Sayfa 233/999 İlkİlk ... 133183223231232233234235243283333733 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 1,857 - 1,864 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Türkiyede sosyalizm calışmaz...Cünkü tembel ve ahlaki olarak sıkıntılı bir ülkeyiz...Bu sebeple mutlaka tembel üc kagıtcı insanları ayıklıcak bir sisteme ihtiyac var...Devletin yerinde olsam, fen liselerine en yüksek bütceyi verirdim...Burdan mezun ögrencileri de yurtdışında en iyi şirketlere/üniversitelere gönderirdim....Ancak bu insanlar bizi kurtarır...
    Dayanamadım iki cümle kurayım dedim. Siz devletin US'de GB'de master doktora yaptırmak için veya her köşe başına açılan üniversitelerde öğretim görevlisi yetiştirmek için ödenek ayırmadığını mı düşünüyorsunuz. Sadece şu var gidenlerin bir kısmı tembel idealsiz, diğer işe yarayabilecek azınlığın bir kısmı yozlaşan sistemde atıl kalıyor, geri kalan eser miktarda kişi de belki ülkeye fayda sağlayabiliyor. Kafaların da sistemle birlikte düzelmesi lazım, birinden biri durumu kurtarmaya yetmiyor.

Saygılarımla.

2. Gelişmiş ülkelerin Afrika'yı sömürüsünün hesabı geriye dönük yapılmıştı, 100 trilyon dolar gibi bir ekonomik kayıp rakamı çıkıyordu yanılmıyorsam. Bu para da bir çok ülkeye nasiplendiği oranda fayda sağladı, çok ahlaklı ve çalışkan olmaları değil mesele.

Saygılarımla.

3. kira artışlarında istanbul için konuşuyorum sorun arz fazlası, yoksa kimse düşük zam yapmak istemez. kiracı çıksa aynı şartlarda aynı sitede veya sokakta çok rahat bir sürü kiralık daire bulabiliyor. arz fazlasının erimesi yılları alacak bu sürede ev sahipleri sürekli enflasyona göre zarar yazacak gözüküyor. (çok merkezi ve istisnai yerler hariç)

üstelik sitelerde aidatlar enflasyona göre artarken kira artışları buna ayak uyduramayacağı için aidat/kira oranı iyice absürt duruma gelecek gözüküyor.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Herkes kiraciyi dusunuyor..
    Herkes borcluyu dusunuyor..
    Ev sahibini veya alacakliyi dusunen kimse yok bu memlekette...

Syg,
    Sn.Dudu bende sizin gibi düşünüyorum 2008 yılında temelden 5 adet daire satın aldım 3+1 sıkı pazarlık ile 500k tuttu o zamanlar kiralar 500 700 arası arttırma kalksan ev alırım çıkarım modunda kiracılar o zaman aldıgım daireler şuan 300 350 bin arası mevkileride iyi şuan kiracılar ben zam yapıcam demeden her yıl %10 zam yapıyorlar şuan kiralar 1300 1400 oldu gerçi bloktaki kira oranları hemen hemen aynı gidiyor arz talep meselesi.
    Söylediklerim yatırım tavsiyesi değildir şahsi fikrimdir saygılar.

Alıntı Originally Posted by ahmet306 Yazıyı Oku
    kira artışlarında istanbul için konuşuyorum sorun arz fazlası, yoksa kimse düşük zam yapmak istemez. kiracı çıksa aynı şartlarda aynı sitede veya sokakta çok rahat bir sürü kiralık daire bulabiliyor. arz fazlasının erimesi yılları alacak bu sürede ev sahipleri sürekli enflasyona göre zarar yazacak gözüküyor. (çok merkezi ve istisnai yerler hariç)

üstelik sitelerde aidatlar enflasyona göre artarken kira artışları buna ayak uyduramayacağı için aidat/kira oranı iyice absürt duruma gelecek gözüküyor.
    İstanbul'da boş daire bulmak nerdeyse imkansız kiracı çıkmadan daha başkası kiralıyor dediginiz gibi aidatlar çok hızlı yükselirken kiralar çok geriden takip ediyor.

6. Boş daire bulmak imkansız mı ? Hiç kafanızı kaldırmadan geziyorsunuz galiba ?

7.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Boş daire bulmak imkansız mı ? Hiç kafanızı kaldırmadan geziyorsunuz galiba ?
    Aslında semte göre değişiyor. Laik (!) semtlerde daireler daha çabuk kiracı buluyor, Kadıköy, Ataşehir, Bakırköy, Başiktaş gibi. Buraların ulaşım ve sosyal yaşam avantajları var. Şehrin çeperleri ise kiracı bekleyen boş dairelerle dolu.
    Son düzenleme : ekfuture; 04-02-2019 saat: 18:37.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

Malum site ve çogu yere bakın boş daire var çogu satılık. Kiralık olarak boş daire bulmak zor istanbul'da acayip göç var mesela komşum dairesini satışa koydu ama 2 yıldır ilanda satamıyor benim kiracım daha daireden çıkmadan yerine kiracı buluyorum iş geregi çok gezsemde istanbul içi hep gördügüm dairelerin çogu satılık yazıyor kiralık pek göremedim belkide siz haklısınız ama benim gözlemim bu yönde.

Sayfa 233/999 İlkİlk ... 133183223231232233234235243283333733 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •