Artan

3,99 9.92 10:04
2,37 9.72 10:04
158,10 8.88 10:04
212,60 7.32 10:04
122,90 7.15 10:04
Artan Hisseler

Azalan

13,34 -8.88 10:00
3,37 -6.91 10:04
29,24 -5.56 10:04
44,54 -5.23 10:04
1.154,00 -4.86 10:00
Azalan Hisseler

İşlem

711.816.450,25 10:04
592.502.900,12 10:04
509.935.859,10 10:04
428.632.292,65 10:04
380.314.560,77 10:04
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 266/902 İlkİlk ... 166216256264265266267268276316366766 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 2,121 - 2,128 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    "bana dokunmayan bin yaşasın, başkasına ne olursa olsun" mantığı var, hatta "zengine de oh olsun"
    İnceledim , 2008 krizinden sonra ekonomileri dağılan bazı ülkelere bu tip bir varlık vergisi getirilmiş.

AB ülkelerinden bize ekonomik olarak en yakın Portekizde uygulama şöyle ;

- Bizdeki gibi gm üzerinden vergilendirilmiyor , kişinin sahip olduğu toplam gm ederi baz alınıyor
    Okuduğum yorumlarda ; takdir edilen değer, genelde minimum seviyede.

- Her kişiye; €600.000.- 'yu aşan kısım için %0,7 vergi var.
    (€600.000.-lik kısım muaf , karı-koca €1.200.000.- lik mülke vergi yok)

gelelim zurnanın zırt dediği yere.......

- Bizde, şirketlere böyle bir vergi salmamışlar !

-Bizde , arsalara böyle bir vergi salmamışlar !

- Portekiz'de şirketlere €600.000.- muafiyeti de yok.

- Şirketlerin vergi oranı %0,4

https://www.blevinsfranks.com/what-we-do/wealth-tax
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

2.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Portekizde uygulama şöyle ;

- Bizdeki gibi gm üzerinden vergilendirilmiyor , kişinin sahip olduğu toplam gm ederi baz alınıyor
    Aslında varlık vergisinin sadece GM üzerine düşünülmesi de saçma ve adaletsiz.

Diyelim ki üç kardeş var. 15 milyon liralık bir miras üçüne 5'er milyon nakit olarak bölüştürüldü.

1. kardeş dedi ki "ben hisse senedi alacağım, temettüsüyle geçineceğim."

2. kardeş dedi ki "ben birkaç tane daire alacağım, kirasıyla geçineceğim."

3. kardeş dedi ki "ben mevduat yapacağım, faiziyle geçineceğim."

Sonra devlet geldi, gayrimenkulü olan kardeşe bastı varlık vergisini. Diğerleri ise rahat.

Şimdi bu adalet midir?

Ha bana kalsa zaten vergilendirilmiş olan kazançtan yaptığımız birikimin hiç bir şekilde tekrar vergilendirilmemesi gerekir, ama illa vergi alınacaksa o zaman da farklı varlıklar arasında adalet olmalı.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku

Diyelim ki üç kardeş var. 15 milyon liralık bir miras üçüne 5'er milyon nakit olarak bölüştürüldü.

Sonra devlet geldi, gayrimenkulü olan kardeşe bastı varlık vergisini. Diğerleri ise rahat.

Şimdi bu adalet midir?

Ha bana kalsa zaten vergilendirilmiş olan kazançtan yaptığımız birikimin hiç bir şekilde tekrar vergilendirilmemesi gerekir, ama illa vergi alınacaksa o zaman da farklı varlıklar arasında adalet olmalı.
    Kim nereden çıkardı bu vergiyi merak ediyorum. Devlet tapudaki alım satımlarında gerçek rayiçi belirlemezken birden 5 milyon üstü konut uzmanı oldu. İlginç

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

4.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku

Şimdi bu adalet midir?

burada 5 yıldır olacaklar söyleniyordu. öngöremeyenler o vergileri bir zahmet ödeyecek. 2008 krizinde borsalar dip yaptığında evi olanlar ne diyordu biz %300 kazandık evimiz katlandı çok zekiyiz böyle başarılıyız diye. hatta beylikdüzünde evi olanlar gelen teklifleri reddedip evlerinin fiyatını bile arttırmış diyenler var. eee o dönemde en tepede evini satmayanlar şimdi ağlamayacaklar. vergi ödemek istemeyen evini satabilir kimse evini satma demiyor.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!

5. Ayrıca Florya, Yeşilköy, vb AKP li yandaşların ağırlıklı oturduğu değerli semtlerde mülklerin değerini düşükten hesaplamışlar. Çok pahalı evlere bile varlık vergisi gelmemiş!

Bunu duydum da şok oldum!!!

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    İnceledim , 2008 krizinden sonra ekonomileri dağılan bazı ülkelere bu tip bir varlık vergisi getirilmiş.

AB ülkelerinden bize ekonomik olarak en yakın Portekizde uygulama şöyle ;

Okuduğum yorumlarda ; takdir edilen değer, genelde minimum seviyede.

- Her kişiye; €600.000.- 'yu aşan kısım için %0,7 vergi var.
    (€600.000.-lik kısım muaf , karı-koca €1.200.000.- lik mülke vergi yok)

gelelim zurnanın zırt dediği yere.......

- Bizde, şirketlere böyle bir vergi salmamışlar !

-Bizde , arsalara böyle bir vergi salmamışlar !

- Portekiz'de şirketlere €600.000.- muafiyeti de yok.

- Şirketlerin vergi oranı %0,4

https://www.blevinsfranks.com/what-we-do/wealth-tax

6. Oyunun ortasında kurallar değiştirilmez. Mülkiyet hakkını sıkıntıya sokacak adımlar bunlar. Amerikadada var benzeri kanunlar, ama her ev için var, lüks ev diye bi yasa yok. Hadi böyle kanun çıkardın kabul, yeni yapılan evler için geçerli dersin, ki adam bilerek alır.

Halkın tepkisine bakıyorum çeşitli mecralarda, herkes oh olsun demiş resmen : )

Para herkesten akıllıdır arkadaşlar, her zaman güvenli limanlara kaçar. Bu hamle ile hükümet ayağına sıkıyor.

Oh oh naraları atan insanlar var burda, merak etmeyin zengin adam akıllıdır, o vergiden kaçmanın yine yolunu bulur, bu vergi yükünün sapı er geç orta direğe girecek, zengine değil. Adam en kötü artık ev almaz, kiralar, kirayıda şirketin vergisinden düşer.

7.  Alıntı Originally Posted by Halukcan Yazıyı Oku
    Oyunun ortasında kurallar değiştirilmez. Mülkiyet hakkını sıkıntıya sokacak adımlar bunlar. Amerikadada var benzeri kanunlar, ama her ev için var, lüks ev diye bi yasa yok. Hadi böyle kanun çıkardın kabul, yeni yapılan evler için geçerli dersin, ki adam bilerek alır.

Halkın tepkisine bakıyorum çeşitli mecralarda, herkes oh olsun demiş resmen : )

Para herkesten akıllıdır arkadaşlar, her zaman güvenli limanlara kaçar. Bu hamle ile hükümet ayağına sıkıyor.

Oh oh naraları atan insanlar var burda, merak etmeyin zengin adam akıllıdır, o vergiden kaçmanın yine yolunu bulur, bu vergi yükünün sapı er geç orta direğe girecek, zengine değil. Adam en kötü artık ev almaz, kiralar, kirayıda şirketin vergisinden düşer.
    Faiz düstu diye ev fiyatini artiran bi kafa da kime girerse girsin. Fakiri ortadiregi zengini herkes hakediyor bunu...
    Ahlak sorunu çozulmesi lazim. Kanunu yapan dahil hepimizin asil sorunu bu

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8. Aynen öyle. Sorunlarımız parti seçerek referanduma evet hayır diyerek çözülmeyecek. Birbirimize kazık sokunca hepimize girdiğini anlayıp haaa sokmaya çalışmayayım madem dediğimiz gün her şey çözülecek ama ufukta öyle bir gün yok malesef.
     Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Faiz düstu diye ev fiyatini artiran bi kafa da kime girerse girsin. Fakiri ortadiregi zengini herkes hakediyor bunu...
    Ahlak sorunu çozulmesi lazim. Kanunu yapan dahil hepimizin asil sorunu bu

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 266/902 İlkİlk ... 166216256264265266267268276316366766 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •