Sayfa 262/1001 İlkİlk ... 162212252260261262263264272312362762 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 2,089 - 2,096 arası.

Konu: Viop XXXIX

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by Arap Şükrü Yazıyı Oku
    PGSUS'ta Cuma günü de Ocak ve Şubat vade spotun altındaydı.
    O zaman spotta mal taşımaya ne gerek var.
    genel olarak zaten spotta mal taşımaya ne gerek var ? temettüsünü alıp hisse adedini çoğaltıp temettü emeklisi olmakla , pay vadeliyi rollover yaparak götürmek arasında hangisinin marjinal faydası daha fazla oturup hesaplamak lazım mesela. paranı spota bağlayıp faiz getirisi elde edememek v.s. vadelide taşıyıp , paranın büyük bır kısmı ile faiz getirisi elde etmek ( al sana temettü )
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
    yanlış hatırlamıyorsam pgsus ta 1250 kontrat max. alım liiti vardı bir sicil no nun.. ee yetmez mi ?
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

3. Endeks uçarken yükselmeyen yan tahtalar endeks düşerken önden düşer diye bir kural yoktur. Eğer o tahtalarda mal dağıtma asamasindaysa endeks kadar düşer malın dağıtımına devam edilir, eğer mal toplanma asamasindaysa endeksin düşmesini fırsat bilir malı endekse göre hafif geri çekilmeyle daha rahat toplar. Tahtadan tahtaya değişir yani o iş.

4.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    genel olarak zaten spotta mal taşımaya ne gerek var ? temettüsünü alıp hisse adedini çoğaltıp temettü emeklisi olmakla , pay vadeliyi rollover yaparak götürmek arasında hangisinin marjinal faydası daha fazla oturup hesaplamak lazım mesela. paranı spota bağlayıp faiz getirisi elde edememek v.s. vadelide taşıyıp , paranın büyük bır kısmı ile faiz getirisi elde etmek ( al sana temettü )
    Hatta Eurobond (%50) VIOP teminatıyla vadeli hisse long yapıp spottan boşa çıkacak TL'yi de geceliğe verince.
    Kupon + takasbank nema + repo derken günaha mı giriyoruz ne.
    --Kişisel görüşlerim olup, yatırım danışmanlığı tavsiyesi değildir

Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    bence gerek var vadeli işlemler yapanlar için bile. spotçular için zaten hisseye sahip olmak önemli onu geçiyorum, zira hem anlaşılabilir bir şey hem de yerine göre güzel bir duygu. önemli ve güvenli bir hissede huzur önemli..

vadeliye gelirsek: spot hisseler ile daha yüksek marjları bekleme lüksüne sahipsin. marjin call problemi yok.. her vadede spread ve komisyon masrafları ile uğraşmıyorsun. temettü gelirin var.. endeksi yenme potansiyelin var (ki trade etmeyi becerebiliyorsan bu ayrıca bir kaldıraç yaratır endekse göre).. endeksi yenme mevzusu özellikle hisse bazlı yatırım ve haber akışı nedeniyle böyle.. ülke hakkındaki olumlu hava da ayrıca hiseye zaten yansıyor..yani neticede haber akışı hissde endekse göre daha fazla.. bu bir artı..

vadeli için bir ekstrası ise: bu hisseleri teminat gösterebilirsin, bu hisselere dayalı türev ürün oluşturabilirsin, akarı kokarı yok sürekli sende sonuçta.. bu varant satan aracı kurumlar ne yapıyorlar mesela.. buna benzer bir şey.. bir kuzudan bin post misali.. sürekli bu varlıklar üstüne ürün yazabilirsin (türev) risklerini belirleyerek.. bence neticede spot hisseye sahip olmak çok önemli bir vadeli oyuncusu için.. sonuçta her şeyin temeli dayanak varlık.. bunu söylerken belli hisselerden konuşuyorum endeks 30 içindeki bir alt küme..ve ağırlıklı olarak türev işlem yapan birisiyim..ama hisse sahipliği güzel ve faydalıdır.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by Arap Şükrü Yazıyı Oku
    Hatta Eurobond (%50) VIOP teminatıyla vadeli hisse long yapıp spottan boşa çıkacak TL'yi de geceliğe verince.
    Kupon + takasbank nema + repo derken günaha mı giriyoruz ne.
    ekmek kadayıfının kaymağının üstündeki boz fıstık ...

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bence gerek var vadeli işlemler yapanlar için bile. spotçular için zaten hisseye sahip olmak önemli onu geçiyorum, zira hem anlaşılabilir bir şey hem de yerine göre güzel bir duygu. önemli ve güvenli bir hissede huzur önemli..

vadeliye gelirsek: spot hisseler ile daha yüksek marjları bekleme lüksüne sahipsin. marjin call problemi yok.. her vadede spread ve komisyon masrafları ile uğraşmıyorsun. temettü gelirin var........ , ....
    kaldıraç kullanmıyorsunuz dediğim yatırımda . kaldıraç yani daha doğru tabirle efektif kaldıraç 1:1 ... paranın büyük kısmı atıyorum L bankasında yüksek faizle duruyor osiki günlük + günlük vadeli . ... dolayısı ile yatırım yapıyorsanız margin call kötü bir şey değil öcü değil. biraz fazla koyarsınız başlangıç teminatını zırt pırt teminat tamamlama istenmez pozisyon zarar ediyorsa. Al sat spekülasyondan bahsetmiyorum burada konu yatırım. trade yaparken zararı keser çıkarsın planına göre... o ayrı şey...

bu şekilde yatırım yapınca faizden gelen parayı temettü gibi düşünün mesela...

Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    kaldıraç kullanmıyorsunuz dediğim yatırımda . kaldıraç yani daha doğru tabirle efektif kaldıraç 1:1 ... paranın büyük kısmı atıyorum L bankasında yüksek faizle duruyor osiki günlük + günlük vadeli . ... dolayısı ile yatırım yapıyorsanız margin call kötü bir şey değil öcü değil. biraz fazla koyarsınız başlangıç teminatını zırt pırt teminat tamamlama istenmez pozisyon zarar ediyorsa. Al sat spekülasyondan bahsetmiyorum burada konu yatırım. trade yaparken zararı keser çıkarsın planına göre... o ayrı şey...

bu şekilde yatırım yapınca faizden gelen parayı temettü gibi düşünün mesela...
    sürekli komisyon ve spread maliyetin olacak rollover lar esnasında..

ayrıca mesela son dönemde vadeli fiyatları politika faizine göre değil senin bankadan alacağın faiz ve belki daha üstünde bir faizle fiyatlanıyor..yani oldukça yüksek. buradan da ciddi bir maliyetin var yani..

ama spotta sahip olduğun hisseye bağlı olarak banka faiz kazancının bir çok durumda en az yarısını zaten temettüden alıyorsun..ayrıca dayanak varlık olan hisseni teminat olarak kullanabilirsin, üzerine türev ürün yazabilirsin..bu gibi bir sürü avantajı var dayanak varlığa sahip olmanın..ayrıca hissede sürekli likitsin.. faize verdiğin paranın ise bir vadesi var.

özetlersek.. spread (rollover esnasında) ve işlem komisyonu maliyetin ve vadelinin spota göre farkı olan rakam ciddi bir kara delik. spot hisselerin bir çok artısını da ayrıca belirttim.

dolayıysıyla kaldıraç kullanmayacaksan bence bir avantajı yok vadelinin..hatta bir çok fırsatı kaçırma ihtimalin yüksek.. ama kaldıraç kullanırsan farklı bir senaryo ki ben de zaten duruma göre kullanıyorum. ama kaldıraçsız spot vs vadeli dersen ben spot derim.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 262/1001 İlkİlk ... 162212252260261262263264272312362762 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •