Sayfa 26/1230 İlkİlk ... 16242526272836761265261026 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 201 - 208 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Hayırlı olsun yeni başlık...

Bende bu hafta alımımı pegasustan yana kullanarak portföydeki şirket sayısını 15e çıkardım...
    En yakın zaman da bende borsa giriş yazısı yazacağım özendim arkadaşlara )

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by dividend Yazıyı Oku
    Hisse bazlı değerlendirmelere burada girmek ne kadar doğru olur bilemedin ancak üstadların fikrini almak için de değinmeden edemedim. Endeks ve hisseler göçerken froto oldukça diri duruyor. İlk çeyrek bilançosu güzel gelmişti ancak satış adetlerine baktığımızda ilk çeyrek geçen yılın bir miktar altındayken mayıs ayıyla beraber bu fark daha da artmış durumda. Şirketin ihracatı dolayısıyla şu anda bu olumsuzluk fiyatlara yansımadığı hatta karlılık daha da yükseldiği halde bu durum bir miktar şüpheye de sebebiyet veriyor. Benzer nitelikteki toaso zirvesinden oldukça uzakken frotonun bu durumundan kıllanmadım değil olumsuz bir günde %10 da onu verirler mi acaba diye düşünüyorum. Ya da endeks toparlamaya başlarsa diğerleri giderken o yerinde sayabilir mi acaba. Froto birçok uzun vadeli yatırımcının gözde kağıtlarından olduğundan burada yazmakta beis görmedim.
    Kasttetiğim şey bugün bir miktar yaşandı aslında. Burada amacımız elbette günlük al sat değil ama bazen şüphe uyandıran belirtiler oluyor bunu paylaşıp fikir almak istemiştim. Sabah 66 dan elimdeki frotoların bir kısmını sattım sattığım yere göre %10'a yakın düştü oradan gelen parayı diğer uvy kağıtlarına yatırdım. Her ay belirlediğim miktardan froto x birim alacakken satılanları zamanla yerine koymak için froto alım tutarını 1,5 x birime çıkardım. Toplam portföy büyüklüğüne bu işlemin pozitif etki edeceğini düşünüyorum. Cauti üstadın grafik pahalı anlayışının benzeri oldu sanırım.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    hatay
    Gönderi
    501
    Harikulade.
    Felsefi tarafları bile var. Güzel şeyler de kötü şeylerde hep katlanarak büyür bu hayatta.
     Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    İzlemeyenler için ;Pasif gelir yaratmanın formülü.

"ayı: baskın basanındır. boğa: ava giden avlanır." saygı ve sevgilerimle

4.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku

Robert kiyosakinin zengin baba yoksul kitabında anlatılanları videolaştırmışlar kitabı okumuştum videosunu izlemekte güzel oldu.

Fakat bu anlatılanları uygulamak aslında Türkiye şartlarında maaşa bağlı kişiler için zor olabiliyor. Bizim gibi orta gelirliler için pasif gelir kaynağı genelde hisse senedi, mevduat, tahvil,altın gibi şeyler oluyor genelde. Halbuki aslında kiyosakinin zenginliğinin kaynağını aslında emlak alım satım işi oluşturuyor kendisi kitabına nasıl kelepir arsa ev vs alıp onu kaç katına sattığını güzelce anlatmakta tabi Türkiyede bunu gerçekleştirmek için yüklü bir birikim şart oluyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5. Zengin olmak için birkaç inci de benden olsun.Bu topik hiissenetin en değerli topiği.Kurucusu cautionaryi tebrik etmek lazım.İnşallah böyle huzur içinde devam eder ajitasyonda uzak sukunet için de paylaşımlar da bulunuruz...
    Zengin olma meselesine gelince maddi zenginliğin ötesinde gönül zenginliği iman zenginliği anlamlı hayat gibi maneviyatta çok önemli..
    1991 de borsa ile tanıştım.
    Düzenli bir işim ve gelirim vardı.Borsa iki ucu şeyli değnek gibi geldi bana. Sonra bağımlı olup onsuz yapamıyorsun.Sermayeyi kediye yüklemekten her zaman korktum.Borsadan kazandığımı gayrimenkule yatırdım O yıllarda mkare fiyatı evlerin 500 liranın altındaidi.2001 de 2005 de 2006 ve 2011 de gelişen projelerden ev aldım. En son son 2011 de mkare fiyatı 2400 lira civarı idi sanırım.Şu an bunların kirasını alıyom hamdolsun.İşime devam ediyom.Oyıllarda kredi oranlarındaki cazibeyi de değerlendirdim.0.70 lerle kredi alınıyordu.
    2001 e kadarda dövizde biriktirdim.300 liralardan biriktirdiğim dolarları 1500 lerden bozdurduydum.Masşı alıp dövize çevirirdim
    Hey gidi günler.Herkesin bu tür hikayeleri vardır.
    Kısacası finansal farkındalık,su akarken küpü doldurmak olmazsa olmaz şartlardan..
    Her şeyin başı da sağlık
    Tamah ve hırstan uzak nasibini aramak

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku

Kitabin tumunu okudum.
    En guzel yeri bu.
    Adam masraf kapisi acmayacaksin diyor.
    Evi (kiralanabilir haric) arabayi varliktan saymiyor.
    Gelir getirici yatirimlar yapacaksin, sonra geliri tekrar yatiracaksin ve bir bilesik getiri dongusu kuracaksin diyor.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Kitabin tumunu okudum.
    En guzel yeri bu.
    Adam masraf kapisi acmayacaksin diyor.
    Evi (kiralanabilir haric) arabayi varliktan saymiyor.
    Gelir getirici yatirimlar yapacaksin, sonra geliri tekrar yatiracaksin ve bir bilesik getiri dongusu kuracaksin diyor.
    Syg,
    zengin baba yoksul baba kitabı mı? bende okudum...çok güzel bir kitap
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
    Hepinizin bayramı mübarek olsun.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 26/1230 İlkİlk ... 16242526272836761265261026 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •