Originally Posted by
Ozan Erol
doğrudur, verimsizlik vardır kamu istihdamı içinde mutlaka.. bunu nasıl ölçebileceğimiz tam bilemiyorum, ama majör segmentler belli
1.2 milyon öğretmen
1.1 milyon sağlık personeli
350 bin polis, 220 bin asker (kadrolu)
900 bin belediyeler
hangi segmentte fazlalık vardır sence tahmini olarak ? öğretmenleri mi atalım, sağlık persoenlini mi, polisleri mi ?? bana kalırsa şişkinlik- bankamatik işleri daha ziyade belediyelerdedir ama bilemiyorum
Belediye kamu sayılmaz, sonuçta merkezi bütçe değil. Orası ayrı hikaye..Ama asker ve poliste ciddi rakamlar düşebilir. Yatan demeyelim de gereksiz iş yükü var orada...götü boklu siyasilerin ayak işlerini yaptırmayacaksın polise, askere. ekortluk, aşırı güvenlik önlemi vsvs.
öğretmen ve doktor diyerek hassas olmamızı bekliyorsun tabi...orada toplam sayılar fazla değil, ama performans sorunu olanlar var, verimlilik konusunu da bakanlıklar takip edecek tabi..mesela öğretmenlere cep tel ile derse girme izni vermezdim şahsen...öğretmenler odasında herkesin bir dolabı olacak, oraya koyacak herkes, aralarda alıp bakacak işini görecek...acil bir durum olduğunda müdür yardımcıları üzerinden ulaşılır öğretmene.
amcaoğlu sgk da memurdu...üçün biri çalışır derdi kurumda, diğer ikisi sağa sola iş paslar...sgk gibi kurumlarda rahatlıkla %20-30 atıl iş gücü vardır...mesela emeklilik yaşı geleni bir gün bile tutmam bu tür kurumlarda(kritik iş değil sonuçta, 1-2 ayda yeni giren de öğrenir bu işleri).
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri