Sayfa 262/637 İlkİlk ... 162212252260261262263264272312362 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,089 - 2,096 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Sayın Cautionary, ben tercih ettiğim yolu kesinlikle genç arkadaşlara önermiyorum, ama finansal özgürlük konusunun özünde finansal okuryazarlık olduğu için, yıllar içerisinde elde edilen bu "yan dalın" farklı metodlar ile hedefe götürebileceğini belirtmek istedim. Sayın ALCE'de haklı olarak bu konuda gençlere hatalı örnek oluşturabileceğimi belirtmiş. Yazılan örneklerin kişiler tarafından nasıl değerlendirileceğini bilemeyiz, umarım kimse cin olmadan şeytan çarpmaya kalkmaz. Burada temel felsefe şu, herkes kendi şarkısını duymak zorunda, başkasının şarkısı ile bir yere kadar gidilebilir. Maalesef yeterli çaba göstermeyip, başkasının peşinden gidenler çok büyük olasılıkla kaybedecek. Bu başlığa ve çabanıza çok değer veriyorum, hiç bir şekilde gençlere kısa yoldan zengin olma hedefi vermek istemem ve 10000 saat kuralını herkese yeniden hatırlatmak isterim.

2. Dudu üstadın dediği gibi, kısa yoldan erken emeklilik peşinde koşmamak gerek. Sabırla ve özenle yıllarca bıkmadan usanmadan kendinize has oluşturduğunuz stratejiyi uygulayabilmelisiniz...Kişisel başarı hikayelerine odaklanmayın, başkasının başarı hikayesi sizin için kabus olabilir.

Yukarıdaki cümlelere aynen katılıyorum.

İlaveten;

Herkes için genel geçer, doğru, riski az, nisbi olarak kazancı yüksek stratejilerin geliştirilmesi, anlaşılması ve paylaşılması bu sayfaları daha faydalı kılabilir. Herkesi yıllar ve binlerce saat harcanarak edinilmiş borsa bilgisi olmasını bekleyemeyiz. Hedef meslek hayatının başındaki gençler ve orta yaşların başındaki bizlerin birikimlerini güvenli ve istikrarlı bir şekilde değerlendirebilmesi. Burada küçük küçük birikimlerle bile iyi yönetildiğinde erken emeklilik ya da emeklilikte yüksek standartların yakalanabileceği vurgulanmalı.
    Bunun için doğru hikayelerin, yaklaşımların, prensiplerin yanında tuzakların ve risklerin de belirtildiği yaşanmışlıklar okumak temennisiyle kapatayım.
    2018 in herkese sağlık ve huzur getirmesini dilerim...

3. Güzel konu. İlgiyle okuyorum. Beyaz yakalıyım. 36 yaşındayım.

4. Bu başlık, sadece bu forumda değil pek çok whatsapp grubu gibi farklı platformlarda da takip ediliyor. Bazılarında, sanki bu başlık insanları erken emekliliğe teşvik ediyormuş gibi yanlış anlamalar olduğunu gördüm.

Bu başlık altında böyle bir şeyin olduğunu düşünmüyorum zira Sayın Cautionary'nin başlığı açarken kullandığı şu cümleler;

Amacımız, 50 yaşına geldiğinizde, kalmalı mı-emeklilik hayatı yaşamaya başlamalı mı kararınızı sadece sizin özgür iradenizle verebilmeniz...Maddi imkansızlıklar, zorunluluklar nedeniyle 50 den sonra da çalışmaya mecbur olmak çok acı..işten atılma korkusunu her performans döneminde yaşayıp, acaba sıra bana mı geldi diye beklemek hiç hoş bir deneyim değil.

Yeterli tasarruf ve doğru yatırım stratejileriyle 50 yaşında emekli olmak mümkün, işler yolunda giderse emklilik yaşı 40 a bile çekilebilir. Bu biraz kısmet, biraz da sizin başarınıza bağlı olacak.

öyle olmadığının açık göstergesi.

Erken emekliliğe teşvikte bulunmak, bence zaten başlı başına yanlış olurdu. Bu tamamen kişisel bir durum. Birey yeterli birikimi olmasına rağmen çalışmaya(beyaz yaka veya kendi işi) devam etmek isteyebilir. Ki bence etmeli de.

Örneğin, artık yaş itibari ile deneyimli grubuna giren 45 yaşında bir kişinin, tamda verimlilikte doruk noktalarındayken emekli olması bence hem onun için hemde ekonomi için büyük kayıp.

Internette dolanan bir iki tane erken emekli fenomeni hariç, ki onlarında seçimine saygımız var, özellikle batı dünyasında böyle erken emeklilik hayali kurana az rastlarsınız.

Üretmek, kazanmak varken, eğer kişisel tercih veya mecburiyetler sonucu oyun dışında kalmadıysanız, oyuna devam etmenin ne gibi bir yanlışı olabilir ki zaten. Gençler, orta yaştakiler veya oyunun içinde halen varlığını sürdürebilenler, hem çalışmalı hem tasarruf etmeli hemde yatırıma yönelmeli.

Erken emekli olupta ne yapacaksınız ki? Çok çok büyük paranız olmadıkça, dünyayı falan gezemezsiniz veya özetle öyle çoklarının kafasındaki gibi tatlı bir hayat kuramazsınız. Sürekli film izleyemez, kitap okuyamaz veya kahvelerde pinekliyemezsiniz. Bir süre sonra kendinizi işe yaramaz, değersiz hissetmenize sebep olur bu.

Bu başlığı,sadece zor günler geldiğinde hazırlıklı olmak anlamında takip etmesini öneririm gençlerin.

5. sevgili ctugrul,

alıntıladığınız kısım amacımızı güzelce özetliyor. öte yandan erken emeklilik derken, şahsen kurumsal hayattan emekli olmayı kastediyorum...6 aydır kurumsal hayattan uzak biri olarak hala her gün 7 gibi kalkıyorum, günüm yine çok yoğun. Ama kalkmak zorunda olduğum için değil, uykumu aldığım için kalkıyorum...gece stresten uykularım bölünmediği için de, genelde uykumu almış oluyorum zaten.

eğer işinizi seviyor, ve maddi manevi tatmin oluyorsanız, devam edebildiğiniz kadar devam edin. Ama lanet okuyarak işe gitmek, faturaları ödeyebilmek için 50 den sonra çalışmaya mecbur olmak kölelikten farklı bir şey değil.

50 yaşında, ya da işler beklediğinizden iyi giderse 40 yaşında, kalma-gitme kararını verebilme özgürlüğü paha biçilmez bir konfor. Gittiğiniz yer başka bir sektör, kendi işiniz, ya da eviniz olabilir...o da yine sizin tercihinize kalmış olacak zaten.

Türkiyede erken emekli olmak istiyorum. Zira iş mesai sınırı tanımıyor. Hafta sonu hafta içi farkı yok. İzin kullanmak problem. Kişilerin egolarıyla uğraşmak zorundasınız.
    Eğer bireyin işi belliyse, iş mesai saati ile sınırlıysa , haftalık çalışma saati 40 saatin altındaysa ve yeterli izin hakkı varsa bu durumda emekli neden olmak isteyeyim ki

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    sevgili ctugrul,

alıntıladığınız kısım amacımızı güzelce özetliyor. öte yandan erken emeklilik derken, şahsen kurumsal hayattan emekli olmayı kastediyorum...6 aydır kurumsal hayattan uzak biri olarak hala her gün 7 gibi kalkıyorum, günüm yine çok yoğun. Ama kalkmak zorunda olduğum için değil, uykumu aldığım için kalkıyorum...gece stresten uykularım bölünmediği için de, genelde uykumu almış oluyorum zaten.

eğer işinizi seviyor, ve maddi manevi tatmin oluyorsanız, devam edebildiğiniz kadar devam edin. Ama lanet okuyarak işe gitmek, faturaları ödeyebilmek için 50 den sonra çalışmaya mecbur olmak kölelikten farklı bir şey değil.

50 yaşında, ya da işler beklediğinizden iyi giderse 40 yaşında, kalma-gitme kararını verebilme özgürlüğü paha biçilmez bir konfor. Gittiğiniz yer başka bir sektör, kendi işiniz, ya da eviniz olabilir...o da yine sizin tercihinize kalmış olacak zaten.
    Sevgili Cautionary,
    Sizin adınıza sevindim ama ülkem için üzüldüm. Sebebi ne olursa olsun, tam deneyimlerinizden en üst safhada faydalanılacak aşamada, kurumsal veya kendi işi, sistemin dışında kalan heleki sizin gibi iyi eğitimli her birey, bu ülkenin kaybıdır.

Bu konudaki söylemlerin büyük kısmı felsefi tartışmaya gider. Bu anlamda sonuç alınamayacak tartışmalardır bunlar, çünkü veriye dayanmaz, tercihe dayanır oda iyisi kötüsü kişiden kişiye değişen bir durum yaratır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. Erken emeklilik değil de maddi bağımsızlığa kavuşmak desek daha güzel olur. Benim hayalim bu, mecbur olmadığı halde çalışmak.

Sayfa 262/637 İlkİlk ... 162212252260261262263264272312362 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •