Sayfa 249/1230 İlkİlk ... 149199239247248249250251259299349749 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,985 - 1,992 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    işte bak mantık böyle işliyor.....BİREYSEL KREDİLERDEN DAHA DÜŞÜK FAİZ ORANI....işte tuzak bu zaten..ihtiyaç yok iken ihtiyaç oluşturması..yanlış anlamayın lafım size değil....genelde oluşmuş bir algıdan bahsedişyorum.yoksa haddime değil kimsenin kredi kartı harcamasına karışmak..sadece bir durum tespiti diyelim...
    Şimdi arkadaşın evinin çatısını yaptırması gerekti. Bir 5-6 bin TL lik masrafı vardı .
    Yani bunu yaptırması gerekli.
    Gidip ihtiyaç kredisi çekecekti faizler 2,50-2,60 arasi.
    Kredi kartından 2,25 ile çekti .

İhtiyaç dediğim bu tür şeyler. Yoksa gideyim evde montum var iken montlarda indirim varmış nakit yok ama kredi kartından çekerim olayı değil anlatmak istediğim

Daha önceden de kredi kartı avans faizi ihtiyaç kredilerinin çok cok üstünde idi.

Mesela ben MTV ödeyeceğim Ocak ta.

Geçen sene 5 taksit yaptırdı idim
    Bunu son gün öderim kredi kartından. ödediğim miktarida vadeli de tutarım. 5 ya da üçe bölerim. İlk taksidin vadesi de Şubat in sonunda gelir 1 ay sonrasına attığı için.
    Geçen aradaki sürede vadeliden ne kadar gelirse taksit taksit öderim ayirdigim karşılıktan.

Benimkisi bu şekilde.

Bu arada yanlış anlama yok. Güzelce fikir beyan ediyoruz.

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Ben her ay Excel'de gelir giderlerimi takip ediyorum. Tüm harcamaları karttan yapıyorum.

Kendime aylık ve yıllık hedef koyuyorum , mesela tatilleri önceden excel'e yazıyorum.

Alt sütunda da gerçekleşen miktarı her ay giriyorum.

Eğer beklediğimden iyi gidiyorsam kendime ufak tefek ödül verdiğim oluyor.

Eğer beklediğimden kötü gidiyorsam 1 2 3 ay kemer sıkma politikaları uyguluyorum

Evlendiğimden beri böyle, çok faydasını gördüm. Anlamsız şeye para harcamamaya çalışıyorum bu sayede.
    Güzel bir sistem .en iyisini yapiyorsunuz..ama aslında sizin meselemiz kredi karti değil ....tasarruf mantığını anlamanız ve buna göre sistem kurmanız.iste bunu yapabilen çok az...en düşük k.karti taksitli nakit avans faiz oranı %2.20 civarlarında....birde planlama yapmayanların harcamaları bu yola başvurması tam bir facia ya yol açıyor...

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Şimdi arkadaşın evinin çatısını yaptırması gerekti. Bir 5-6 bin TL lik masrafı vardı .
    Yani bunu yaptırması gerekli.
    Gidip ihtiyaç kredisi çekecekti faizler 2,50-2,60 arasi.
    Kredi kartından 2,25 ile çekti .

İhtiyaç dediğim bu tür şeyler. Yoksa gideyim evde montum var iken montlarda indirim varmış nakit yok ama kredi kartından çekerim olayı değil anlatmak istediğim

Daha önceden de kredi kartı avans faizi ihtiyaç kredilerinin çok cok üstünde idi.

Mesela ben MTV ödeyeceğim Ocak ta.

Geçen sene 5 taksit yaptırdı idim
    Bunu son gün öderim kredi kartından. ödediğim miktarida vadeli de tutarım. 5 ya da üçe bölerim. İlk taksidin vadesi de Şubat in sonunda gelir 1 ay sonrasına attığı için.
    Geçen aradaki sürede vadeliden ne kadar gelirse taksit taksit öderim ayirdigim karşılıktan.

Benimkisi bu şekilde.

Bu arada yanlış anlama yok. Güzelce fikir beyan ediyoruz.

Evet mantıklı..... olabilir...ama ben yinede bir yerde sizi daha faz harcamaya yöneteceğini düşünüyorum...asıl mesleğim iletişim uzmanlığı ... algılarla oynamanın ne demek olduğunu iyi bilirim ...bankacılık yaparken bunu çok açık görüyordum.. aslında harcamalarıniz sizin gelirlerinizden (maaş vb.) İleriye yönelik kesintilere neden oluyor olabilir..yani aslında harcamaya sizi tesvik ediyor olabilir....belki de kişinin gerek duymadığı bir harcamaya yöneltilmesi söz konusu olabiliyor.vs.vs...algi ile oynama kavramı çok yönlü bir inceleme gerektiren bir durum aslında.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Fakültede Prf.Dr. Ünsal oskay adında bir hocamız vardı...(Allah rahmet eylesin)orda sosyal psikoloji dersinde tüketim alışkanlıkları ve algılar konusunu anlatırdı.....coca cola örneğinden bahsederdi...kola şişesinin bir kadın fiziğinde imal edilişinin tüketime bilinç altı etkisinden bahsederdi....yada şekerli ve aslında oldukça zararlı fabrikasyon baz içeceklerin nasıl besleyici olduğu algısının oluşturulmasına değinirdi...vs.vs.kredi kartinda da olan bu aslında...ACİL İHTİYAÇLARİNİZ İCİN ACİL ÇÖZÜM..[emoji16][emoji16][emoji16]

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
    şu zamanda kredi kartı kullanmamak para kaybetmek demektir.
    Faiz oranları malum. nakit harcamak her zaman faiz kaybına yol açacaktır. Tüm parayı en yüksek gecelik faize park etmek, ekstre tarihi geldiğinde oradan ödemek makuldur.
    Disiplinli bir şekilde 2 adet temassız ve aidatsız kredi kartı kullanırım. yedekte de 3 kart tutarım.
    Faturalar dahil kartla öderim, Enpara kart bu işlemlerden ücret almıyor.
    Nakite tamamen karşıyım. Kredi kartı geçmeyen yerlerde mecburen kullanırım (dolmuş, fırın vb..gibi). Aylık harcama limiti belirlenmeli. Bunun dışına acil bir durum yoksa bu limitin üzerine çıkılmamalıdır.
    Bankalararası kart merkezi ceosu bi açıklamasında cüzdanımda 50 TL'den fazla para taşımam demişti. Hijyen ve işlevlik açısından haklı.
    Ayrıca eskiden bankada çalışırken ay sonları devamlı şu tarz serzenişler yaşanırdı; millet maaş günü direk kredi kartını kapatırdı. geriye hiçbir şey kalmadı derlerdi. işte yanlış kullanımın sonucu.
    syg.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

6.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Evet mantıklı..... olabilir...ama ben yinede bir yerde sizi daha faz harcamaya yöneteceğini düşünüyorum...asıl mesleğim iletişim uzmanlığı ... algılarla oynamanın ne demek olduğunu iyi bilirim ...bankacılık yaparken bunu çok açık görüyordum.. aslında harcamalarıniz sizin gelirlerinizden (maaş vb.) İleriye yönelik kesintilere neden oluyor olabilir..yani aslında harcamaya sizi tesvik ediyor olabilir....belki de kişinin gerek duymadığı bir harcamaya yöneltilmesi söz konusu olabiliyor.vs.vs...algi ile oynama kavramı çok yönlü bir inceleme gerektiren bir durum aslında.

Tabii ki de kredi kartını veriyorlarsa daha çok harcama yapmamıza teşvik edeceklerdir.
    Bunun üstüne oynayacaklardir.
    Mesela benim kredi kartının ayarlarında
    İnternet alışverişi,yurt dışı alışverişi, posta ve tel ile alışveriş kapalı.
    Defaatle mesaj geliyor. Sahibinden şu kadar bonus hepsi burada'dan şu kadar bonus.
    Yine aynı şekilde faturalı hat mobil ödemeye kapalı. Onda da defaatle mesaj geliyor play storede de kullanmaniz için şu kadar play para bilmem ne ama unursamiyorum.

Kredi kartı ile sadece zaruri ihtiyaçları alıyorum .

Nedir bu işe gider gelir iken mecburen kullanmak zorunda olduğum araba yakıtı .
    Temel gıda ihtiyaçları vs.

Bu giderlerin karşılığını da vadeli hesapta günlük mevduatta tutuyorum
    Kredi kartinin ödemesi gelince de oraya aktarıyorum.

Kesinlikle o karsiliktan harcama yapmıyorum.

Yani nakit cebimde duracagina vadeli de duruyor.

Benim ki bu hesap.

abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

7. Kredi kartının malesef çoğu insanda en de dahil harcamayı arttırıcı etkisinin olduğu bir gerçek. Ama mtv yi 5 e böleyim ay sonuna kadar gecelik faiz alayım her harcamami excele kaydedeyim diyem bilinçli tasarrufcuya 1 değil 5 kart olsa gereksiz harcama yaptıramaz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by Carrah Yazıyı Oku
    Kredi kartının malesef çoğu insanda en de dahil harcamayı arttırıcı etkisinin olduğu bir gerçek. Ama mtv yi 5 e böleyim ay sonuna kadar gecelik faiz alayım her harcamami excele kaydedeyim diyem bilinçli tasarrufcuya 1 değil 5 kart olsa gereksiz harcama yaptıramaz.
    işte o tür insanlar zaten tasarruf ve yatırım mantığını edinmiş insanlardır....Ama onlarda dahi bir noktada algısal bir boyutta haracamalarının artabileceğini düşünüyorum....Zira tüketim toplumunda cezbedici çok fazla enstrüman var....Sonuçta hepimiz insanız..Ve kredi kartı vs..tüketimi artırmayı amaçlayan birer argüman olarak karşımıza çıkıyor...Kapitalist sistemin üretiği ve tüketime yönelten araçlar....Zaten her sene binlerce insanın takibe düşmesi bunu çok açık bir şekilde gösteriyor.Rahmetli Güngör Uras(mekanı cennet olsun)hocamız Türkiye Ekonomisi dersinde bir ülkede toplumun çok fazla israf ettiğini nasıl anlarsınız biliyor musunuz? derdi..bizde aval aval bakardık Bir ülkede icra iflasla ilgilen avukat ve konut yapımı için mütehit kesimi çok ama çok fazla artıyorsa o ülke tam bir tüketim toplumu olmuştur derdi.

Sayfa 249/1230 İlkİlk ... 149199239247248249250251259299349749 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •