1 kuruş dolar satmadım satmamda bunlar seçime kadar günü kurtarmak için yapılan üçkağıt.her düşüş 4.50 bandına kadar alım fırsatı. Seçimden sonrası büyük resme bakın Abbas faizi burda tutmaz burda durursa yandaş betoncular ölür yatırımlar durur. vs.vs..
Bugün X bankasından YY miktarda dolar çekmek istedim...önceden haber vermediğim için 2-3 banka dolaşır parayı tamamların diye düşündüm.
Ancak banka gise memurları merkez bankasından cok az döviz alabildiklerini 50 isterlerse 25 gönderildiğini söyledi..
Ben de istediğim miktarın 1/10'unu ancak toplayabildim bu saate kadar.....
Görevlinin söyledikleri düşündürücü...
Bugüne kadar hiç böyle bir şey duymamıştım
Son düzenleme : WYATT EARP; 28-05-2018 saat: 13:24.
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
Piyasaların ve de ülke ekonomisinin normalizasyonu hiç birimizin (pozisyonumuz ne olursa olsun) hayır diyemeyeceğimiz, olumsuz bakmamız gereken gelişmeler...
Dış duvarda 10 metrekare bir tamir yerini boyamak için kaliteli dış cephe boyası alayım geleyim dedim...
2,5 litrelik bir ambalaj 65 lira...
Salatalık iyi cins domates bu abi dedi manav. Kilosu 7 lira.
Bakalım ne kadar lezzetli göreceğiz. Ama ambalajı müthişti. Kasada tek sıra ve de kağıt üzerine yerleştirilmiş...
Bu ülkede açlık sınırı altında yığınlar yaşıyor.
Bizim keyfimize göre dolar yükselsin diye dua etmek bence etik değil. Kabul edemiyorum.
Son düzenleme : BORA YAŞAR; 28-05-2018 saat: 13:42.
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
150 bazpuan bir artış sıcak paracıları tatmin edebilir. Zira geldiğimiz seviye gerçekten de 15 yıldır var olan faiz seviyesinin epey üzerinde. Sorun şurada ki ne yazık ki yüksek faiz eskisine göre daha uzun bir süre devam etmek zorunda kalacak. Bu da ciddi bir problem ama kurun yaratacağı problemden daha beter değil.
Yüksek faizin olumlu yönleri de yok değil.
- Ülke kaynaklarının betona akmasının önünü kesecektir.
- Batması gereken verimsiz çalışan firmaların hayatını sürdürmesine izin vermez.
- Hane halkı tasarrufunu arttırıcı etki gösterir. Halk borç almanın geleceği satmak olduğunu görür.
Bunlar dahi yüksek faizin devalüasyona göre tercih edilmesi için yeterli sebepler.
Zira aşırı yüksek kur ve devalüasyon senaryosunda da Türkiye'nin var olan üretim çıktısı ile yüksek faizin önüne geçmek mümkün değil. En azından çiftli mokoko durumunu engellemiş oluyoruz.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Alinti yaptigim icin yanlis anlamayin lutfen. Ben de gecen hafta doviz hesabimi kapattim. Iki gun once haber verdigim icin istedigim tutari eksiksiz teslim ettiler. Fakat 500 Euro'luk banknotlarin sayisi fazlaydi. 100-200'luk banknot istegimi geri cevirdiler. Bunu nasil yorumlamam gerek bilmiyorum. Avrupa'da 500 Euro'yu markete versem muhtemelen kabul etmezler. Mecburen bankaya yatirmam gerekecek.
Yer İmleri