Dudu hocamı bisttenet ten beri takip ediyorum...Özdeyiş şeklindeki bir çok mesajı arşivlerimdedir...Bu vesileyle saygılarımı sunuyorum...1/3 mevzusuna da benzer şekilde saygı duyarım ama mesela
SELEC'te bu uygulanamıyor, yani öyle bariz geri çekilmeler felan olmaz kağıtta trade anlamında...Ha, kimse beğenmez etmez ama geçen yıl % 10 temettü verdi ve
ben 2013 yılından bu yana tutuyorum...An itibariyle endeksten % 50 daha yukarıda şu fiyatlarla bile...Bir çok hisse 2013 fiyatlarının oldukça altında ya da o civarlarda...Endeks zaten malum aynı seviyelerde sürünüyor 90-93 bin...
"Az ama öz kazanç" gibi görünüyor ilk bakışta ama vadeye biraz daha uzun baktığın zaman durum öyle değil...2017-2018 yılını 4 TL civarında geçirdi ve millet paraya para demedi bu süreçte başka kağıtlarda...Ama bunu satayım gideyim öbürünü alayım dediğin anda kaybetmeye mahkumsun...Düşünmüyor da değilim ancak her seferinde özellikle düşen endekste tam bir can simidi olduğunu da bu dönemde 1-2 kez tecrübelediğim için yapmıyorum...Bazı manyak saplantılarımda var satmamak adına, insan sıyrık olunca...Yapamıyorum anlamında yazdım...
Böyle işte...Yüce rabbim -istisnasız- herkesin kodlarını ayrı yaratmış...Dün de dediğim gibi bu başlık bana göre biraz daha hareketli yani sinerjik...Benim gibi koala tarzı yatırımcılar için fazla uygun değil o bakımdan yazıp ta rahatsız etmek istemem abi...3 ün birini hep ben alırım a.q...Öyle de bir şans var bendenizde...

Özürlerimle...
Yer İmleri