http://www.hurriyet.com.tr/dunya/uca...artti-40802147
Sonrasında yaşanan gelişmeler de bunlar mesela...Çok derin bir konu, başlık kirlenmesin...Son tahlilde BAE, küresel tefeci şirketler tarafından (Dubai krizi sonrası) ele geçirilmiş ve şirket gibi yönetilen bir yer...Bildiğin FETÖ yapılanması yani...Tabi, FETÖ deyince o malum sümüklüyü kastetmiyorum, çok daha global bir mekanizma...En etkili kanat da İngiliz derinleri...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...
Böylece o taksit vatandaşa ödettirilmiş olur, yani milletin a.sına konulmuş olur falan filan...Bütün bunlar, devlet aygıtı kullanılarak sermayenin bir yerden diğer tarafa kaydırılmasıdır basit anlamda...Hükümet demek bu demek; hükmetmekten gelir...
Kk nin soylemi kotu degil ki. Tam tersine tesvik edici. Diyor ki vergine ve prim odemene ne kadar sadik olursan ben sana o kadar yardim edecegim. Bu sekilde kayit disilik azalir ve sirketler dahs cok istihdam saglarlar. Avrupa da bir cok ulkede bu tarz tesvikler veriliyor. Kazan kazan.
Mesela ben Malta da yasiyorum. Buradan ornek vereyim. Yabanci biri burada sirket actiginda devlet yuzde 35 yerine yuzde 5 vergi oluyor. Sirket sahibi malta da yasamayacak ve sirket malta vatandaslarina hizmet vermeyecek.
Boylelikle sirket istihdam sagliyor, faaliyet gosteriyor ve az da olsa vergi oduyor. Eger bu tesvik olmasa bu sirket buraya gelmeyecekti.
En son calistigim sirketin 60o calisani vardi. 600 kisi icin ayda sadece 100 bin euro civarinda sigorta primi oduyor sirket.
600 kisi gelir vergisi olarak ayda 200 250 bin euro civari gelir vergisi oduyor.
Sirkette yillik karinin yuzde 5 ini vergi olarak oduyor.
Goruyorsunuz vergi tesvigi aslinda devlete ne kadar kar saglamis.
Vergi geliri yukseltilerek degil tam tersine azaltilarak yapilir.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim verdiğim rakamlarla bilgiler hem bankaların bilançolarından alıntıladıklarımdır hem de "dünya merkez bankalarının merkez bankası" pozisyonunda olan İsviçre'deki BIS (Bank of International Settlements) ten alıntılanmıştır. 2017 sonu itibariyle küresel türev pozisyonların toplam değeri 542 trilyon dolardır (Kaynak: BIS). Bunun %10'a yakını Deutsche Bank'a aittir, geri kalan meblağın çoğunu JPMorgan, Citi, Bank Of America, Barclays, BNP, HSBC gibi büyük bankaların elinde bulunuyor. Bu türev pozisyonlar bilançolarda klasik aktif/pasiflerde yer almaz, sadece dipnotlarda yer alır. Off balance sheet (bilanço dışı) türünden varlıklardır ve bu durum GAAP (uluslararası muhasebe standartları) ile uyumlu oluyor her nasılsa.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Madem konu açıldı: iş bu kaydur kuydur işlerinden en anlamlı ve hatta ulvî olanı ise bu "teşvik sistemi"dir...Bir ülkede ne kadar çok ve çeşitli teşvik varsa halkın cebine o kadar derinlemesine el atılmış demektir...Tırışkadan 1-2 evrakla milletin vergisini yandaş şirketlere aktarmak çocuk oyuncağıdır...Kk nin soylemi kotu degil ki. Tam tersine tesvik edici.
Bu böyledir...24 Haziran'dan sonra detaylara gireriz...
Yer İmleri