Originally Posted by
temettü2023
biran için elinize 100 bin tl geçti ve geleceğinden umutlu olduğunuz 50 adet hisse buldunuz. 50 hisseden 2 bin tl lik alım yaptınız. 50 hisseden sadece 5 i 10 yılda fiyatı 50 kat arttı. ne dersiniz üstatlarım borsamızda bu potansiyelde hisselerimiz var mıdır ? 10 yıl sonra dönüp baktığımzda enflasyona karşıda yenilmemiş başlangıçtaki portföyümüzden çok çok daha fazla büyümüş bir portföy ile karşılaşır mıyız ? borsada çok fazla hissede yatırım yapmak riskli mi olur ?
Sn: temettü2023 benim portföyümde 43 hisse bulunmakta fakat eşit ağırlıkta değil. ilk on hissenin toplam portföydeki ağırlığı %59, ilk yirmi şirketin ağırlığı ise %79
Portföyümdeki ilk 10 hisseyi yakından takip ediyorum. Puanlamaya göre yatırım yaptığım için bilançosu iyi olan, istikrarlı şirketler ile ucuz kalmış şirketler öne çıkıyor. Alımlarımı bu hisselere yoğunlaştırırken fiyatı fazla yükselen ve bilançosundaki istikrarı kaybedenlerden alımlarımı durduruyorum.
Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. En güzeli yaşayarak tecrübe etmek olacak. Zorlanacak olursam hisse sayısını zamanla azaltırım.
Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar. (Necmettin ERBAKAN)
Paylaşımlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri