Sayfa 228/1009 İlkİlk ... 128178218226227228229230238278328728 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 1,817 - 1,824 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Yüksek dolar, yüksek enflasyon demek. O da seçim sonucunu belirler. Ytd.
    Yüksek faizde yüksek işsizlik demek.Bu onlar için daha kötü olur.Eğer seçime gitmeyi düşünüyorlarsa düşük faizi yüksek dolara tercih ederler

2. araba yedek parçası, mobilya malzemeleri v.b satan bir perakendeciye ya da herhangi bir toptancıya gidip bir şeyler satın almak isteyin, satıcı faize mi bakıyor yoksa katalogdan dolar ya da euro üzerinden birim fiyatına mı bakıyor. en başta benzin mazot fiyatı dolara endeksli. mazot artınca üretim ve lojistik üzerinden herşey etkileniyor.
    bu ülkede dolar fiyatı enflasyonda ilk sıralardadır. fiyat artışları da faiz de doların durumuna göre belirleniyor.

3.  Alıntı Originally Posted by Yenice Yazıyı Oku
    araba yedek parçası, mobilya malzemeleri v.b satan bir perakendeciye ya da herhangi bir toptancıya gidip bir şeyler satın almak isteyin, satıcı faize mi bakıyor yoksa katalogdan dolar ya da euro üzerinden birim fiyatına mı bakıyor. en başta benzin mazot fiyatı dolara endeksli. mazot artınca üretim ve lojistik üzerinden herşey etkileniyor.
    bu ülkede dolar fiyatı enflasyonda ilk sıralardadır. fiyat artışları da faiz de doların durumuna göre belirleniyor.
    Maaşlar dolara endeksli değil ama. Alım gücü düşünce de görürüm o mobilyacılar ben. Patır patır kepenk indirirler. Zaten birçoğu iflas etti, kalanları da yakında eder. Bankalar şu faizleri 1 yıl daha sürdürsün, piyasada sadece zarar ederek satanlar ayakta kalır.

4.  Alıntı Originally Posted by aydınb Yazıyı Oku
    Yüksek faizde yüksek işsizlik demek.Bu onlar için daha kötü olur.Eğer seçime gitmeyi düşünüyorlarsa düşük faizi yüksek dolara tercih ederler
    O zaman faizi çeksinler sıfıra, dövizi de bıraksınlar arşa :-) Bakalım ne oluyor!

Hala faiz sebep, enflasyon sonuç diyen varsa, Allah akıl fikir versin derim...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul/L.A
    Gönderi
    723
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    O zaman faizi çeksinler sıfıra, dövizi de bıraksınlar arşa :-) Bakalım ne oluyor!

Hala faiz sebep, enflasyon sonuç diyen varsa, Allah akıl fikir versin derim...
    Öle biri olması lazım...ilgi alanım ekonomi diyen biri hatta... anımsamışsınızdır :P
    “Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul/L.A
    Gönderi
    723
     Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Bir kere bu yıl sonuna kadar stopaj yüzde 3 kalmak şartıyla bürüt 15,5 altı yok yoksa doları 8,5 dan aşağı kimse alamaz ayrıca hazirandan önce faizlerde indirim olmaz MB karar verecek ya dolar ya faiz ikisine de müdahale edemez
    MB başkanı daha yeni, bu yıl faizlerde indirim olmayacak demedi mi? Yanlış mı hatırlıyorum yoksa başkanın dediklerini önemsemiyor muyuz?
    “Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche

7.  Alıntı Originally Posted by Ariakas Yazıyı Oku
    MB başkanı daha yeni, bu yıl faizlerde indirim olmayacak demedi mi? Yanlış mı hatırlıyorum yoksa başkanın dediklerini önemsemiyor muyuz?
    bir sonraki toplantı başkan için iyi bir sınav olacak. faizi arttırmazsa ve dolar artarsa o zaman görürüz

Çok güldüm gerçekten.Alemsiniz.O koltukta verilen sözlerin ne kadar ehemmiyeti var sizce.
    1-2 ay o koltukta kalacağının garantisi var mı?
    Zamanı gelmeden görevinden alınan başkanların günahı neydi.Sanki birilerini dinlemeyip faiz arttırmış veya indirmemişlerdi.
    Ekonımi yönetimine güvenimiz %100

Sayfa 228/1009 İlkİlk ... 128178218226227228229230238278328728 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •