Originally Posted by
ABKA
Doğuda (VAN-HAKKARİ-DİYARBAKIR) yaşayan veya uzun zaman görev yapan oldu mu?
Ben orada görev yaptım-gezdim...PKK nın zoruyla oy veren binde biri geçmez...Onlar bize anlatılan hikayelerdir..Peki neden Ankaranın bazı ilçelerin de bile HDP silme götürüyor.
Orada halk ya dini hassasiyetle AKP ye verirdi...Ama bazen dini hassasiyeti olan bile HDP ye verir.Mella Denilen dini bireylerin hdp ye sempatisi nettir.KK nın kürt olması da CB da ona verilmesin de etkili olur.
Ama yeni nesil de HDP patlamış durumda.Milliyetçilik milliyetçiliği doğurur.ZİYA GÖKALP olayı
Anklaranın batısında MİLLİYETÇİ söylemler ne kadar artarsa ,doğuda hdp ye o kadar oy çıkar.
ilk dediğin bölüme katılıyorum..9 yıl Cizre'de görev yaptım..
ikinci bölüm ise hdpnin asıl oy patlaması yağtığı süreç açılım sürecidir..dikkat edin ondan önce dep ,hadep, dehap dönemlerinde seçim sonuçları 4-6 arasındaydı..açılımla birlikte kendilerine güven geldi.. oyumuz ne kadar artarsa devletle o kadar daha büyük pazarlık yaparız dediler ve hdp ye vermeyen kürtlerinde milliyetçilikle oyunu alarak 9-10-11 bandına çıktılar..Akp saolsun her türlü kazığı sayesinde deneyimledik..
Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..
Yer İmleri