Sayfa 24/95 İlkİlk ... 1422232425263474 ... SonSon
Arama sonucu : 753 madde; 185 - 192 arası.

Konu: (kod rakamlar)==>izmir'in dağlarında çiçekler açar..

1. Enflasyona göre TL dolar+euro karşısında hala değerli.
    Bu konuda Bilkent Ü.de bir hocanın makalesini okumuştum geçen gün...Link atamıyorum bulamadım...Olması gereken dolar seviyesinin 3.72 civarı olduğunu yazmıştı...Bulursam getiririm buraya...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

Alıntı Originally Posted by Aleksandr Yazıyı Oku
    Sn. Deniz43'ün bu konuya ışık tutabilecek paylaşımı var. Sanırım blogların içinde. Enflasyona göre TL dolar+euro karşısında hala değerli. %25 gibi bir rakam olduğunu yazmış.

Demem odur ki, enflasyon artışını göz önünde bulundurmadan bu tür bir karşılaştırma eksik kalır.

Y.T.D. Amatör ruhla yapılmış öznel yorumlar içerir.
    Eğer yanlış hatırlamıyorsam Sn Deniz43,
    ekonomik verilerin ışığında USD/TL nin denge değerinin 4.23 olması gerektiğini yazmıştı.

3. Ne olurda TL değer kazanır bunu konuşalım. Ve gerçekte ne yapılıyoru konuşalım.
    Önce bu...

Enflasyona göre TL dolar+euro karşısında hala değerli.
    Sonra da bu...Aynı kişi...
    -------------------------------------------------------
    Şimdi...Hem dolar hem de euro'a karşı TL'nin değer kaybının Dış Ticaret rakamlarına yansıması ile ilgili bir çalışma koyalım, herkes ne mesaj alıyorsa alsın...

İhracatın ithalatı karşılama oranı 2016 Ocak ayında %71 iken, 2017 Ocak ayında %72,4'e yükseldi.

Tablo 2017 Ocak ayı Dış Ticaret Tablosu...Kaynak....

Sarı dolgulu olanlar İTHALAT, beyaz renk olanlar ise İHRACAT rakamları...Ülke isimlerinin hemen solundaki rakamlar o ülkenin sıralaması...Mesela Almanya ihracatta 1 nci sıradayken ithalatta 3 ncü sırada...Irak ihracatta 2 nci sırada ama ithalatta ilk 20 de yok...Rusya ithalatta 2 nci sırada ama ihracatta 20 nci...Gibi...

Dikkatle incelenecek olursa AB ülkelerine karşı yavaş yavaş fazla vermeye başladık...İngiltere, Fransa, İspanya, Hollanda, Polonya gibi...Almanya ile kafa kafayayız...Buna göre bakın işte...

Bu tablo aylık diyene de 2016 Yıllık rakamlar hemen aşağıda...Tabloyu okuma mantığı aynı, yukarıda yazdım...Bu tabloları Mahfi gibilerin sitesinde de bulamazsınız ha söyleyim...İşine gelmediğini yazmaz çünkü...Yıllık Dış Ticaret Dengesini yazmaz mı insan yahu...Ne olmuş ne bitmiş bilsin insanlar...Aha buda benden kıyak olsun herkese...

http://i.hizliresim.com/379jRr.png
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

4. Okumadınız sanırım sitenin blogunda yazan yazıyı. Ben de mobilden tam açıklayamadım muhtemelen. Sevgili Jas aslında 4.23 olacak diyerek biraz açıklık getirmiş. TL 2003-2016 yıllarındaki enflasyon açısından 2017'de dolar karşısında %25 daha kaybetmesi gerekmekte. Bu ne demek sizce?

Bu bir takım politikanın ve ekonomik gidişatın sonucu. Peki ne yaparsak durum değişir veya ben bundan memnun muyumla ilişkisi yok.

5. Dış ticaret açığı 2015'te 64milyon 2016'da 56milyon.

Yıllıkta kafa kafaya denilen Almanya'ya 2015'te 8 milyon 2016da 7.5 milyon açık vermişiz.

2017 Ocak ayında (4.3 milyon) zaten kemer sıkılmaya başlanması makulken 2016'dan (4 milyon) daha fazla açık verilmiş.

Burada olumlu tarafa bakmak için bir hayli optimistik olmak gerekiyor.

Gerçekten sizden öğrenecek asıl şey farklı bakış açısı.

6. 2017 ocakta en çok ihraç edilen ürünlerde 3numara: Kıymetli veya yarı kıymetli taşlar, kıymetli metaller, inciler, taklit mücevherci eşyası, metal paralar olup, 2016 Ocakta 467421 bin $dan 811573 bin $ a çıkarak %73.6 artış göstermiştir.

Bu kıymetli metaller altın olabilir mi?

7. Sn. Stah'ı takip etmek isteyen herkesten çok özür dileyerek son birkaç ekleme yapıp burayı asıl sahibine bırakmak istiyorum. Ancak bilgisayardan bakabiliyor ve ilgili linkleri paylaşabiliyorum.

Sn.Deniz43'ün bence çok önemli analizi: KUR PAKETİ ENFLASYON KADAR ARTSAYDI ŞİMDİ DOLAR VE EURO NEREDE OLURDU
    http://www.hisse.net/topluluk/entry.php?b=28

Diğer bahsedilen ihraç ürünlerde 3 numaramız: Fasıl 71 - Tabii İnciler veya Kültür İncileri, Kıymetli veya Yarı Kıymetli Taşlar, Kıymetli Metaller, Kıymetli Metallerle Kaplama Metaller ve Bunlardan Mamul Eşya; Taklit Mücevherci Eşyası; Metal Paralar

https://www.tugem.com.tr/mevzuat?mlid=1959

4.- (A) "Kıymetli metal" tabirinden, gümüş, altın ve platin anlaşılır.

(B) "Platin" tabirinden, platin, iridyum, osmiyum, paladyum, rodyum ve rutenyum anlaşılır.
    (C) "Kıymetli veya yarı kıymetli taşlar" tabiri 96. Fasılın 2 no.lu Not

hükmünün (b) bendinde belirtilen maddeleri kapsamaz.
    Aslında birçok zenginliğimiz var ama...
    http://www.bloomberght.com/piyasalar...uksegine-cikti
    http://www.enerji.gov.tr/tr-TR/Sayfalar/Altin

8.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Net Asgari Ücret'in dolar bazlı değişimini hesap etmek için :

Yıllara göre asgari ücret....

Mesela AKP'nin işbaşına geldiği 2002 yılında net asgari ücret 226 TL imiş, dolar ise yılı 1.89'la kapamış...Hesabı yapalım o zaman: 226/1.89=119,5 dolar alınabiliyormuş net asgari ücretle...Koyduk kenara...

Bu yıl (2017 ilk 6 ayı) ise net asgari ücret 1.404 TL, dolar ise 3.70...Hesaplayalım hemen: 1.404/3.70=379,5 dolar alınabiliyor...

Bilgi olsun diye yazdıydım...Öyle para kalmadı, karnımız doymuyor bilmem ne fakirlik edebiyatı yapmaynan olmaz bu işler, veri koyacaksın böyle...Burası edebiyat forumu değil sayı forumu...Bunu da AKP yandaşlığı olsun diye de yazmadım ha söyleyim...1 tek oyum yoktur onlara Allah şahit...

* Selam baba...Kod rakam iyi iş çıkardı geçenkinde...Tebrik ederim...Bir önceki YÖN YUKARI mesajını bulamadım ama en az 8-9 bin puan civarında olmalı yanlış hatırlamıyorsam...Valla süpersin her zamanki gibi...
    Dolar bazli yukselisi nicelik olarak yuksek gorulebilir ama nitelik olarak degerlindermek yanlis bir kani olur onemli olan paranin satin alma gucu dur dar gelirliyi ilgilendiren parasinin dolar karisinda arttigi degil gida fiyatlarindaki artis ve azalislar etkiler

Sent from my LG-D802TR using hisse.net mobile app

Sayfa 24/95 İlkİlk ... 1422232425263474 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •