Sayfa 267/499 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367 ... SonSon
Arama sonucu : 3988 madde; 2,129 - 2,136 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

1. DFG tarafından çekilen Şişe Cam 2024/3 İlk Çeyrek Bilanço Değerlendirmesi :

https://www.youtube.com/watch?v=g-8KFBZQYEI

İyi seyirler.

Bilanço tam manası ile beklenti altı.. 5 milyar kar beklerdim bu enflasyonist ortamda..Syglr

Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Ha buradan olması gereken buydu anlamı çıkmasın elbette. Olayı normalleştirmek gibi bir derdim yok. Ama yukarıdan aşağıya yani kurumdan kişisele doğru global ekonomi kanımca bu süreçte. Özellikle faizler sebepli ağırlıklı olduğunu düşünüyorum bu hususun.
    Yan etkilerin oluşumu ise.
    Dünyada elektrikli araçların yer edinme çabaları, bu sebepli olasilamdirilmis savaşlar, güç kazanma diğerlerine güç kaybettirme, Kızıldenizdeki ulasim ulastirma veya alışveriş sirkulasyonun engelendirilmesi ve buna bagli güçlü ülkelerin piyasayı kendi para birimi, faizler vs ile baski altına almaya çalışma çabaları olarak düşünebiliriz.. ytd
    Spenc hc son 3 yazına katilmiyorum bu şirket sadece Türkiye içine is yapsa dediğinde haklisin.sadece Türkiye'de fabrikası olsa dediğinde kısmen haklısın.ama biz yatırımcılar 3kitada 15 ülkede üretim yapan bir şirkete yatırım yapıyoruz niye yapıyoruz?Türkiye'deki koşullardan daha az etkilensin diye.adamlar misal Macaristan'da üretip Avrupa'ya mal satıyor girdisi ciktisi ekonomisi o ülkenin mevzusu.uretimin yarıya yakını dışarıdan
    Yani verdiğin Türkiye örneğinde migros 2 etkileniyorsa şişe 1 etkilenmeli.
    Kılıf hazırlamaya gerenk yok mike.adamlar yatirmci sevmiyor yonetemiyor topu da ekonomik koşullara atmayi sen yapiyorsun halbuki bu onların bahanesi.
    Amerika borsası rekor üstüne rekor kırıyor Avrupa'da işler pandemi öncesine dönmeye yakın bizim endeks rekor kırarken bu yerinde saydı şimdi de boktan bir bilançoyu bahane edip düşüyor.bunun sorumlusu yatırımcı mi ?yoksa bu işi beceremeyen yöneticiler mi?yoksa ekonomik koşullar mi?
    Aynı koşullar Sabancı da kocta yok mu
    İğneyi kendimize batiralim çuvaldızı degil

Moza hc zeytinyağı fiyatı neden arttı acaba?
    Toprak arazi fiyatlarından mı? Petrol fiyatları sebepli mı? Şişeye gelen zamdan mı?
    Ağaçtaki zeytin aynı zeytin değil mi? Hangisi yüzünden böyle fışkırdı.
    Olta ile balık tutuyorsun yıllardır aynı olta ile balık tutuyorsun çapari aynı çapari yem yok.
    Deniz aynı deniz balık aynı balık. Balık yiyemiyoruz.
    Oltan varsa zamsız yersin. Sadece o oltayla gideceğin denizin yol maliyeti var galiba.. ytd
    Zeytinyağı farklı bir mevzu bı kaç yıl önce çiçek yağı ile aynı idi simdi 5kati seneye aynı bile olabilir tarım işi çok faktörlü ülkede bir tarim politikası da olmadığı için sıkıntı.bundan 8ay önce toptanda 290 TL eden yağ su an 250 etmiyor stokcularin ya da hemen elden çıkarmaya karın zararı faizi de eklersen %50 den fazla hemen satıp parayı faize koyan adamin parayı vurdu. Gibi gibi...

Zeytinyağı balık gibi değil ama domates gibi de değil.
    Erken hasat edenler yilbasindaki asgari ücret zammından etkilenmedi hemen satip parayı cebe attı ise %100 -150 para kazandı onu da faize borsaya attı ise 1e3 aldı.tam tersi yılbaşından sonra hasat yaptı ise şu an zararda üretici.dokme ihracat yasağı da geldi...

Geçen marketten hanımla zeytinyağı ve ay çiçek yağı koymak için birer cam şişe aldık..
    İyi bir hafta dilerim şimdiden.

Son düzenleme : INVENTOR; 02-06-2024 saat: 22:45.

7.  Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    Spenc hc son 3 yazına katilmiyorum bu şirket sadece Türkiye içine is yapsa dediğinde haklisin.sadece Türkiye'de fabrikası olsa dediğinde kısmen haklısın.ama biz yatırımcılar 3kitada 15 ülkede üretim yapan bir şirkete yatırım yapıyoruz niye yapıyoruz?Türkiye'deki koşullardan daha az etkilensin diye.adamlar misal Macaristan'da üretip Avrupa'ya mal satıyor girdisi ciktisi ekonomisi o ülkenin mevzusu.uretimin yarıya yakını dışarıdan
    Yani verdiğin Türkiye örneğinde migros 2 etkileniyorsa şişe 1 etkilenmeli.
    Kılıf hazırlamaya gerenk yok mike.adamlar yatirmci sevmiyor yonetemiyor topu da ekonomik koşullara atmayi sen yapiyorsun halbuki bu onların bahanesi.
    Amerika borsası rekor üstüne rekor kırıyor Avrupa'da işler pandemi öncesine dönmeye yakın bizim endeks rekor kırarken bu yerinde saydı şimdi de boktan bir bilançoyu bahane edip düşüyor.bunun sorumlusu yatırımcı mi ?yoksa bu işi beceremeyen yöneticiler mi?yoksa ekonomik koşullar mi?
    Aynı koşullar Sabancı da kocta yok mu
    İğneyi kendimize batiralim çuvaldızı degil
    Hocam tekrar selamlar. Ben sen ne kadar haklı değil desende, sektörün global olarak yazdığımın arkasındayım. ABD, Asya, Avrupa sektörsel ayrışmalar olduğunu düşünmüyorum. İnşaat, mimari, belki farklılıklar göstersebile, Otomotiv kısmından farklı olmayabilir. Değişkenlik elbette görece ama genel olarak faizlerin yüksek olması çoğu şeyi etkilemekteye atıftta bulundum. Evet bazı bölgesel bastığımızda fırınlar ateşlendi ama 2015-16 yılllarını hatırlatsan trkcm ve özellikle ancm ralli yaparken soda yataya bağlanmıştı, sonra dengeye oturdu.
    Amerikan borsası ralli yapıyor demişsin hangi sektörlerle yapıyor bu ralliyi? Örneğin Bist hangi sektörlerle zirve yapıyor, ya da yaptı?
    Amerikan airlines a bakıyorum pandemi öncesi 60 dolarlarda şimdi kaç dolar 11 dolar sürünüyor!
    Tata chemical 2022 deki fiyatlarda hala pandemiden sonra soda külü fiyatları sebepli pik yapmış ama sonra yataya bağlamış gibi!
    Avrupadaki petrokimya şirketlerine bakıyorum Sokullu sebepli onlarda sürüngen ve hatta çoğu üretimi durdurdu kapasite azalttı vs

Bu şirket ülkenin nadide şirketlerinden biri ve onu tartışmıyoruz. Ama dediğin gibi bir koç veya kısmen bir sabancıda olamadık o konuda da dibine kadar haklısın. Ytd

Hocam tekrar selamlar. Ben sen ne kadar haklı değil desende, sektörün global olarak yazdığımın arkasındayım. ABD, Asya, Avrupa sektörsel ayrışmalar olduğunu düşünmüyorum. İnşaat, mimari, belki farklılıklar göstersebile, Otomotiv kısmından farklı olmayabilir. Değişkenlik elbette görece ama genel olarak faizlerin yüksek olması çoğu şeyi etkilemekteye atıftta bulundum. Evet bazı bölgesel bastığımızda fırınlar ateşlendi ama 2015-16 yılllarını hatırlatsan trkcm ve özellikle ancm ralli yaparken soda yataya bağlanmıştı, sonra dengeye oturdu.
    Amerikan borsası ralli yapıyor demişsin hangi sektörlerle yapıyor bu ralliyi? Örneğin Bist hangi sektörlerle zirve yapıyor, ya da yaptı?
    Amerikan airlines a bakıyorum pandemi öncesi 60 dolarlarda şimdi kaç dolar 11 dolar sürünüyor!
    Tata chemical 2022 deki fiyatlarda hala pandemiden sonra soda külü fiyatları sebepli pik yapmış ama sonra yataya bağlamış gibi!
    Avrupadaki petrokimya şirketlerine bakıyorum Sokullu sebepli onlarda sürüngen ve hatta çoğu üretimi durdurdu kapasite azalttı vs

Bu şirket ülkenin nadide şirketlerinden biri ve onu tartışmıyoruz. Ama dediğin gibi bir koç veya kısmen bir sabancıda olamadık o konuda da dibine kadar haklısın. Ytd
    Üstad 15yil önce 1.2 dolar şimdi de 1.2 dolar 15yil önce tek şirket şimdi 5sirket 15 yıl öncenin cirosunun herhalde 15 katını yapıyordur şimdi de aynı fiyat.
    Herşeyi bir kenara bırakalım 15 yıldır fiyatı artmayan (birleşmeye rağmen) bir şirketi Amerika'daki Avrupa'daki hisselerle kıyaslamak doğru mu hadi kiyasladik diyelim hepsi 5 dolardan 50dolara gidip 20 dolara düşse en azından yatırımcısına belli bir periyotta kazandırmış olacakm
    Kurtlardan biri şişe 0.65 centten alınır 1.2 den satılır demişti adam yıllardır o lafı yemedi ama biz sermayeyi yedik.

Madem ekonomik koşullar kötü neden şişedesin diyeceğim çünkü umudun var gerçek ederin daha üzerinde olması gerektiğini sen de biliyorsun
    Bankalar gitmedi gitti Koç Sabancı gitmedi gitti enerjiler gitti cimentolar gitti yaprak süt bile TL bazlı 1-2 senede 15 kat gitti
    Bir bu kağıt mu ekonomik koşullardan sektorunden etkileniyor hirsizin hiç mi suçu yok.yatirimci bist30 diye alıyor davranisi gözaltı pazarı😃

Sayfa 267/499 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •