Sayfa 273/998 İlkİlk ... 173223263271272273274275283323373773 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 2,177 - 2,184 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

Alıntı Originally Posted by desidero74 Yazıyı Oku
    merakını gidereyim kendi açımdan doğu'nun sınır vilayetlerinden birinde askerlik yaparken y. Subay olarak akşam , 10 da samimi olduğum polislerin evinden kağıt oynamaktan dönerken 10-15 köpek tarafından saldırıya uğradım bulunduğum sokakta her yer kar altında gece olduğundan sokakta kimse yoktu, sırtımı bir duvara verip ejderha gibi bağırarak üzerimdeki kabanı çıkarıp bunlara savurarak yaklaşık 10 dk kadar kan ter içinde savunma yaptım , sonra aniden durdular, ve bütün sürü başka bir yöne koştular.

Sonra dışarı akşam çıkarken bir astsubay arkadaşın şahsi 7.65 browning ni taşıdım, dışarıda geç kalacağım zaman, zaten bilenler için taşıması en kolay silahtır.

Yani buna rağmen köpek haklarını savunuyorum.
    Boş laf değil başka biri orada altına sıçmıştı .

aynısı 5 yıl kadar önce akşam karanlığında başıma gelmişti
    ama altıma hiçbir şey yapmamıştım
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    aynısı 5 yıl kadar önce akşam karanlığında başıma gelmişti
    ama altıma hiçbir şey yapmamıştım
    Kutlarım, başarılarınızın devamını dilerim. Lafın gelişi idi vurgu açısından ancak meselenin anlaşılması için, başka bir mana çıkmasını istemem.
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

3.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Cevabınız için teşekkür ederim, yedek subay olduğunuzdan zıpkın gibi gençtiniz ve kendinizi savundunuz, ya o gün orada sizin yerinize yaşlı, kadın veya çocuk olsaydı?
    Rica ederim, mesele şu ki bakırköy de metro istasyonunda yatan naif bir köpek var pek çok insandan zararsız, şimdi bu yasa aslında bütün hayvanları yok edecek buna vicdan dayanmaz, bu hayvanların saldırgan olanlarını toplayacak, barındıracak, kısırlaştıracak para bu ülkede fazlasıyla var ayrıca bu maliyet ülke içinde döneceğinden bir zarar da yok.

Yani insan gibi çözmek varken katletmek neden.

Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Kutlarım, başarılarınızın devamını dilerim. Lafın gelişi idi vurgu açısından ancak meselenin anlaşılması için, başka bir mana çıkmasını istemem.
    BEND EESPİRİ YAPTIM ZATEN BAŞKA MANAYA ÇEKMEDİM
    bir halt olacağı yok.

DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

Diğer yandan ister zararsız ister saldırgan olsun köpeklerden korkan insan da çok fazla var. Misal sabah yürüyüş yapacak ama etrafta köpekler olduğu için dışarı çıkmaya korkanlar var. Bu kişinin özgürlüğü kısıtlanmış olmuyor mu?
    Klasik bir söylem var. “Korkmayın. Bir şey yapmaz “
    İyi de yapsın yapmasın köpekten korkuyor işte.
    Almanya’da sokakta başı boş bir adet köpek bile yoktur. Es kaza bir köpeği sahipsiz görsünler ortalık ayağa kalkıyor. Bu kimin köpeği kaçmış veya kaybolmuş diye. Hemen sahibin bulup teslim ediyorlar.
    Kedi meselesi ayrı bir sorun. Bizim apartmanı bir kadın var. Apartmanın 4 çevresine günde 3 öğün mama koyuyor. Oysa az ileride yeşil alan var. Orada besleyin diye defalarca uyardık. Yetmez gibi apartmanın kapalı otoparkına da mama koyuyor. Kediler apartmanın kapalı garajında yaşamaya başladılar. Arabaların üzerindeler. Geçen bir komşumuzun arabasının motoruna girmiş bir kedi. Kabloları falan parçalamış çalıştırınca da bir yerde sıkışınca araba bozuldu hepten. Kedinin de iki ayağı sakatlanmış. Çekici falan geldi arabada 10.000 TL masraf. Hayvan seviyorum derken kedini sakatlanmasına sebep oldu bir de.
    Demem o ki cehalet ve bilinçsizlik olunca, hayvan sevgisi bile yanlış yapılıyor.
    Bu işin çözümü de yok maalesef. Karşı çıksan seni hayvan düşmanı diye damgalamaya kalkıp, çıkıyorlar işin içinden. Evine al evinde besle desen sana mı soracağım ne yapacağımı derler.
    Elbette hayvanların ölmesini ben de istemem ama bir çözümü olmalı.

Bir canlıyı öldürmek kategorik olarak herkese itici geliyor bu doğal tabi.ama baktığınız zaman doğada bu var her canlı türü kendi asli çıkarları gerektirdiğin de bir başka canli türünü öldürebiliyor.misal balinalar. Pek çok şekilde balinalardan faydalanmak mümkün olduğundan balinalar vahşice avlandi kimse de duyarlılık göstermedi.her kurbanda binlerce hayvan dini nedenlerle öldürülüyor o da tartışma konusu olmuyor.kopeklerin misal beyinlerinden çok özel bir madde elde edildiği kesfedilse bu madde de çok para etse sokaklardaki köpekler ne olurdu.bu ekonomik krizde çocuğum aç kalacağına şu köpeği öldüreyim de paraya çevire yim diyen binlerce vicdanlı duyarlı insan olmazmiydi.benim aklıma göre bu kadar çok sokak köpeği olamaz.bu bir şekilde kesinlikle halledilmesi gereken bir konu.

7. Ben kedi köpek severim ama köpekten kaza öncesi korkardım. Beni kazadan önce her türlü köpek kovaladı. Beni görünce aslan kesiliyor bunlar. Ülkemizde masum hayvanların üzerinden yardım toplayıp kazanç sağlayanlar da var. Onları seven karşılıksız yardım eden de var.

8. Bu konuda bir daha yorum yazmayacağım zira herkes kendi kararını zaten vermiş durumda,

Temel sorun şu ki gerçekten de korkuyor bazı insanlar hayvanla iletişim hiç kurmamış, dokunmamış, çocukken kuş, balık beslemem iş, kedi beslememiş, bu belki hayvan iletişimi ders olmalı okullarda.

Biz doğada en çok üreyen işgalci canlıyız, ayıyı ormandan alıp oynatmak için işkence yapılmasına karşı çıkmayan, aslanı ormandan alıp diş ve tırnaklarını söküp itip kakan eğlenen başka bir canlı türü yok, bu köpekten korkanlar sirke gidip bunları izleyip sırıtırken üzülmez ve korkmaz, yani diğer canlıların saldırı hissi doğal, bizim ki adice.

Bir köpek türü insandan daha zeki ve yetenekli olup şu insanlar çok üredi bunlara ilaç verelim deseydi nasıl olurdu acaba .

Ama bunu da düşünen Bill Gates gibi kişiler var, senin hayvanlara düşündüğün güzelliği onlar insanlara da yapmaya bir yol bulacaklar.

Ben doğayı gerçekten var edenin bu çeşitlilik olduğunu düşünüyorum. Tehlike alkollü veya gösteriş için trafikte makas atan tiplerde daha fazla kim unutulsun deseler önce trafik makasçıları uyutulsun mışıl mışıl derim.

Selam ve saygılar, iyi pazarlar gençler.

Sayfa 273/998 İlkİlk ... 173223263271272273274275283323373773 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •