15-20 lira fiyattan 300'e gelmiş bir fiyat var. 15-20 katlık artış yaşamış ve mal sahipleri paralarını kat be kat artırmışlar. İsterlerse tahtayı aylarca baskılayabilirler. Bu kadar iş ilişkisi kuran, vizyon koyan, yurtdışına açılmayı hesap eden, üretimini kat kat artırmak isteyen bir şirkete günlük bakmamak lazım. Hisse senetlerini duran varlık olarak tutarsak paramız bereketlenecektir. Kısa vadede ki hareketler aslında 3-5 bir şey kapmayan çalışan 'çakal' tayfayı silkeliyor. Böyle kişiler hisseden mümkün olduğunca uzak kalsınlar ve inanıp emek veren sabreden arkadaşlar kazansın diyorum.
Okumayan araştırmayan insanlar kandırılmaya mahkum. Bu kadar potansiyelli bir şirket böyle bir ekonomide bize bir fırsat sunuyor ve gerisi inanıp tutmaya kalıyor.
zaten mevcuttaki ivme yavaşlamasının tek sebebi bu. müthiş kar etmiş bir tayfa var hissede ve rahatlıkla her haberi yüklü satış için kullanabiliyorlar. aynı şey kontr içinde geçerli. orada patron zirve kapanıştan(215) %45 düşünce olaya müdahale etmiş bugun. biz şu anda zirve kapanıştan(292) %20 düşüş ile devam ediyoruz. geçen hafta bizim yerimize astor a kıyak geçmeselerdi bugunleri eminim bu denli ağır yaşamayacaktık. büyük kansız bunlar.
Ne kadar baskılanırsak o kadar iyi patlama yaparız. Gelecek bilançolarla beraber önümüzdeki 6 ayda rasyolarımız düzelir ve şirket potansiyelini piyasaya gösterir. Bist 30'a girmemizle beraber yerli yabancı fonların hisseye ilgisinin çoğalması, bölünme ile gelen likidite şirkete olan güveni daha da artırır. Beklentileri somut hale getirme ile hisse fiyatı da yükselir. Ben hissenin 45 derece açı ile her ay ufak ufak kazandırmasını bir ay içinde kat kat kazandırmasına tercih ederim. Yazın 265'ten aldığımız Froto'lar şu an 500'e dayanmış bulunmakta ve iki defa da temettü getirdi. Dileriz Gesan'da böyle bir yol tercih ederek kurumsal kimliğini oturtur.
https://resmim.net/cdn/2022/12/27/LetNj.png
Yarın ve daha sonrası için 239,6 üzeri kapanış almamız gerek. Burası Yükselen kanal fibo desteğidir. Altında kapanışlar 212 ye götürebilir. Ayrıca RSI da gizli PU mevcut. Ya tepki olacak Ya da buradan dönecek. Döndü diyebilmek için düşeni kırması gerek...
Yazdıklarım ve Çizdiklerim asla ve asla yatırım tavsiyesi değildir. Tamamen kendimi geliştirmek adına karalamalardır.
Şöyle bir günün hengamesi ve sıcaklığı geçince mevzuya daha serinkanlı bakabiliyoruz.
Ben de şimdi bakınca sorun gerçekten sadece Gesan'a özgü değil gibi. Smartg,Kontr,Yeo,Hktm,Kmpur(hatta yenilerden Alfas)...
Sasa,Hekts'ı falan geçtim.
Piyasa, bu yeni olup da ciddi sıçrama yapmış her hisseye rasyosuna,hikayesine,KAP'ına mapına bakmadan "bir" muamele çekiyor.
Sanki diyor ki:
"Şimdi sizin zamanınız değil,uslu durun!"
Galiba şimdi asıl soru şu olmalı:
"Peki hiç mi zamanı gelmeyecek bu hisselerin tekrar?"
Benim cevabım, "Kesinlikle gelecek." şeklinde.
Ama şu soru da benim aklımı kemiriyor:
"İyi de ne zaman? "O zaman gelene kadar hissede gömülmek yerine sermayemi farklı hisselerde değerlendirip 'trendi' yakalamaya mı çalışsam yoksa beklemek bana daha mı yararlı?"
Cevabı "beklemek" olan arkadaşlara soruyorum: Misal iki ay beklemek yerine o iki ayda sözgelimi Thyao,Tuprs,Sahol,Aksen... gibi "baba" hisselerde takılıp "vakit" gelince hisseye tekrar dahil olmak daha iyi olmaz mı?
Lütfen bu soruya cevap vermek isteyen arkadaşlar "açık ve dürüst" olun.
Yanlış anlamayin ama "biz zamaninda çok emek verdik bilmem ne.." diye ajitasyonlara gerek yok. Ne yaptiysan yaomişsındır ve o günün koşullarina göre hareket edip belli ki başarılı olmuşsun
Ama şimdi koşullar ve piyasa değişti. Bu durumda "sorularımı da gözardı etmeden" vereceğiniz cevaplara minnettarım.
Saygılar,
Yer İmleri