Döviz sepeti 4.945 (5.000 altında)
Döviz sepeti 4.945 (5.000 altında)
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Yorumlarınız çok değerli Bora abi.
Ayrıca her zaman düşündüğümüz şeyleri yapabiliyor muyuz? Bir de buradan bakmak lazım.
Borsada minik yatırımcı iken oradan çıkıp dolara geçtim, 4.10 - 4.39 - 4.55 sırasıyla. Sonra sattım 300 baz puanı görünce.
Şimdi Borsanın şu anda çok riskli olduğunu sanıyorum ve yatırmıyorum paramı,
Dolar için az önce söylediğim rakamlar düşüncelerimdi zaten. Bu seviyelerden tekrar giriş yapmayacağım.
Aynı şey altın için de geçerli.
4.10 - 4.20 aralığına gelmeden dolar alma diyor mantığım, sizler çok önceden bu yana taşıdığınız için maliyetleriniz çok uygun.
Dediğim gibi her zaman çok mantıklı ve akıllıca hareket edebilseydim şimdi benim de en kötü 3 lira maliyetle dolarlarım olurdu. Ben de çok rahat bir şekilde bekliyor olurdum şimdi.
Seçim sonrasına kilitlendi tüm piyasa,
Bekleyelim bakalım.
Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...
Şimdi başlamadı ki bu hikaye...son 5-6 yıldır geri topluyor...peki bizim topladığımız(+özeleştirmeler) Dolarlar nerde? son 15 yılda 300 M.artan dış borç + 100 M.(ÖZELLEŞTİRME) kabaca 400 M.Dolar topladık..100 M. MB da desek, 100 M. faiz ödemiş olsak...50 Milyarda hesaplayamadığımız kaçaklar olsa...
Ortada olmayan 150 Milyar Dolar civarı para nerede?![]()
Sıcak para pek OHAL ile ilgilenmez o genel piyasa için iyi bir havuç. Şu anki mesele Londra'dakilerin istedikleri ek faiz artışı için öngörülen +150 bazpuan faiz marjını yeterli görüp görmeyecekleri ve bu marjı direk politika faizinde görmek isteyip istemedikleri.
Faiz lobisini durup dururken bir inat uğruna başımıza musallat ettik gibime geliyor.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri