Bu arada Emirates NBD’nin Denizbank’ı alması bence geri planını bilemediğimiz bir stratejinin parçası olmalı finansal fayda dışında. UAE’nin şu anda Türkiye’ye bakış açısı tahminlerin ötesinde kötü.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bu arada Emirates NBD’nin Denizbank’ı alması bence geri planını bilemediğimiz bir stratejinin parçası olmalı finansal fayda dışında. UAE’nin şu anda Türkiye’ye bakış açısı tahminlerin ötesinde kötü.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Walla buna ben de cok sasirdim ama sonucta damlar o kadar para odeyip banka alip sonra batirmaya ugrasmazlar... Ancak BAE'nin, iddiali konsuyorum, SU ANDA TURKIYENIN EN TEHLIKALI HASMI OLDUGUNU DUSUNUYORUM!!! Washingtondaki sahin yahudi think-tanklarini (FDD gibi) fonlayan da onlar, AHVAL gibi sadece Turkiye hakkinda kara propaganda uretmek icin kurulmus ve Fetoculerce yonetilen haber ajans(!) inin sponsoru da onlar, inan Zarrab isini bu kadar kopurten de BAEnin destegi...
Zaten gecen mevlut cavusoglu da dedi bu kurun hareketinin arkasinda bir Musluman Ulke oldugunu biliyiruz diye...
Peki Satisin kesin gerceklesmesi icin BDDK nin onay vermesi gerekmiyormu ?.... Beklenmeyen ve oldukca sasirtici bir gelisme.
Turkiyenin Bati ile iliskileri kotulesmeye basladiktan ittibaren BAEnin Turkiye ye yaklasimida kotulesmeye basladi.
Bati, israil ve Misir'in kendilerine gore hakli gerekcelerini anliyoruzda senin derdin nedir? .,sana ne zarar verdikki bize bu kadar ofke ve kin besliyorsun....?
Dahada kotusu muttefikimiz sayilan Suudiler, Bahreyn, Kuveyt gibi Arab ulkelerinide bize karsi kullanmaya basladi.
BAE su anda bolgede bir cok ulkede cok kirli ve kanli bir rol oynuyor. Bu rolu muhtemelen kendi aklinca oynamiyor. Batidan aldigi bazi cazip siyasi ve stratejik vaatler karsiliginda Bati ile win win konsepti ile hareket ettigini dusunuyorum.
Dostum bu islerin temelinde IHVAN yani MUSLUMAN KARDESLER VAR.. biliyorsun tayyip direk musluman kardesler savunucusu (surekli rabia isareti yapiyor vs) ve misirdaki mursi hukumeti de logosuna kadar AKP nin aynisi idi... Ozellikle KAtarin finansorlugunde IHVAN Misirla baslayarak arap ulkelerine AKP Tarzi musluman demokrat hukumetler getirmeyi arzuluyordu.. Tahmin et bu kimin hosuna gitmedi - kendileri surekli icki uyusturucu cekip alem yapan Suud ve BAE prenslerinin!!! Once Mursiyi kanli bir darbeyle devirdiler sonra digger ulkelerdeki arap baharini sabote ettiler ve IHVANI terrorist grup ilan edip herkesi iceri attilar hatta idam ettiler.. Bunun sebebi ise en ufak kipirdanmada ozellikle Suudi Arabistanin corap sokugu gibi dagilmasi ihtimaliydi.. Nitekim ayni guruh Mursiye uyguladiklari tezgahi Tayyibe de Fetocular vasitasiyla ve klise gelecek ama CIA ve MOSSADin net bilgi ve hatta destegi ile 15 Temmuzda yapmaya calistialr ama yemedi... Sonra da bu ZArrab davasi hikayesi baslangiciyla ekonomik oalrak Turkiyeyi cokertmeye calisiyorlar - konjonktur ve bizim Reisin acayip ekonomik soylemleri de buna (ozellikle dolarin artisina) yardim ediyor...
Kisaca olay budur yani.. Reis su IHVANla HAMASla alakasini kesse Israille arayi azicik duzeltse USA ya yokus yapmayi biraksa borsa 200 bin olur...
Tek adamin seyinin keyfine kalmisiz yani...![]()
Ben de bu UAE dusmanligi nerden geliyor diyordum. Ogrenmis de olduk!
Katar'da mahsur kalmis kac senedir, gidemiyor bir yere UAE yuzundenHava sahasini bir acsin UAE, kanka olurlar yine
Muahahahah.
https://www.dunya.com/gundem/iste-ki...-haberi-239559Kinay, Halk Bankası'nın bankacılık sektöründe İran ile Türkiye arasındaki doğal gaz ve diğer petrol ürünleri ithalatından kaynaklanan dış ticaret işlemlerinde yapılan ödemeler için iran Merkez Bankası tarafında açılan hesabı işleterek bu sistemi son derece başarıyla yöneten bir banka olduğunu belirterek, sadece Türkiye'deki değil, bir çok yabancı şirketin de Halk Bankası'nı kendi dış ticaret işlemlerine aracılık etmesi talebinde bulunduğunu kaydetti. Halk Bankası'nın buradan kendisine ciddi komisyon gelirleri elde ettiğini ifade eden Kinay, halen de İran'ın yanı sıra Irak, Kuzey Irak, Hindistan'ın da içine bulunduğu bir finans otoritesi olarak bu işlemlere aracılık etmeyi sürdürdüğünü söyledi.
KİT Komisyonu Başkanının ağzından...Bir ara Denizbank'ın da adı geçmişti...Putin akıllı adamdır, kitlemiş malı ...BAE açısından stratejik olan kısmı ise; BDDK'nın işbu satışı onaylamaması durumunda TR-Rusya ilişkilerinin bozulacağı...Gerisi hikaye...
* BAE bir devlet değil; şirkettir...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...
Bu şirketin sahibi İngiltere derinleridir...* BAE bir devlet değil; şirkettir...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...
Yer İmleri