Sayfa 241/7020 İlkİlk ... 1411912312392402412422432512913417411241 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 1,921 - 1,928 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Alman roman ve kisa hikaye yazari, sosyal elestirmen, denemeci ve 1929 yili Nobel Edebiyat Odulu kazanani Thomas Mann'in dogum yil donumu (6 Haziran 1875)

"Gel ask gecesi, bize ozlediğimiz, bekledigimiz unutusu ver; bizi sevincinle sar, bu yalanlarin dunyasından, ayriliktan kurtar! Bak son isik sondu! Dunyadan kurtularak acinin sonsuzlugu uzerine gerilen o ilahi alacakaranlikta dusunce ve cekingenlik yiter, yalanlar biter; gozlerim sevinc icinde kapanir ve olusun mucizesi baslar. Iste bu andan sonra, dunya benim!" Venedik'te Olum

"O sink down, night of love, upon them; give them that forgetfulness they long for, enfold them utterly in your joy and free them from the world of deception and division! See the last lamp has been extinguished! Thought and the vanity of thinking have vanished in the holy twilight, the world-redeeming dusk outspread over all illusion and all woe. And then, as the shining phantasms fade and my eyes fail with passion.Then I myself am the world."

"Zaman akli, olgunlugu ve hizmeti artirmak icin bize verilmis en degerli sermayedir."

2. Hollingshead Corporation, ilk arabali sinemayi 6 Haziran 1933 tarihinde Camden, New Jersey'de hizmete acti.

3. Amerikali gitarist, besteci, sarkici, soz yazari ve yapimci ve gelmis gecmis 10 gitarist arasinda olan Steve Vai'nin (Steven Siro Vai) dogum gunu (6 Haziran 1960)

https://www.youtube.com/watch?v=j_7iRZzlSzI

4. Italyan asilli Amerikali Aktor Paul Giamatti'nin dogum gunu (6 Haziran 1967)

5. " Baksaniza: Siz mukemmel anlatiyorsunuz, ama boyle mukemmel anlatmasaniz olmaz mi? Cunku tipki kitaptan okur gibi konusuyorsunuz.
    "Nastenka" diye yanit verdim gosterisli ve kati bir sesle, gulusumu guclukle bastirararak. "Sevgili Nastenka, mukemmel anlattigimi biliyorum, ama affedin, baska turlu anlatamiyorum. Su an, sevgili Nastenka, su anda yedi muhurlu kutuda bin yıl kalmis ve sonunda yedi muhrun hepsini koparip atmis Suleyman Peygamber'in ruhu gibiyim. Su anda, sevgili Nastenka, boyle uzun bir ayriligin ardindan tekrar bulustuktan sonra, cunku ben sizi uzun zaman once tanidim, Nastenka, cunku uzun zamandir birini ariyordum, bu da tam sizi aradigimin ve bizim su anda kavusmamizın kaderimizde yazili oldugunun isaretidir; su anda basimda binlerce musluk acildi ve ben sozcukler nehrini bosaltmazsam bogulacagim. Bu yuzden, rica ederim beni bolmeyin, Nastenka, uysal ve sakince dinleyin; yoksa tumden susarim!" Dostoyevski, Beyaz Geceler

6. "Cunku seni istiyorum.Senin tamamini sonsuza kadar istiyorum!Benim icin bir sey yapar misin lutfen? Benim icin hayatinin otuz-kirk yil sonrasini gozunun onune getirmeye calis lütfen. Eger o adamla goruyorsan git! Seni bir kez kaybettim ve eger gercekten istedigin oysa sanirim tekrar kaybetmeye dayanabilirim. Ama sakin kolay yolu secme!" Not Defteri

"Because I want you. I want all of you, forever, you and me, every day. Will you do something for me, please? Just picture your life for me? Thirty years from now, forty years from now? What's it look like? If it's with him- go. Go! I lost you once, I think I can do it again, if I thought that's what you really wanted. But don't you take the easy way out."

7. "Senin gibisi yok."diyen Edward once kasimdan,sonra goz kapaklarimdan, ardindan da dudagimdan optu."Bir tek sen varsin.Kalbimi guzel ellerinin arasina alan karim var."

"Hadi adini soyle"dedim tekrar. "Yeni fahisenin adi ne?"

Dudaklari boynuma indiginde "Elizabeth Shore"dedi "Ama bunun ne onemi var?" Beyaz Kralice

"There is no one like you." He kisses my brow and then my closed eyelids and then my lips. "There is no one but you. No one but my wife holds my heart in her beautiful hands.

"So what is her name?" I ask as he kisses me into peace. "What's the name of the new whore?"

"Elizabeth Shore," he says, his lips on my neck. "But that doesn't matter."

8. "...Ve ben ne yarin, ne dun, ne bu aksam, seni sevmekten baska bir sey yapamam. / ...E so che oggi non posso, come non potei ieri e non potrò domani, fare nient'altro che pensare a te e amarti." N.Hikmet

Sayfa 241/7020 İlkİlk ... 1411912312392402412422432512913417411241 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •