Sayfa 261/1001 İlkİlk ... 161211251259260261262263271311361761 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 2,081 - 2,088 arası.

Konu: Viop XXXIX

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Özellikle yan tahtaların haziran-temmuzda çok farklı yerlerde olacağını düşünüyorum.

O devir kapandı.DOW-SP500,ANALİZ OLMADAN...bıst100 e bakmadan yatırım yapmak...

Mesela ABD piyasaları zirveden %25-30 düşse bu dandik kağıtların geneli ne olur...Hesap ona göre yapılmalı.

Ekranımda olan 10-15 yan hisse var.Endeks ralli yaptı onlar ya aynı ya da sınırlı yükseldi.Peki global trent ve bıst100 düşüşü olsa ne yapacaklar.En önde koşarlar.Eminim çoğunda her yükselişte patron ve ailesi satış yapıyordur.

Önce global ve bıst100...

bugün biraz inceleme fırsatım oldu.

son 3 yılda enflasyon yüzde 74 artarken, BİMAS temettü verimi yüzde 300 artmış. şirketin öz kaynakları yüzde 200'den fazla artmış. dolar 2018'de ortalama 5 liraymış.

ama şunu da biliyoruz ki dövizin durumu, stok, navlun, rekabet kaygısı vs derken enflasyon hemen artmaz. mevcut durumun sıkıntıları 6 ay sonraya bile yansıyabilir. bilanço değerlemeleri falan derken şirketlerin varlıkları tl bazında durduğu yerde bile şişebilir.

bu şuna benziyor, falanca ev falanca ay 500 bin idi, şimdi 750 bin olmuş.

viop zaten şu anda derinlik ve belirsizlikler yüzünden çok riskli. ama şort poz çok daha riskli.

bimi inceledim çünkü bim bir genel sepet gibi. ve ağırlığı endekste çok yüksek.
    audentes Fortuna iuvat

3. Oyle bi durum olmaz yan tahtalarda. Borsa cikarken cikmayanlari borsa duserken dusurmuyolar. Oyle denge kuruyorlar. Bist30 hisseleri duserse bist100 cikar. Bunun takibini birebir yaptim
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Özellikle yan tahtaların haziran-temmuzda çok farklı yerlerde olacağını düşünüyorum.

O devir kapandı.DOW-SP500,ANALİZ OLMADAN...bıst100 e bakmadan yatırım yapmak...

Mesela ABD piyasaları zirveden %25-30 düşse bu dandik kağıtların geneli ne olur...Hesap ona göre yapılmalı.

Ekranımda olan 10-15 yan hisse var.Endeks ralli yaptı onlar ya aynı ya da sınırlı yükseldi.Peki global trent ve bıst100 düşüşü olsa ne yapacaklar.En önde koşarlar.Eminim çoğunda her yükselişte patron ve ailesi satış yapıyordur.

Önce global ve bıst100...
    SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Giresun'da toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan buradaki konuşmasında, "Faizi indireceğiz. Daha da indireceğiz. Enflasyon iniyor daha da inecek. Milletimden bu yolda bizimle beraber yürümelerini istiyorum. Yakında ekonomide bir başarıya imza atacağız. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokamadan bize yediğimiz her lokma zehirdir" dedi.

başkanı gidiş sebebi vebal almak istemedi.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    bugün biraz inceleme fırsatım oldu.

son 3 yılda enflasyon yüzde 74 artarken, BİMAS temettü verimi yüzde 300 artmış. şirketin öz kaynakları yüzde 200'den fazla artmış. dolar 2018'de ortalama 5 liraymış.

ama şunu da biliyoruz ki dövizin durumu, stok, navlun, rekabet kaygısı vs derken enflasyon hemen artmaz. mevcut durumun sıkıntıları 6 ay sonraya bile yansıyabilir. bilanço değerlemeleri falan derken şirketlerin varlıkları tl bazında durduğu yerde bile şişebilir.

bu şuna benziyor, falanca ev falanca ay 500 bin idi, şimdi 750 bin olmuş.

viop zaten şu anda derinlik ve belirsizlikler yüzünden çok riskli. ama şort poz çok daha riskli.

bimi inceledim çünkü bim bir genel sepet gibi. ve ağırlığı endekste çok yüksek.
    bimin bülbülü çoktur mavi kuşta... şairi de var zaten. fiyatın yukarı gitmesi için mantık basit ; daha yüksek fiyattan almaya talip olacak çoğunluk. iyi de kaya gibi bi de sağlam tahtacısı var. onu da göz ardı etmemek lazım.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by DJKARIZMA06 Yazıyı Oku
    Oyle bi durum olmaz yan tahtalarda. Borsa cikarken cikmayanlari borsa duserken dusurmuyolar. Oyle denge kuruyorlar. Bist30 hisseleri duserse bist100 cikar. Bunun takibini birebir yaptim

SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    bist 100 -30 dur o dediğiniz ...
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

7. PGSUS'ta Cuma günü de Ocak ve Şubat vade spotun altındaydı.
    O zaman spotta mal taşımaya ne gerek var.
    --Kişisel görüşlerim olup, yatırım danışmanlığı tavsiyesi değildir

Sayfa 261/1001 İlkİlk ... 161211251259260261262263271311361761 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •