Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 264/1014 İlkİlk ... 164214254262263264265266274314364764 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 2,105 - 2,112 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    zorlama hocam, niye zorluyorsun kendini

mesela japonya'ya bakalım- şu an bütün ev sayısının %15 kadarı yani 9 milyon ev boş bekliyor.. bomboş, ne alan var ne satan, ne kiralayan.. ve 15 yıl sonra ülkedeki bütün evlerin %30'u yani 21 milyon ev boş kalması bekleniyor.. nüfus azalıyor, ve yeni ev yapmaya devam ediliyor ülkede.. haberin linki- nomura research tarafından yapılan bir araştırma

türkiye farklı bir ülke.. mesela dünyada fiziki altını tasarruf aracı olarak kullanan dört millet var, türkler, hintliler, çinliler ve mısırlılar.. bankada tasarruf mevduatı tutan sayısı %15 iken, tasarrufunu fiziki altın olarak tutan sayısı %30.. almana, ingilize anlatamazsın bunu, türkiye farklı bir ülke- gayrimenkulün uzun vadeli servet saklama biçimi olarak kabul edilmesi de bir türk malı yatırım eğilimi.. bir çok sebebi var, enflasyona karşı doğal bir hedge olması, devletin el koymasına karşı en güvenceli olması, fiziki bir varlık olması vs vs.. aile servetinin saklanma biçimi olarak gayrimenkul (yani çocuğuna, torununa bırakacağın varlık olarak) önceliğini asla kaybetmez.. ortalama bir türk'ün yeni doğmuş torununa bırakmak isteyeceği miras, bir start-up yatırımına konulmuş bir risk sermayesi olmaz, 20 sene sonra imar alma potansiyeli olan bir tarlayı tercih edecektir..
    Zorluyorum çünkü aynı şeyler takrar tekrar okuyorum şimdi cevap yazssam o da cevap olarak aynı şeyleri yazacak yeniden okuyacam boşuna tartışmış olacaz

verdiğin örneklere diyeceğim birşey yok patron. ancak konu yeni ev yapılıyor olması değil yeni ev yapılır Tr de herzaman bu hiç bitmeyecek çünkü buişten para kazanan ekmek yiyen milyonlarca insan var + hökümetimiz destekliyor + iyi bir kara para aklama aracı özelikle oteller vs. Tr bu konuda cennet. yani neyin ne olduğunun nerden nasıl geldiğinin önemi yok para gelsin yeter modunda ilerliyor.

yukarıda saydıklarımı boşverelim yukarda işler nasıl dönüyor bunları zaten sıradan insanların bilmesi imkansız.

benim söyleyeceklerim sonuçta evrensel bir doğru da değil ama gözlem ve benim doğrularım yada vardığım sonuçlar.

evim barkım var hatta mahallenin en iyi evinde otuyorum çif dubleks alabildiğine deniz vs. şimdi bunu neden diyorum söyleyim ben bir maaşlı çalışan olsam bu evi almayı bırak bu yaşa kadar hiç birşey yemeden hiç bir masrafım olmadan ancak bir odasını alabiliyorum. şuanki maaş vb. koşullarıyla.

ben birçok fırsat konulara bakıyorum örnek. reklam alıp reklam satıyorum google'a da reklam ödeme masrafım 6 bin tl aylık ortalama aşşağısına düşmez. ama bu reklam sayesinde ben 200-300 kar ediyorum. bunu ek bir iş olarak düşün. bunun gibi yapmış olduğum 3 tane daha ek iş var. maaşlı çalışan biri değilim yani ama iyi ve sıkı çalışıyorum oturduğun yerden para ancak yandaşlara yağar biliyorsun :=)

Tr de oturmuş bir kültür var onda da haklısın anne baba illaki çocuklarına bir ev bırakmak ister ancak devir artık döndü çocuklar hapcı oldu çıktı kardeşler birbirleri ile benden borç ister belki diye telefonlarını açmıyorlar birbirlerine vs. bu söylediklerin 30 40 sene öncesine kadardı yani üstelik ozamanlar bir emekli emekli maaşı ile en azından iyi kötü bir ev alabiliyordu onlarda yok.

son gelen sonuçlara bakarsak tr de her 3 kişiden 1 i hacizli . bunun nedeni ise geçinememek değil bana göre tamemen lüks düşkünü olmak herkesin elinde 10 yaşındaki çocuğun elinde bile akıllı telefon var. bunların kulllanım süresi zaten belli 3-5 sene içinde kafayı yiyolar bozuluyor. yani artık bu döngüden kurtulmak mümkün değil. millet olarak akıllanmayacağımızda ortada bilinçlenmek çok önemli adamın maaşı 1,500 tl elindeki tel 4000 tl. sadece bu bile nasıl fakir olduğumuzu gösteriyor. bunlar klasik örnekler diyebilirsin ama götürüsü çok fazla bunun mersoları falan saymayacam.

şimdi sonç olarak şuraya geliyorum konut ihtiyacı hiç bitmeyecek bu doğru hala evi olmayan milyonlarca insan var. ama artık ben bir anne babanın 3 tane çocuğu var diye hepsine birer ev bırakma lüksü kalmadı yani o baba istanbuldaysa eğer oturduğu evi kaptırmadığına şu devirde şükür etmeli. yukarıda bunun için anlattım çalışma şartlarını o baba şuan ayda 15-20 bin kazanmalıki şu devirde 3 çocuğuna bir ev bırakabilsin. bu enflasyonla her sene dahada fakirleşiyoruz.

kendi aranızla kıyas yapmayı bırakın türkiye şuan ucuz işçilikte bir köle devletten başka birşey değil şu verilen dolar bazı azgari ücretle. bunu bana kimse inkar etmeye kalkmasın.

uzun tüp kuyruklarından buyana değişen veya iyi giden hiç birşey olmadı bu ülkede bence dahada asabileştik dahada köreldik dahada mutsuz olduk.

hepsini geç bold yaptığım kısmı paraylada satın alamazsın.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    1800 lira kira verdiğim evin üst katına 750 istiyordu. 690 a düştü.

460'tan alıcıyım. ( kira ×200 + evin içine en az 100 harcamış. )

Henüz söylemedim komşuya, gerçeklerle yüzleşsin birkaç ay sonra konuşacağım. Satılırsa da sağlık olsun sıkıntı yok.
    bir borcu derdi yoksa o kadar düşeceğini sanmam 6 aydır satılıksa ve hala satılmamış ise zaten istemiş olduğu fiyatın köpük olduğunun farkına varmış olmalı

https://www.bloomberg.com/news/artic...able-this-year

3 Mart 2017 08:01 GMT+3

En kötü/berbat ekonomisi 5 ülke konumundayız. geldiğimiz yer burası.

he şimdi birkaçı çıkıp bunlar almanlar amerikalılar efem yabancılar bilmem neler bizi çekemiyorlar diye böyle haber yapmışlar . diyen ileri zekalılar olur. tabi

4.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    Zorluyorum çünkü aynı şeyler takrar tekrar okuyorum şimdi cevap yazssam o da cevap olarak aynı şeyleri yazacak yeniden okuyacam boşuna tartışmış olacaz.

kendi aranızla kıyas yapmayı bırakın türkiye şuan ucuz işçilikte bir köle devletten başka birşey değil şu verilen dolar bazı asgari ücretle. bunu bana kimse inkar etmeye kalkmasın.

uzun tüp kuyruklarından buyana değişen veya iyi giden hiç birşey olmadı bu ülkede bence dahada asabileştik dahada köreldik dahada mutsuz olduk.

hepsini geç bold yaptığım kısmı paraylada satın alamazsın.

5.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ....
    kendi aranızla kıyas yapmayı bırakın türkiye şuan ucuz işçilikte bir köle devletten başka birşey değil şu verilen dolar bazı azgari ücretle. bunu bana kimse inkar etmeye kalkmasın.
    TR= Avrupa' 'nin Yakın Çin'i. Ucuz işçilik gerektirip de navlun masrafı fazla olacak ürünler TR'de üretiliyor...
    bir gemi ile milyonlarca telefon, tablet, laptop vs. Çinden ab ye rahat rahat taşırsınız. Parça başına düşen taşıma maliyeti çok cüzi olur.
    Ama bir gemide en iyi tahminle bi kaç bin sanırım araba taşıyabilirsiniz. Parça başına maliyet de çok olur. Bunun yerine TR'de üretip hem taşıma maliyetini kısar hem de üretimi daha esnek yapabilirsiniz...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Olay basit. Adam istanbuldaki fabrika arazisinin değeri adına artıp orayı fabrika olarak kullanmak mantıksız olunca fabrikayı 80 sonrasi parlayan anadolu şehitlerine taşıyor...

Küçük bir anadolu şehrinde büyüdüm. Ve bu haritada + olan ordu haricindeki bütün şehirlerin büyük (yıldızı parlamış) şehir olduğunu duyarak büyüdüm...

Yani o şehirden kaynaklı bişey değil bu istambul - izmir kaynaklı bişey ve son 15-20 yıllık bişey değil...

Benim yazacağım cevabı yazıp, zahmetten kurtarmışsın beni.

Peki polemik ustası bu arkadaş, bu mantık hatasını mantıksız biri olduğu icin mi yapıyor, tabii ki hayır...ekonomi ya da finansal verileri eğip bükmek bunların uzmanlık alanı...mehmet şimşek bu cenahın piridir mesela...rakamları işine geldiği gibi yorumlamak, olayı alakasız örneklerle çarpıtmak en iyi yaptıkları iş.

Tane tane tekrar anlatayım kemal arkadaşa...2002 sonrası parlayan, marka haline gelmiş bir şehir var mi diye sordum? Mesela, büyük potansiyeli olup geri giden Erzurum, Van, Malatya, Elazığ icin ne düşünüyorsun?

Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    TR= Avrupa' 'nin Yakın Çin'i. Ucuz işçilik gerektirip de navlun masrafı fazla olacak ürünler TR'de üretiliyor...
    bir gemi ile milyonlarca telefon, tablet, laptop vs. Çinden ab ye rahat rahat taşırsınız. Parça başına düşen taşıma maliyeti çok cüzi olur.
    Ama bir gemide en iyi tahminle bi kaç bin sanırım araba taşıyabilirsiniz. Parça başına maliyet de çok olur. Bunun yerine TR'de üretip hem taşıma maliyetini kısar hem de üretimi daha esnek yapabilirsiniz...

sorunda burda yani kıyas edecekseniz çinle falan kıyas edin. hem avrupalılardan iyi durumdayız diyip hemde maaşları yaşam kalitesi refah ve huzurlu olmakla avrupalıyı kıyas ettiğinizde komik oluyor. avrupa amerika özentisi falanda değil matematiksel bakın yine böyle.

sorun ne görünmek isteyipte aslında ne göründüğünle alakalı.

neyse bunlar defalarca yazıldı çizildi yine aynı şeyler.

kendimizi kandıradak mutlu olabilen bi milletiz özünde budur durum. sonra bizim amerikalı gibi hergün ağlayıp durursun yurt dışına çıktığında aslında nasıl ezik olduğunu. vay ayağım kırılaydıda gelmeyeydim vay zenci görmekten bıktım falan.

niye gittin amerikaya çünkü burda mutlu değilsin fakirsin. ee abd de yine fakirsin değişen bişey yok yani. ordada hamaldın burda da hamalsın gelirsende hamal olacaksın.

8.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Olay basit. Adam istanbuldaki fabrika arazisinin değeri adına artıp orayı fabrika olarak kullanmak mantıksız olunca fabrikayı 80 sonrasi parlayan anadolu şehitlerine taşıyor...

Küçük bir anadolu şehrinde büyüdüm. Ve bu haritada + olan ordu haricindeki bütün şehirlerin büyük (yıldızı parlamış) şehir olduğunu duyarak büyüdüm...

Yani o şehirden kaynaklı bişey değil bu istambul - izmir kaynaklı bişey ve son 15-20 yıllık bişey değil...

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Benim yazacağım cevabı yazıp, zahmetten kurtarmışsın beni.

Peki polemik ustası bu arkadaş, bu mantık hatasını mantıksız biri olduğu icin mi yapıyor, tabii ki hayır...ekonomi ya da finansal verileri eğip bükmek bunların uzmanlık alanı...mehmet şimşek bu cenahın piridir mesela...rakamları işine geldiği gibi yorumlamak, olayı alakasız örneklerle çarpıtmak en iyi yaptıkları iş.

Tane tane tekrar anlatayım kemal arkadaşa...2002 sonrası parlayan, marka haline gelmiş bir şehir var mi diye sordum? Mesela, büyük potansiyeli olup geri giden Erzurum, Van, Malatya, Elazığ icin ne düşünüyorsun?
    yine ezberden konuşmuşsun, tane tane anlatacağına iso500 listesini açıp baksaydın, olayın fabrika binası taşımaktan farklı olduğunu hemen görürdün.. istanbul'daki fabrikasını başka bir şehre taşımakla listenin değişmesi sözkonusu değil, şirket merkez ofisi hangi ildeyse orası kabul ediliyor-

Sayfa 264/1014 İlkİlk ... 164214254262263264265266274314364764 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •