Sayfa 27/147 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon
Arama sonucu : 1173 madde; 209 - 216 arası.

Konu: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3

1.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Arkadaşlar ,dün mkk'ya üye oldum, bu sabah mailime portföyümdeki 2 adet hissenin rehin/teminat işlemi gerçekleştirildiğine dair 2 adet mail geldi.

Benim haberim yok!!

Kuruma sordum , inceleyip geri döneceklerini söylediler.

Ne yapmamı önerirsiniz. Kurum, bir bankanın .
    SPK' ya şikayet edin. Kurum sizden habersiz ödünç vermiş olabilir hisseleri.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Alkim için negatif bir yorumum yok. Ucuz da değil ama, uzun vadeli düşünülebilir. Düzgün yönetilen, istikrarlı büyüyen bir firma.

Sasa ya gelince, patronu borsacı galiba, kağıdı çok güzel ambalajlamış, pek çok aracı kurumla ilişkileri de iyi..iyi ki, bir sürü araştırmacı güzel konuşuyor hakkında...1 tl lerden, 25 lere gelmiş...hep hikaye anatılmış, şöyle büyüyecek, böyle büyüyecek vs...zaten önümüzdeki 5-10 senelik büyümesini şimdiden fiyatlamış gibi.

Bu kağıt yüzünden Tuncay Turşucunun gözümdeki değeri çok düştü...Genelde analizlerini beğensem de, bu kağıda bir türlü pahalı diyemedi....hep geleceği parlak dedi...özetle, iyi allanan, pullanan, patronun bizzat işin içinde olduğu bir kağıt...bu nedenle borsa performansı son 4-5 senedir çok iyi...ama önümüzdeki 4-5 yıl için yatırım yapar mısın deseler, kesinlikle yapmam.

En son geri alım konusu midemi bunadırmıştı...kağıt 20 lerde, tüm zamanların zirvesinde, her türlü borsayı kat kat geçmiş...şirket geri alım açıklıyor...niye, çok mu satılmış ,ederinin çok altında mı? hayır...cari fk sına, favök üne bakıyorsun inanılmaz pahalı...geleceğe dönük rakamlara baksan, ancak 5 yıl sonra makul çarpanlara gelecek.

uzun lafın kısası, ben biraz da sahibine ve pazarlayanlara kıl olduğum için uzun vade yatırım yapımaz diyorum.
    Sayın Cautionary yorumlarınız için çok teşekkürler. Sasa patronu bu açıdan düşünmemiştim. Farklı bir açı kattınız. Teşekkürler

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. Kurtlarla & Cakallarla Dans = BIST

Muhterem Cautionary Hocam,

Bu ifadenizi gorunce biraz yadirgadim:

"Bu kağıt yüzünden Tuncay Turşucunun gözümdeki değeri çok düştü...Genelde analizlerini beğensem de, bu kağıda bir türlü pahalı diyemedi....hep geleceği parlak dedi.."

Sahisla alakali bir problemim yok, medyadan herkes ne kadar taniyorsa, ben de o kadar taniyorum. Ama, ben sizin buna sasirmanizi yadirgadim. Cok bilinen bir gercek de var ki; Medya, Analistler ve Araci Kurum Raporlari olmasa, SPEKler ac kalirdi. Zaten cok bilinen ve basarili oldugu dusunulen insanlar yazmali ki, bu tur kagitlar hareket etsin. 10 tane basarili analistin arasinda, iki tane de basarisiz olmasi, kimseyi rahatsiz etmez, degil mi? Gecen hafta da ayni sahis Arcelik ve Toaso'yu oneriyordu. Her ikisi de bilmem kac kat arttiktan sonra..

Herkese hayirli ve bereketli kazanclar diliyorum.

Rasgele...

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Alkim için negatif bir yorumum yok. Ucuz da değil ama, uzun vadeli düşünülebilir. Düzgün yönetilen, istikrarlı büyüyen bir firma.

Sasa ya gelince, patronu borsacı galiba, kağıdı çok güzel ambalajlamış, pek çok aracı kurumla ilişkileri de iyi..iyi ki, bir sürü araştırmacı güzel konuşuyor hakkında...1 tl lerden, 25 lere gelmiş...hep hikaye anatılmış, şöyle büyüyecek, böyle büyüyecek vs...zaten önümüzdeki 5-10 senelik büyümesini şimdiden fiyatlamış gibi.

Bu kağıt yüzünden Tuncay Turşucunun gözümdeki değeri çok düştü...Genelde analizlerini beğensem de, bu kağıda bir türlü pahalı diyemedi....hep geleceği parlak dedi...özetle, iyi allanan, pullanan, patronun bizzat işin içinde olduğu bir kağıt...bu nedenle borsa performansı son 4-5 senedir çok iyi...ama önümüzdeki 4-5 yıl için yatırım yapar mısın deseler, kesinlikle yapmam.

En son geri alım konusu midemi bunadırmıştı...kağıt 20 lerde, tüm zamanların zirvesinde, her türlü borsayı kat kat geçmiş...şirket geri alım açıklıyor...niye, çok mu satılmış ,ederinin çok altında mı? hayır...cari fk sına, favök üne bakıyorsun inanılmaz pahalı...geleceğe dönük rakamlara baksan, ancak 5 yıl sonra makul çarpanlara gelecek.

uzun lafın kısası, ben biraz da sahibine ve pazarlayanlara kıl olduğum için uzun vade yatırım yapımaz diyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Benim bildigim tanidigim kagitlar olmadigindan pek bir sey diyemem.
    Ben sizin durumda olanlara 2025 e kadar surecek buyuk yatirimi nedeni ile Froto aylik alimlarla biriktirin diyorum.
    Syg,
    sayın dudu; bende çocuğum için almak istiyorum. sizi takip ediyorum. froto ereğli hektaş ve tupraş takip ediyorsunuz. bunlardan sadece froto yeterli olurmu? yanına ereğli düşünyorum.sizin yorumunuzu merak ediyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by meheme Yazıyı Oku
    sayın dudu; bende çocuğum için almak istiyorum. sizi takip ediyorum. froto ereğli hektaş ve tupraş takip ediyorsunuz. bunlardan sadece froto yeterli olurmu? yanına ereğli düşünyorum.sizin yorumunuzu merak ediyorum.
    bana sormamışsınız ama eregl donemsel bir kagit ve bence şu an pahalı dönemlerinde.
    hekts'a yorum yapmak istemiyorum, pahalı dedikçe çıkıyor

Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    bana sormamışsınız ama eregl donemsel bir kagit ve bence şu an pahalı dönemlerinde.
    hekts'a yorum yapmak istemiyorum, pahalı dedikçe çıkıyor
    Satacaklar için ucuz, alacaklar için pahalı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

7.  Alıntı Originally Posted by freesky Yazıyı Oku
    Muhterem Cautionary Hocam,

Bu ifadenizi gorunce biraz yadirgadim:

"Bu kağıt yüzünden Tuncay Turşucunun gözümdeki değeri çok düştü...Genelde analizlerini beğensem de, bu kağıda bir türlü pahalı diyemedi....hep geleceği parlak dedi.."

Sahisla alakali bir problemim yok, medyadan herkes ne kadar taniyorsa, ben de o kadar taniyorum. Ama, ben sizin buna sasirmanizi yadirgadim. Cok bilinen bir gercek de var ki; Medya, Analistler ve Araci Kurum Raporlari olmasa, SPEKler ac kalirdi. Zaten cok bilinen ve basarili oldugu dusunulen insanlar yazmali ki, bu tur kagitlar hareket etsin. 10 tane basarili analistin arasinda, iki tane de basarisiz olmasi, kimseyi rahatsiz etmez, degil mi? Gecen hafta da ayni sahis Arcelik ve Toaso'yu oneriyordu. Her ikisi de bilmem kac kat arttiktan sonra..

Herkese hayirli ve bereketli kazanclar diliyorum.

Rasgele...
    Yani bu arkadaşı biraz daha farklı konulmuyordum, yanılmışım.

Bu arada, toaso, Arçelik sasa yanında bedava kalır...üstelik 50 yıllık bir Koç geçmişi var, yani sırf sahiplik nedeniyle primli işlem görmeli bu kağıtlar.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8. Sayın. Abim 5.5 yılı aşkın elimde sasa var vet deftere bakınca pahalı duyuyor ama yatırımı bu deftere eklerseniz mesela bakkal hesabı .. yatırımdan kar edip etmeyeceği durumu bir yana pddd 0.15 lere düşüyor..yani şirketin kredisiz şekilde bu bünye ye eklenmiş yatırımını eklediğiniz de 8.5 milyar tl lik bir değer söz konusu oz sermayesinde..
    Tuncay bundan dolayı diyor.. ben de hak veriyorum..benim ki bakkal hesabı..
    Unutmayınız.. koç gibi dış bağlantı ve ortaklık kurma potansiyeli maalesef güçlü olamaz ama malûm sektöründe tek ve en büyüğü olacak..soda gibi düşünmeli..
    İllere göre bakarsanız koç İstanbul ise sasa malatya dır an itibariyle..
    Bir de unutmamak gerekir akepe yaşadıkça sasa çökmez..
    Kabaca yazıyorum sonuçta yatırım ne yapacak kimse bilemez ama iki defa online katıldım çok umutluluar ve sektöre hakimler

SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 27/147 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •