Sayfa 262/881 İlkİlk ... 162212252260261262263264272312362762 ... SonSon
Arama sonucu : 7047 madde; 2,089 - 2,096 arası.

Konu: EndeksS

1. her şey mumkun ve olanaklı, 08 şubat barını silmiş bir borsadan bahsediyoruz, THY uçuyor borsa uçuyor, abede eş zamanlısı tesla ve N vidia, yapay zeka, 4 ta ne banka batınca, çare sarıgül oluyor, nerede abedede, yani yapay zeka, yapay zeka bunun farkında mı değil, olmasıda gerekmiyor, varmı var, bu önemli,..

THY hangi zeka peki,..THY yi 2017 de de uçurdular, KGF(kredi garanti fonu) zamanı,

11 den, 4.60 a oradan 19 a, hem de usd ile eş zamanlı gittiydi yukarıya, hey gidi günler,

şapkadan tavşan, tavşandan şapka,
    deveye atlayan hendek, her şey mümkün,...
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

2. tam sınırdayız ve ''yeni'' var mı? buna bakıyoruz, nasıl yeni? eski / yeni

3.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku

mesaj 2079 ve 2080 den devamla,

6748.xx henüz geçilememiş duruyor, yarın için bu değer az değişecek ve 6752.xx de olacak, bu geçilemez/kalınamaz ise ise alıntılarda bahsettiğim ''yeni'' başlamaz

mesaj 2084 den devamla

sınır tam terkedilmedi ancak yeniye gidiyoruz gibi geliyor bana, 10 günlük sabit ho, yada güvenilir günlük indikatörlerimizden devam eden trend kovalanmalı
    Son düzenleme : indregandi; 06-07-2023 saat: 01:16.

4.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku

mesaj 2082 den devamla,

7 kasım yelpazesinizn tam sınırında kapattık, ye dedik, ni diyemedik,

MESAJ 2061, 2062, 2063 ve 2085 den devamla USD bazlı durum, xu030 ve xu100

5.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    Mesajlar 1866, 1867, 1868, 1869, 1870, 1871, 1872, 1877, 1878, 1879, 1880, 1881, 1882 den devamla

aksi,
    yüze göze bulaştırma, cb nin negatif konuşması yada,...piyasaları ürkütme, beceriksizlik gibi harhangi nedenlerle,

7 kasım short argumanı süratle devreye girer,

7 kasım short argumanın da şu ana denk neler yaşadık,

1.ABD de bankalar battı,
    2.isviçrede banka battı,
    3.Kahraman Maraşta deprem felaketi yaşandı,
    4.8 şubat 2023 barı grafiklerden silindi(bu bar 7 kasım çizgisini aşağı kırmıştı)
    5.hükümet bosanın önüne short isteği bastırmak adına 9 milyar TL yığdı,
    6.14 ve 28 mayısta TR ardaşık iki seçim yaşadı,
    7.ABD hali hazırda faiz yükseltme eğiliminde devam ediyor,
    8,Faizlerin yükselmesi piyasaları ürkütmesin diye tesla ve N vidia gibi teknoloji şirketleri öncülüğünde boğa bayramı düzenlendi, bu durum sp ve nasdax gibi borsaları görece yüksek tutarak illüzyon sağlıyor,
    9.Global enflasyon şişme eğliminde devam ediyor,
    10.Rusya-Ukrayna savaşı devam ediyor,

60 hafta short argumanda kalan hafta sayısı

60-32=28 haftadır,

tüm globta batıkları makyaj ve ölüleri diriltme çabaları devam ediyor,

yani bizim short arguman ve haftaların çalışmaması derken şu anda uzun süredir 03 ocaktan itibaren bir yatay var ve buralardan gelen short baskılar andığım nedenlerle 7 kasım çizgisini aşağı geçemediler, işte bu nedenlerle,

gün gelir ''edelet'' illaki tecelli eder,
    mesaj 2050 den devamla

sık sık 7 kasım yazıyorum malum, 7 kasım ne zamandan beri işlediğim üzere benim 60 haftalık short argumanımın başlangıc tarihi ve yukarıda özetlediğim şartlarda gün ve gün belirttiğim üzere üst sınırdan ''yeni'' dediğim bölgeye doğru evriliyor, yani bir süre benim short argumanım tutmayacak ara verecek duruyor,..
    USD kuruna bağlı olarak değişmekle birlikte şu sıralar ''yeni '' bölgesi TL de 7000-9000 civarı, USD 30 TL üstüne atarsa ki atacak duruyor bu bölge TL de 10000 üstüne evrilir ki dün ikaz ettiğim üzere short gidenlerimizi üzebilir,buna dikkat lütfen,

yukarıdaki alıntıya ilave ABD tarafında teknoloji fişeği var(tesla ve N vidia), bizim tarafta THY ve TVF fişekleri var, biri pozitif global algı için, diğeri TR de pozitif algı için,

dolayısıyla bu atmosferde her şey mümkün, dün dediğim ve hayıflandığım üzere hendek deveye atlatılırmı atlatılır, devesine atlayan hendek yani,

şimşek BAE den döndü, CB Nato sonrası körfez turuna çıkacak, para körfezde, hazine Londra da, MB Abd de denklemiyle eskiye yeni aranıyor, yani eski hükümet yeni hükümet olmaya çalışıyor,

anlaşılan o ki arzu edilen durgunluğa girilmeden para bulunacak(başlangıç körfezden), bu paraya sıcak çağrılacak,...

bu sağlandıktan sonra faizler enflasyona göre görece düşük kalır da, körfezden bulunan para ile buna gelen sıcak USD ye aşağı basarsa ki muhtemelen bu 30 üstünden olacak,... çünkü 30 üstüyle ücretlere yapılan zamların eritilmesi gerekiyor bir, iki sıcak en yüsksek kurla görece düşük borsaya gelmeli iki,

işte o zaman görece yüksekten 30 üstü, görece düşen kura KKM deki 120 milyar USD nin peyder pey salakları sonraya kalarak çözülüp borsaya girme durumu olabilir,

işte bu borsayı deli fişek yapar, MB kasasını doldurur,..(-) rezervden döviz manyağı olur, oradan ver elini KANAL istanbul ki , bay pas edilen bir MÖntrö, ziyadesiyle Abd yide Rusyaya karşı memnun eder, EGE yunan gölü olur, (asla tasvip etmiyorum ve kanal İstanbul'u çok gereksiz buluyorum),

sonuç MB nin parası KKM de, MB rezervleri (-) de, KKM 120 (+) olduğuna göre, bu para MB ye alınacak, yani faiz görece düşükken, USD bir seviyeden çözülmeli, (bana göre 30 üstünden olabilir),

bu para MB ye girecekken, KKM cilerin borsaya alınması lazım, bu şu demek ilk defa KKM ciler karşılarında bir devlet değil, borsacıları bulacak(tam da adamları), bu soygunun bir kısmını sıcak üzerinden yabancı alır götürür, bir kısmını devlet MB ye soteler(yani düşen USD yi stoklar), bir kısmını da borsacılar ceplerine atarlar,

kısaca çizdiğim bu boğa arguman da tasarruf sahibi mecburi borsaya gelecek ama kazanamayacak, dolarcı altıncı borsaya alışık değil çünkü,

ama bunlardaki parada alınması lazım,
    oysa KKM de kendilerine 3 ayda bir nemayı tıkır tıkır ödeyen bir devlet vardı,..

sonuç,
    halk soyulmadan hiç bir ekonomik kriz atlatılamaz, devlet parasını alacak, sıcak parasını alacak, borsacı parasını alacak, elbet biri almayacak
    Son düzenleme : indregandi; 06-07-2023 saat: 02:01.

6. son olarak x30 dan şu grafiği vereyim aşağıda,
    (malum bir süredir, vadeli yerine x30 dan spottan gidiyorum, makas nedeniyle,)
    gerisi dediğim üzere sağlam teknik araçlarla günlük grafiklerden takip

7. mesaj 2087 den devamla

8. ben kendim hisse taşıyorum bir bölümüne dokunmuyorum, bir bölümüne trade ediyorum,
    biraz faiz yaptım, biraz coin var,
    vadeli pozum yok,..l

Sayfa 262/881 İlkİlk ... 162212252260261262263264272312362762 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz