Dolar bazlı XU100 2013'te gördüğü 500 cent zirvesinden bu yana mavi düşüş kanalında aşağı doğru salınıyor. Bir şekilde önce 2018'de sonra pandemi zamanı gördüğü 130-126 cent dibinin altına gelmedi eğer geçen aralıktaki abuk dolar zıplamaları zamanı gördüğü 117 centi saymazsak ki ben saymıyorum aynı hafta 175 centi de gördü zira 
Fakat 2021 Nisan'dan bu yana kırmızı bir kanal içinde hep aşağı doğru gidiyor. Zirvelerimiz ve diplerimiz hep bir öncekinden daha aşağıda. Şu an kanalın alt bandında olduğu için bilanço döneminde 160 cent seviyesine doğru bir hareket yapabilir mi, olasılık dışı değil. Bilançoların nasıl geleceği önemli, her bilanço ile yön bulacağız diye düşünüyorum. Sıkıntı şu ki, normalde benim bilanço dönemlerinde yüksek kâr yazan sonra yatan bir stilim vardır. Bu dönemde fırsat nerede bulamıyorum. Havayollarında fırsat barizdi, elimde de vardı Aralık türbülansında diğerleri ile beraber ona da kıydım ne yazık ki. Fakat şu an beni heyecanlandıran hisse bulamıyorum. Bankaların muhtemelen iyi gelecek ama sonraki çeyrek çakılmayacaklarının garantisi yok, üstelik ortalık karışınca en çok onlara olan oluyor.
Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
Yer İmleri