Sayfa 236/1000 İlkİlk ... 136186226234235236237238246286336736 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 1,881 - 1,888 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Şimdi baktığım zaman açıklanan fiyatı sonradan değiştirme bazı kurallara aykırı net araştırma yapalım varsa spk şikayet ederiz...
    Varsa etmek lazım acaba onsdan sağlam zarara girdi de gün ben gün onu mu yediriyolar türev mürev anlamadım artı 11 trilyonda artısı var ?

2.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Şimdi baktığım zaman açıklanan fiyatı sonradan değiştirme bazı kurallara aykırı net araştırma yapalım varsa spk şikayet ederiz...
    Geçen hafta bu ve benzeri fiyat açıklama belirsizliklerini SPK'ya bildirdim. Hatta CİMER üzerinden (karakter sayısı kısıtlaması nedeniyle) gönderdiğim müracaattaki bazı kısaltmalar için ilgili arkadaş telefonla aradı ve çok daha detaylı bir şekilde konuştuk. Henüz resmi bir cevap verilmese de haklılık payımız var bu konuda üstadım. Bu husus gayet ciddi bir şekilde takibimde bilmenizi isterim. Gerekirse yargı yoluna gideceğim. Syg.

3. İzahnameyi inceledim bu konuda bir uyarı yok, yani ben hiç bilmeyen bir yatırımcı olsam x fonu 1 lira gördüm almak istedim emir verdim ama öğleden sonra 1,25 olmuş birden.
    Bende akşam şikayet gireyim spk ya yapılan yanlış..

4. Fonlara ilişkin tebliğ Madde 14

Katılma paylarının değeri
    MADDE 14
    (1) Katılma paylarının itibari değeri yoktur.
    (2) Fon birim pay değeri, fon toplam değerinin katılma paylarının sayısına bölünmesiyle elde edilir.
    (3) Fon birim pay değeri, katılma paylarının alım satımına esas teşkil eden fiyattır.
    (4) Fonların birim pay değerinin günlük olarak hesaplanması ve ilan edilmesi esastır. Bilgilendirme dokümanlarında hüküm bulunmak kaydı ile aynı gün içinde iki fiyat açıklanabilir. Kurul katılma payı fiyatının günlük olarak hesaplanmasına ve açıklanmasına bu Tebliğde belirtilen haller dışında da istisna getirebilir.
    (5) Para piyasası fonları ile kısa vadeli borçlanma araçları fonları dışındaki fonlarda, katılma payı alım satım emirleri, emrin verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. Para piyasası fonları ve kısa vadeli borçlanma araçları fonlarında ise, alım satım emirleri en son ilan edilen birim pay fiyatı üzerinden gerçekleştirilir. Bununla birlikte, bilgilendirme dokümanlarında belirtilmek koşuluyla, para piyasası fonları ve kısa vadeli borçlanma araçları fonlarında katılma payı alım işlemi ve satım işlemi farklı birim pay fiyatı üzerinden gerçekleştirilebilir.
    (6) Bilgilendirme dokümanlarında belirlenen esaslara göre hesaplanan birim pay değeri, katılma paylarının alım-satım yerlerinde duyurulur.
    (7) Bu Tebliğin 31 inci maddesinin üçüncü fıkrasında belirtilen durumlarda, Kurulca uygun görülmesi halinde, katılma paylarının birim pay değerleri hesaplanmayabilir ve katılma paylarının alım satımı durdurulabilir.
    (8) Fon katılma payı sahiplerine temettü dağıtılması mümkündür.

5.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Fonlara ilişkin tebliğ Madde 14

Katılma paylarının değeri
    MADDE 14
    (1) Katılma paylarının itibari değeri yoktur.
    (2) Fon birim pay değeri, fon toplam değerinin katılma paylarının sayısına bölünmesiyle elde edilir.
    (3) Fon birim pay değeri, katılma paylarının alım satımına esas teşkil eden fiyattır.
    (4) Fonların birim pay değerinin günlük olarak hesaplanması ve ilan edilmesi esastır. Bilgilendirme dokümanlarında hüküm bulunmak kaydı ile aynı gün içinde iki fiyat açıklanabilir. Kurul katılma payı fiyatının günlük olarak hesaplanmasına ve açıklanmasına bu Tebliğde belirtilen haller dışında da istisna getirebilir.
    (5) Para piyasası fonları ile kısa vadeli borçlanma araçları fonları dışındaki fonlarda, katılma payı alım satım emirleri, emrin verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. Para piyasası fonları ve kısa vadeli borçlanma araçları fonlarında ise, alım satım emirleri en son ilan edilen birim pay fiyatı üzerinden gerçekleştirilir. Bununla birlikte, bilgilendirme dokümanlarında belirtilmek koşuluyla, para piyasası fonları ve kısa vadeli borçlanma araçları fonlarında katılma payı alım işlemi ve satım işlemi farklı birim pay fiyatı üzerinden gerçekleştirilebilir.
    (6) Bilgilendirme dokümanlarında belirlenen esaslara göre hesaplanan birim pay değeri, katılma paylarının alım-satım yerlerinde duyurulur.
    (7) Bu Tebliğin 31 inci maddesinin üçüncü fıkrasında belirtilen durumlarda, Kurulca uygun görülmesi halinde, katılma paylarının birim pay değerleri hesaplanmayabilir ve katılma paylarının alım satımı durdurulabilir.
    (8) Fon katılma payı sahiplerine temettü dağıtılması mümkündür.
    Tebliğe göre gün içinde iki fiyat açıklama yetkisi var ancak izahname de belirtmesi gerekmiyor mu?

6. Hiç hoşuma gitmedi bu paylaşım üstadım. Boşa kürek çekeceğiz sanki.

7.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Tebliğe göre gün içinde iki fiyat açıklama yetkisi var ancak izahname de belirtmesi gerekmiyor mu?
    Gerekir diye düşünüyorum ama koymuşlardır bir yere onuda bulmak lazım.

8.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Hiç hoşuma gitmedi bu paylaşım üstadım. Boşa kürek çekeceğiz sanki.
    Esasen yaptığım müracaat fon birim pay değerinin ilan edilme şekliyle alakalıydı. Neticede 2 kez açıklasın eyvallah. Ancak bu bilgiye herkes aynı anda vakıf olsun. Ben OBP'nin Cuma günü için hesaplanan birim pay değerini Pazartesi günü saat:08.30 da öğrenirken Oyak Yatırımdaki bir yatırımcı aynı gün öğreniyor. TCD'ye hiç girmiyorum bile; o tamamen karmaşık bir ilan şekline sahip. Halbuki bu ilan şeklinin net esaslara bağlanması gerekli; saat saat, dakika dakika..

Yani bütün bu belirsizlikleri fırsat eşitliği ve rekabet şartlarına aykırı görmez de herhangi bir düzenleme yapmazlarsa, bu piyasaya gereğinden fazla yatırım yapmanın bir mantığı da olmaz. Dur bakalım neler olacak, beklemedeyiz.

Sayfa 236/1000 İlkİlk ... 136186226234235236237238246286336736 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •