Paraya ihtiyaç varken sat.
durum düzelince birleştir komik fiyatlardan.
burada oyun bitmez.
soda, trakya cam, mardin çimento, bolu çimento ve daha nicelerine yazık oldu...
Paraya ihtiyaç varken sat.
durum düzelince birleştir komik fiyatlardan.
burada oyun bitmez.
soda, trakya cam, mardin çimento, bolu çimento ve daha nicelerine yazık oldu...
Sokullu paşayıda gördük Hc diğer sümsükte maalesef. Artık o zaman nasıl bir yetki verilmişse blokladı paketledi malı sahiplerine teslim etti gibi düşünmüştüm. Geri alım programı olmadığı ya da para olmadığı için karşılıklı alışveriş yapılmış olasılığı gelmişti hep. Bilemiyorum kim ne yapıyor ne oluyor, hersey bir muamma. Ytd
Ses gelmeyen yerden çekinirim. Abd pazarında işler iyiye gitmemiş. Kimyasallar satış ve karlılıkta ayak sürümüş. Bu durumda devasa yatırım planını aynı tempoda sürdürürler mi düşünmek lazım. Şişecam hissesi bugün için özsermayesi ve cirosu kadar bir değerde fiyatlanıyor. Can sıkıcı olan konu marjlardaki gerileme. Gerileme devam edebilir veya belli bir süre daha yatayda kalabilir, bunları bilemiyoruz. Borsa tarafında ise endeks mühendisliğinin fazla bir ömrü kalmadı. Banka hareketi ve bankaların gelecekteki konjonktüre uymayacak şekilde şişirilmeleri ' sezon finali' gibi görünüyor. Bugün hazine yaz ayları için borçlanma programını açıklamış. Fazla likidite piyasadan çekildiğinde ne olacağını bilirsiniz. Sen sağ ben selamet!
Sokulluyu farzı misal verdim.en azından bı sure yaraya merhem oldu😃ama bilanço kötü esas faaliyet karı dip yapmış.karini eldeki parayı değerlendirerek yapmış.kimse kendini avutmasin yaptığı iş kolundan para kazanamiyorsan başarılı değilsin.sirket in bu durumu da fiyata yansıyor bizim hayal ettiğimiz ya da şirketin reklam yaptığı gibi değil durum bu sene çok beklentiye girmemek lazım.rekorbilanco gelince de -4 yaptığı olmadi mi? kafalarda demekki şirketin ederi 2 dolar değil hiç bir zaman.bu zihniyet ne zaman değişir Allah bilir.
Verdiğin örnekten çıkarım yaparsak birde olaya daha surunmuslerin olduğunu farkındalığını vermek istedim. Genel olarak durumlara bakarsak, faizlerin oldukça yüksek olması şirketleri etkilediği kadar, son tüketiciyi yani kullanıcılarıda alım yönlü etkilediğini görmemiz gerek. Bu durum global olarak böyle.
Nasıl böyle dersek. İnsanlar birşeyi alamıyor veya alabilmek için alım gücü şartlarının oluşmasını bekliyor. Para korumayı geçtim, harcama yapmak yerine alacağıni öteliyor.
Araba veya ev almak yerine faizlerin düşmesi ve o zamanki koşullar oluşacağı süreçte ödenebilir durumlarin sağlanmasını bekliyor.
Eldeki parayida harcamak yerine faiz veya diğer enstrümanlara yönlendiriyor.
Bu durum sadece ev,araba için geçerli değil ayakkabıdan, zorunlu olmayan diğer harcamalara kadar geçerli ( tatil veya mutat harcamalar hariç)
Hal böyle olunca bu son tüketicinin alım gücünün zayıflaması haricinde birde almak istediği şeylerin yüksek faiz sebepli otelenmesi de devreye girince
çoğu şirkette bu durumdan satışları ve kar marjları sebepli oldukça etkileniyor. Ytd
Kendimizden örnek verelim normal bir vatandaş olarak.
Atıyorum önceki yıllarda olduğu gibi, araba veya ev bakıyor muyuz?
Ya da bilgisayar, telefon, karavan, yazlık, saat, kıyafet, düğün, Beyaz eşya vs vs yahut başka şeylerin hayallerini kurmamız kısmı biraz daha hayatımızdan uzaklaşmış mı?
Bakınız bunları kendi dünyamızda veya çevremizde gözlemlemek çok zor değil.
Bu sadece bizim ülke de olarak değil gelişmiş ülkelerin şirketlerinde (bu ürünleri ) gelisemis veya gelişmekte olan ülkelere satışların azaldığını veya ithalat ihracatininda zayıfladığı gozlemleyebiliriz.
Yani faizlerin global olarak düşmesi gerekiyor ve alım gücününde bir dengeye gelmesi gerekmekte olduğunu düşünüyorum.
Kısaca yüksek faizler gerçekten hayatın ve hayatların akışını oldukça etkiliyor.. ytd
Evet zenginlerin alım gücü daha yükseldi ama gel görelim zengin sayısı az. Bugün AVM lere gittiğimizde de doluluk oranları eskisi gibi mı? Eskisi gibi ise elinde poşet ile çıkan kişiler de azalma var mı?
Gecen Bayramda adım atacak yer yoktu ama bayram öncesi bir kampanya mi diyelim o durumada veya normal zamanda alması gereken şeylerin bayram sebepli alınmasına otelenmis halinin kalabalikligimi diyelim. Aslina bakarsak biryerden bir yere gitmenin maliyeti de arttigi gibi o alacağınız şeyin hem zamansal hemde yol maliyeti sebepli de otelenme var alınacak şeye dair. Örnek İstanbul'un bir ucundan Eminönüne almaya gidilecek her ne ise ihtiyaça dair, yol parası ve zaman düşünüldüğü gibi kargolar her ne kadar artsada bir hesap yapma zorunluluğu doğuyor bireysel harcamalar da ister istemez.
Bunun adına tasarruf demek gerekiyor, zorunlu da olsa bir hesap yapıyor insan..
Ytd
Yer İmleri