Sayfa 257/564 İlkİlk ... 157207247255256257258259267307357 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,049 - 2,056 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by mehmetim123 Yazıyı Oku
    Kıymetli üstad lar

Sorum şu ;

Ekonomik kriz nedir? Nasıl olur ? Borsa nasıl etkilenir? Yatırımcı psikolojisi nasıl olmalı ?

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bu konuda kitap yazılabilir...çok uzun ve çok detayı olan bir konu. Ben çok kısa bir iki not aktarayım,

Yapısı itibariyle,

i-) Finansal(bankacılık) kriz, ii-) reel sektör(üretim) krizi,

Yaygınlığı açısından,

i-) Yerel kaynaklı kriz, ii-) Global kriz,

Yukarıdaki başlıklar da kendi aralarında pek çok alt başlığa ayrılabilir. Yerel krizler daha çok syaset kaynaklı olurken, global krizler dünya savaşları hariç, genelde finansal krizlerdir.

Kriz gerçekleştiğinde, şöyle-böyle olur tarzı ezbere bir reçete sunmak doğru değil. Farklı pek çok tür olduğundan, etkileri de farklı olacaktır. Dediğim gibi konu çok uzun, fazla detaya girmek istemem bu nedenle.

2.  Alıntı Originally Posted by mehmetim123 Yazıyı Oku
    Kıymetli üstad lar

Sorum şu ;

Ekonomik kriz nedir? Nasıl olur ? Borsa nasıl etkilenir? Yatırımcı psikolojisi nasıl olmalı ?

Yaşar Erdinç in krizlerle ilgili bir kitabı var. Www.bilgeyatirimci.com dan indirip okuyabilirsiniz.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

3.  Alıntı Originally Posted by gandalf967 Yazıyı Oku
    Yaşar Erdinç in krizlerle ilgili bir kitabı var. Www.bilgeyatirimci.com dan indirip okuyabilirsiniz.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
    Linkin tamamı burada, https://www.bilgeyatirimci.com/2017/...siz-pdf-indir/

Ben indirdikten 7 saat içinde tek seferde okudum ve kriz olaylarını kendimce özetlersem;

• Cari açığın çok fazla olması ülkeyi her zaman sıkıntıya sokan bir durum ve kitapta diğer ülkelerin krizleri incelenip yorumlandığında, Cari açığın GSYİH'ye oranının 3 olması kabul edilebilir ama 3 ten büyük ve artıyorsa bu durum tehlike arz ediyor. Şuan ki oranı ben 4.7 olduğunu görüyorum eğer yanılmıyorsam. http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conne...emler+dengesi#
    • İkincisi de sıcak paranın ülkeye girmesi ve hızlıca çıkması bir anda piyasaları alt üste edebiliyor, kitapta buna da detaylıca yer verilmiş

Bu arada kitabın dışında ulaştığım diğer bilgilere istinaden; karşılıksız basılan Amerikan Doları miktarı giderek artmış ve öyle bir noktaya gelmiş ki tarihinin en fazla Dolar basımı gerçekleşmiş. Bunun artık iyice şişmiş bir balon olduğunu ve artık Amerika da bir kriz ile patlayacağını (zaten bütün piyasalar Amerika piyasalarına göbekten bağlı olduğundan) dolayısıyla bu durumun da global krizi oluşturacağı söylentiler arasında. Amerika'nın da artık bu dolarları geri toplamaya başlamak istemesi bu senaryonun gerçekleşebileceğinin habercisi olarak yorumlanıyor.

Bir sonraki krizin en yüksek noktası neresi bilinmez ama olay artık bir döngüye oturtulmuş gibi bence, balonu şişirip şişirip patlatıyorlar ardından yeni bir balonu şişirmeye başlıyorlar, bunlara da kriz adını veriyorlar.

Balon her patladığında birileri servetlerine servet katıyor, birileri yok oluyor. Umarım biz yok olanlar tarafında olmayız.
    YTD

4.  Alıntı Originally Posted by bysb Yazıyı Oku
    Bu arada kitabın dışında ulaştığım diğer bilgilere istinaden; karşılıksız basılan Amerikan Doları miktarı giderek artmış ve öyle bir noktaya gelmiş ki tarihinin en fazla Dolar basımı gerçekleşmiş. Bunun artık iyice şişmiş bir balon olduğunu ve artık Amerika da bir kriz ile patlayacağını (zaten bütün piyasalar Amerika piyasalarına göbekten bağlı olduğundan) dolayısıyla bu durumun da global krizi oluşturacağı söylentiler arasında. Amerika'nın da artık bu dolarları geri toplamaya başlamak istemesi bu senaryonun gerçekleşebileceğinin habercisi olarak yorumlanıyor.

Bir sonraki krizin en yüksek noktası neresi bilinmez ama olay artık bir döngüye oturtulmuş gibi bence, balonu şişirip şişirip patlatıyorlar ardından yeni bir balonu şişirmeye başlıyorlar, bunlara da kriz adını veriyorlar.

Balon her patladığında birileri servetlerine servet katıyor, birileri yok oluyor. Umarım biz yok olanlar tarafında olmayız.

Buna örnek olarak kripto paraları da şuan için verebilirmiyiz? Bitcoinin piyasaya çıkma amacı olarak Amerikanın bunu organize ettiği ve kendi dış borçlarını (dolaşımdaki dolarları geri toplama isteği) kapatmak istediğini de yazan kişiler vardı.

Bende açıkçası bizim kendi gidişatımızı hiç beğenmesem de öncelikle dünya çapında yaşanacak büyük bir krizin etkisi ile başlayıp domino etkisine maruz kalabileceğimi düşünüyorum.. Hee bu durum için ne yapıyorsan diyorsanız %100 borsada olduğumuz için seyrediyoruz

Değerli hocalara bir soru yönelteyim. Olası bir büyük kriz esnasında(tüm dünyayı kapsayan) portföy dağıtmak adına Altın birikim oranını arttırmak ne derece doğru olur?

Alıntı Originally Posted by mehmetim123 Yazıyı Oku
    Kıymetli üstad lar

Sorum şu ;

Ekonomik kriz ülkenin daralmasıdır. Ülke büyümesi negatif değer alıyorsa ve bu yıl üst üste ise krizdeyiz denilebilir. Borsa olumsuz etkilenir. Yatırımcı psikolojisi aşağıdaki düşünceleri göz önünde bulundurmalıdır.

Kapitalizmin tarihinde krizler düzenli olur. Kriz zamanında cesaret ile paran yan yana gelmesi mükemmel bir durumdur
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

6.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Ekonomik kriz ülkenin daralmasıdır. Ülke büyümesi negatif değer alıyorsa ve bu yıl üst üste ise krizdeyiz denilebilir. Borsa olumsuz etkilenir. Yatırımcı psikolojisi aşağıdaki düşünceleri göz önünde bulundurmalıdır.

Kapitalizmin tarihinde krizler düzenli olur. Kriz zamanında cesaret ile paran yan yana gelmesi mükemmel bir durumdur
    Şuanda buyuyorsak kriz olmayacak diyemiyoruz ama?

Alıntı Originally Posted by mehmetim123 Yazıyı Oku
    Şuanda buyuyorsak kriz olmayacak diyemiyoruz ama?

2017 3. çeyrekte büyüdük ve kriz olmadı. Kriz kelimesi daha çok geçmiş zaman ile kullanılır. 31 Mart tarihinde ekonomi çeyrek bazda daralırsa ilk sinyal gelir. Ardından bir daralma daha gelirse çeyrek bazda kriz olur. Ancak yılın tamamın küçülmede kapanması krizi oluşturur. Özetle öncü değil gecikmeli bir göstergedir.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

8. endeks düşme trendine girince hisseleri daha ucuz iken almak son derece mutlu edecektir yatırımcıyı. endeks düşerken hisseler daha da ucuzlayacak ve siz maliyetinizi daha da aşağılara çekip elinizdeki lotları artırmak harika. kriz sonrası veya kriz anında hisseleri en diplerden alanlar genelde ertesi yıl çok ciddi kazançlar elde etmiş oluyor. herşeye rağmen uzun vadede en az 10 yıl satılmamk üzere alınacaksa borsa kolay kolay yatırımcısını üzmez derim. hayırlısı. benim gibi Yeni yatırımcı tüm arkadaşlara bol kazançlar diliyorum hakkımızda hayırlısı olur umarım

Sayfa 257/564 İlkİlk ... 157207247255256257258259267307357 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •