Çoğunuzun Kredi kartı var Kredi kartından taksitli nakit avansi tıklayın birde bireysel kredi faizine maliyetine bakın. %50 den fazla fark var maliyette. Banka enayi mi daha uygun faiz li para versin
Çoğunuzun Kredi kartı var Kredi kartından taksitli nakit avansi tıklayın birde bireysel kredi faizine maliyetine bakın. %50 den fazla fark var maliyette. Banka enayi mi daha uygun faiz li para versin
şimdi millet bankacılık sisteminin nasıl çalıştığını bilmediğinden olayı anlıyamıyor.Bankalar karşılıksız para basma hakkı olan kurumlardır.O yüzden bedava elde ettiği kaynağı istediği faizden verebilirler..Yılda yüzde beş faiz bile düzenli alsa sıkıntı olmaz çünkü o parayı basarak verir para onun değildir.Bir lira sermaye koyup on liralık kredi verebilir.Dokuz liralık kredinin faizi tamamen kardır.Yüksek montanlı kredi batırmadığı sürece çok sıkıntı olmaz .Burada olayın püf noktası bastığın paranın yarattığı enflasyon,bu enflasyon kimin başına bela olur.Bingo bildiniz vatandaşın orta ve alt sınıfın derdi enflasyondur,kim kazanır,elbet banka ve o krediyi alan kazanır.
Deniz 43 hocayı okuyorum sağda solda dolar 3*5 TL olurken bu dolar 15-20 olur diyordum. 8 i geçmez diyenler vardı. Şuan o kadar telefon geliyor ki. Parası olup ne yapayım diye. Bu arada Ayhan başkana direk soruyorum. Ayhan başkan riski az sever sağlamci. Benim çevremde çok batan oldu. Büyük firmalar çoğu dolar yüzünden.
Tabi merkez bankasına yatırılan zorunlu karşılıklar var,ama o da ayrıntı sonuç olarak hesabı değiştirmez.Çünkü verdiğin kredi gene sana mevduat olarak yatar bu parayı gene kaldıraçlı olarak kredi olarak verirsin falan.
Doların tek yönü var,seçim sonu,o da elbet feza))))))
Sayın Hkm kardeşim. Burada olan onlarca kişi farklı yollarla aynı sonuca gidiyor. Ekonominin belirli kuralları var. TL enflasyonu kadar yabancı para altın değer kazanır. Geçen seneden beri ikisi sürünüyor. Bu ikisi bundan sonra en iyi şartlarda bile patlama yapacaktir. Şuan bu yep de bunların yaptıgı Fed in Bernarke modeli ama bunların bilgileri yok.
Ekonomiyi çözmek istiyorsaniz. Orta ve alt kesimden hitap eden küçük esnafa gidin. Hangisinin ne kadar kaç tane Kredisi var kredi kartı borcu var ayda ne kadar kazanıyor. Hatta muhasebecileri dolaşın durumunu sorun. Bu %85 lik kesime para kazandırmanın geçindirmenin yolunu bulamazsan en fazla iki yılda ülke derin ve büyük bir krize girer.
Yer İmleri