Sayfa 251/1230 İlkİlk ... 151201241249250251252253261301351751 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,001 - 2,008 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by poem Yazıyı Oku
    Hocam her krizin kendine has sebepleri ve oluş şekli var. 2008 krizi dış dünyada talep daralmasının etkisiyle yaşanan bir krizdi ve ihracatçı olan olmayan her şirketi aşağıya çekmişti. Bu krizi Türkiyenin iç talebindeki daralmayla irdelemek gerekiyor. TOASO ihracatçı özelliğinden dolayı şu an için kısmen etkileniyor. Dış dünyada da talep hızla daralırsa işler daha da ters gidebilir tabi.
    Evet bu bakış açısı mantıklı.ihracata dayalı satışları ve karlılığı artıyor ben bu açıdan düşünmemiştim.
    İhracata dayalı sektörlerde ciddi bir çöküş yok zaten. Bi Ereğliyi yamulttular herhalde.
    Krizden sonra şenlik olur ama sabredebilene.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
    Hocam her krizin kendine has sebepleri ve oluş şekli var. 2008 krizi dış dünyada talep daralmasının etkisiyle yaşanan bir krizdi ve ihracatçı olan olmayan her şirketi aşağıya çekmişti. Bu krizi Türkiyenin iç talebindeki daralmayla irdelemek gerekiyor. TOASO ihracatçı özelliğinden dolayı şu an için kısmen etkileniyor. Dış dünyada da talep hızla daralırsa işler daha da ters gidebilir tabi.
    sn.poem merhaba, toaso iyi fırsat veriyor bencede...Ama bence trkcm a da bak....
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    sn.poem merhaba, toaso iyi fırsat veriyor bencede...Ama bence trkcm a da bak....
    Human dostum selam. Ben TOASO toplamıyorum da konu açılınca yazdım. TRKCM güzel şirket. Daha fazla sermayem olsa portföye alırdım. Benim elimde iki şirket var şu anda onun dışında beklemedeyim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
    Human dostum selam. Ben TOASO toplamıyorum da konu açılınca yazdım. TRKCM güzel şirket. Daha fazla sermayem olsa portföye alırdım. Benim elimde iki şirket var şu anda onun dışında beklemedeyim.
    Dostum anladım ..sadece aklında bulunsun istedim ..syg

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. Bundan bir yıl kadar önce bu başlıkta konusu geçince...konjonktür uygun değil, alım için beklenmeli diyordum...artık çimento sektörü için en kötü geride kaldı bence.

Ben çimsa yı tercih ettim, neden çimsa diyenler olmuştu.. başka tercihler de olabilir, ama büyüklüğü, yabancı ilgisi olabileceği ve ihracat potansiyeli nedeniyle öne çıktı diyeyim.

Benim de tercihim cimsa.
    Pp/dd değeri çok ucuzladı. Hatta 2008 kriz seviyelerinde. Diğer değerleri de gayet güzel. Çimento ve inşaat sektörünün daha da kötüye gidebileceğini düşünüyorum bir kaç yıl.
    Sonrasında güzel yerlere gelebileceğini düşünüyorum hissenin. geçen ay 50 lot aldım yavaştan almaya devam edeceğim.
    Saygılar...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    98 yılını baz alarak bir kaç parametre inceledim. yılın 98 olmasının sebebi tam olarak 20 yıl öncesine gitmek. yani baz aldığım değerler aralık 1998 yılı. bulduğum değerler biraz demoralize edici açıkçası ve enflasyonu yenebilmenin aslında ne kadar zor olduğunu, enflasyon üzeri kazanç elde etmenin başarının anahtarı olduğunu gösteriyor.

örneğin gram altın, 1998'den 2018'e 60'a katlamış. petkim 1998'den 2018'e 50'ye katlamış yanlış hatırlamıyorsam. arçelik ise 95'e katlamış.

peki gelelim enflasyon canavarına. 1998'deki 100 liralık satın alma gücü 2018 yılında 3729 lira'ya tekabül ediyor. yani 37 kat.

yani elinde hisse senedi tutan adam bu sırada 99 depremini gördü, ikiz kuleler saldırısını gördü, 2000'deki bankaların battığı krizi gördü, 2008 mortgage krizini gördü, 15 temmuz darbesini gördü. satmadı, stresten belki kafayı yedi. ama altın alıp kenara atan kafası rahat takılan adamı sidik zoruyla geçebiliyor.

borsamızda tek başarı anahtarı sanırım endeks 1 cent'ten al, 3 cent'ten sat, sonra yine 1 cent'i bekle üzerine kurulu olmalı

Örnekleri arttirabilir misiniz? Veya konuyu açabilir miyiz?
    Ben bir kaç tane araştırdım. Çünkü bu hususta benim de kafamda soru işaretleri var? Ben araştırdım biraz güvendiğim hisseleri. Petkim Arçelikte iyi hisseler tabi.
    Ereğli 317 kat
    Tüpraş 134 kat
    Ford 387 kat
    Afyon 2241 kat
    Asels 1467 kat
    Egeen 412 kat
    Bimas 102 kat
    Ecilc 251 kat
    Garan 105 kat
    Otkar 345 kat
    Thyao 63 kat
    Toaso 103 kat
    Trkcam 105 kat
    Ttrak 1408 kat
    Ülker 260 kat
    Enflasyon 37 kat artmış çoğu hisseler ise çıldırmış resmen.
    Ülkeden beklenti de önemli son 15 yılda ki istikrar ve politikalar enflasyonu yüzde 10 ların altına indirmişti. Gelecekteki beklentiler önemli. Bir de bu kat hesabı yapınca küçük gibi duruyor olabilir.
    Bir de şöyle bakalım.
    Her şeyin bir kopya olduğunu düşünelim. Bugün 100 bin tl lik Tüpraş aldık diyelim.
    Bu para 20 yıl sonra 13.4 milyon TL olacak.
    35 kat enflasyondan 3.5 milyon tl si eridi. Elinizde kabaca 10 milyon tl para kaldı enflasyondan arındırılmış. Yani 100 katı ve ben 100 bin tl yi 2 yıl içinde muhtemelen biriktirecegim. 10 milyon tl 20 yıl sonra bile benim ve bu halk için çok absürt bir rakam.
    Benim de enflasyon sorusu sürekli kafamı kurcalıyor. Bu yüzden bu konuyu çok araştırdım halen de tam tatmin olmuş sayilmam. Eğer matematik hatasi yoksa ki matematiğim berbattır. Cok acayip getiriler var.
    Amacım kesinlikle sizi haksız çıkarmak değil belki de ben hata yapmisimdir bilemiyorum.
    Kendi sayfamda bunun dolar ve altın bazlı karşılaştırmasını yaptım onda da güzel getiriler hesapladım.
    Bu yazıyı da izninizle kendi topigimde paylaşıyorum. Umarım hata yoktur 😀
    Saygılar...

Sayfa 251/1230 İlkİlk ... 151201241249250251252253261301351751 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •