Sayfa 234/373 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334 ... SonSon
Arama sonucu : 2978 madde; 1,865 - 1,872 arası.

Konu: PRKME - Park Elektrik Madencilik

1.  Alıntı Originally Posted by cigerci Yazıyı Oku
    Vay be
    Gene yürek yemiş anlaşılan 😀😃😜😎
    Papaz dedik pilav dedik 🤣🤣

2. Parkme hareket etme zamanın ne zaman gelecek? Silkeleme hareketlerinin sonu gelmedi mi? Bu endekse bu fiyat yakışmıyor. Kazan-kazan stratejisi diye bir kavram var.

Yatırım tavsiyesi değildir.

3. Şirketin yatırımcı ilişkileri bölümüne sorduğum sorulara gelen cevaplara göre:

1) Şirketin kontrolü dışındaki ekonomik ve küresel gelişmeler kaynaklı olarak geleceğe yönelik öngörülebilirliğin oldukça azalması ve döviz kurlarında artan oynaklıkların, büyük oranda yabancı kaynakla finanse edilecek Konya Ilgın Termik Santral Projesini doğrudan etkilemesi nedeniyle santral inşaatı safhasına henüz başlanamamıştır. Şirket son dönemde yaşanan makroekonomik gelişmeleri ve bunların enerji yatırımları üzerindeki etkisi ile elektrik sektöründeki arz/talep dengesini yakından takip etmeye devam etmektedir. Makroekonomik koşulların düzelmesi ile birlikte yatırım ortamındaki öngörülebilirliğin artması ve elektrik sektöründeki arz/talep dengesinin beklenen seviyeye gelmesi sonrasında Konya Ilgın Termik Santral projesinin santral inşaat safhasına ilişkin çalışmalara hız verilecektir.

Santral inşaat safhasına henüz geçilememiş olması ve santral inşaatının başlangıcı sonrasındaki sürecin yaklaşık 3,5 yıl süreceği de gözetilerek, önümüzdeki 5 yıllık dönemde (Haziran 2019- Haziran 2024) santralin faaliyet göstereceği döneme hazırlık yapılması amacıyla bir ön madencilik faaliyeti planlaması hayata geçirilmiştir. Bu planlama kapsamında 5 yıllık süreçte gerçekleştirilecek dekapaj faaliyetlerinin karşılığında toplam yaklaşık 2,1 milyon ton kömür üretilmesi planlanmaktadır. Planlamanın önceliği, gelecekte santralin faaliyet göstereceği dönemde uygulanacak olan yüksek kömür üretim kapasiteli ana madencilik planına hazırlık yapılmasıdır. Üretilecek kömürün madencilik tekniği açısından bekletilmesinin mümkün olmaması (oksidasyon sonucu kendiliğinden kızışma vb.) nedeniyle bu geçiş sürecinde kömür satılarak gelir elde edilecek olup ana madencilik planı kapsamında sahadan üretilecek kömür ise termik santralin yakıt ihtiyacını karşılamak için kullanılacaktır.

Konya Ilgın sahasında 2020 yılının ilk 9 ayında devam eden dekapaj ve kömür üretim faaliyetleri kapsamında 2020 yılının ilk 9 ayında kömür üretimi 205.147 ton düzeyinde gerçekleşmiştir. Diğer yandan, 2020 yılının ilk 9 ayındaki kömür satış miktarı 147.661 ton, brüt satış gelirleri ise 18.350.104 TL seviyesinde gerçekleşmiştir.

2) Konya Ilgın’ın mevcut durum itibariyle madencilik faaliyetlerini sürdürdüğü sahaya ilişkin olarak TKİ’ye yıllık asgari 300.000 ton üretim taahhüdü bulunmaktadır. Konya Ilgın’ın rödovans usulü yöntemiyle işlettiği Ilgın’daki linyit sahasındaki asgari üretim taahhüdümüz Covid-19 salgınının etkisiyle 2020 yılı için 30.000 ton azaltılarak 270.000 ton olarak revize edilmiş ve azaltılan miktar 2021 yılı asgari üretim taahhüdüne eklenerek 2021 yılı asgari üretim taahhüdü 330.000 ton olarak revize edilmiştir. 2020 yılı toplam üretim miktarımız da bu çerçevede yaklaşık 270.000 ton olarak gerçekleşecektir.

3) Covid-19 öncesi 2020 yılı başında 450 - 500 bin olarak öngörülen kömür üretim miktarı, Covid-19 kaynaklı olumsuz etkiler ve belirsizlikler nedeniyle bağlı ortaklığımız Konya Ilgın tarafından 2020 yılı için toplam yaklaşık 270 bin ton olarak revize edilmiş ve faaliyet raporlarımızda da konu hakkında yatırımcılarımız bilgilendirilmiştir. 2020 yılının revize edilen üretim miktarı ile kapatılması beklenmektedir.

4) Kömür satış sözleşmesi ile ilgili en son yaptığımız açıklama sonrasında yatırımcılarımızın dikkatine sunulması gereken önemli bir gelişme yaşanmamış ve 35.000 tonluk ilgili sevkiyatın tamamlanması nedeniyle sözleşme süresi uzatılmayarak 30 Kasım 2020 tarihinde sona ermiştir. (düzgün iş ile yapılan sözleşme)

Soruları sorduğum tarihte yeniden değerleme ile ilgili açıklama gelmediğinden bununla ilgili soru sormamıştım.

4. Bravo, biraz daha düşürün... Bu kadar beceriksiz tahta yapıcıları olmaz diyordum. Ama PRKME spekülatörleri bir numara çıktı...

5. beceriksizdir onlar
    ama satıp almak için iyi fırsat veririler
    burası kesin
    defalarca oldu bu

6. Çan Kömür ve İnşaat Halka Arz

https://www.youtube.com/watch?v=nnrxgab47SE

7. 5.47 fibo üzerine atıp kalırsa rahatlar
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

8. Santral konusunda ciddi iseler, önümüzdeki dönem bir sermaye artışı gelir mi? Karın ağrısı bu olabilir mi?

Sayfa 234/373 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •