Sayfa 279/1230 İlkİlk ... 179229269277278279280281289329379779 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,225 - 2,232 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Size komik bir anımı anlatayım...sanırım 2010-11 lerdi...önemli bir kuraklık yaşanıyordu...barajlar alarm veriyordu...hemen konjonktür analizini yaptık tabi...bu durumda ambalajlı su sektörü satışları artar...ayrıca azalan su seviyeleri nedeniyle musluk suyundan ambalajlı sulara kayış olacağını düşündüm.

Sonuçta borsadaki tek alternatif gibi duran ve gayet ucuz olan pınarsu aldık...3-5 ay sonra aynı seviyelerden verdik mecburen...kuraklık önemli ölçüde etkili olmadı, Sakarya nehrinden Melen hattına su bastılar vsvs.

Hatta, bir arkadaşla su bayisi işi yapmayı bile düşünmüştük...hey gidi günler, acemilik yılları işte

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    @albatros01, hoşgeldiniz,

Sizin gibi çok sessiz takipçimiz var...en azından sizin yaptığınız gibi bir merhaba yazısı bekliyoruz,

Bu arada başlık daha çok beyaz yaka ve kıdemli mavi yakalardan oluşuyor... yani buradaki hemen herkes kendi alanında uzman ya da uzmanlık yolunda... ayrıca meraklı bir kitle olduğumuz için hobi tadında ilgi duyduğumuz ve gayet iyi bildiğimiz konular var.

Bu nedenle dünya görüşümüzü zenginleştirecek, analiz gücümüzü arttıracak yorum ve görüşlerinizi bekliyorum...tarım olur, hayvancılık olur,,,,meteoroloji olur...herşey olur yani
    selamlar...sık okuduğum ama bugüne kadar yazmadığım Hatta benim oğlumda bilkent endüstri mühendisliğini dereceli burslu okuyarak bitirdi ve sonrasında yeni yüksek lisansını da bitirdi ona okumasını tavsiye ettiğim bir başlık ....bu tür başlıklar kalmadı kalite bakımından ..kolay gelsin başarılar. bol kazançlar..

3.  Alıntı Originally Posted by t.axaray Yazıyı Oku
    selamlar...sık okuduğum ama bugüne kadar yazmadığım Hatta benim oğlumda bilkent endüstri mühendisliğini dereceli burslu okuyarak bitirdi ve sonrasında yeni yüksek lisansını da bitirdi ona okumasını tavsiye ettiğim bir başlık ....bu tür başlıklar kalmadı kalite bakımından ..kolay gelsin başarılar. bol kazançlar..
    Hocam selamlar, ben de sizi eskiden beri okurum...her konuda yazabilirsiniz bu başlıkta, genç arkadaşlarla tecrübelerimizi paylaşmak gibi bir hedefimiz var sonuçta.

Ayrıca güzel sözleriniz için teşekkürler...ortamın kalitesi katılımcıların kalitesinden geliyor

Böyle bir konu açtım..hisse vb yatırımlarınızdan arta kalan küçük birikimleriniz boşta kalmasın ..günlük 1 bardak çay parası bile olsa getiriyor...
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...24#post3038324

5.  Alıntı Originally Posted by t.axaray Yazıyı Oku
    Böyle bir konu açtım..hisse vb yatırımlarınızdan arta kalan küçük birikimleriniz boşta kalmasın ..günlük 1 bardak çay parası bile olsa getiriyor...
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...24#post3038324
    Çok iyi olmuş, paylaşım için teşekkürler. Uzun zamandır böyle bir şeyi düşünüyordum.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Portföyümün yeni elemanı ttrak oldu...37 den ilk parça alımı yapmıştım..biraz önce de 39 dan ikinci parçayı aldım...fırsat bulursam tercihimin sebeplerini mini bir analiz ile paylaşırım...özetle, yıllardır süren yatay-düşen trendi artık sonlandırdığını ve dip çalışması yaptığını düşünüyorum.

ayrıca en önemli kriterlerimden biri olan konjonktür analizi de artık al veriyor.
    TTRAK hakkında düşünceniz nedir? alımlarınız devam ediyor mu?

7.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    TTRAK hakkında düşünceniz nedir? alımlarınız devam ediyor mu?
    maalesef güçlülüğünü koruyamadı...başka alım yapmadım henüz...ilave alımlar için ya 30 altına inmeli...ya da 40 üzerine çıkmalı(10 parçanın iki parçası alındı sadece)....dip çalışması beklediğimden uzun sürecek gibi...uzun süre (2019 eylül ayına kadar) 30-40 arasında dalgalanabilir.

açıklanan teşvikler kapsamında traktör alımı-yenilemesi için büyük bir teşvik bekliyordum seçime kadar...anladığım kadarıyla şimdilik böyle bir teşvik gelmeyecek...seçimden sonraya kalırsa zaten sene sonuna kalır böyle bir teşvik.

zirai ilaç için bu hafta bir teşvik açıklandı...traktör için açıklanacaksa bu hafta açıklanırdı diye düşünüyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Dudu hocamı bisttenet ten beri takip ediyorum...Özdeyiş şeklindeki bir çok mesajı arşivlerimdedir...Bu vesileyle saygılarımı sunuyorum...1/3 mevzusuna da benzer şekilde saygı duyarım ama mesela SELEC'te bu uygulanamıyor, yani öyle bariz geri çekilmeler felan olmaz kağıtta trade anlamında...Ha, kimse beğenmez etmez ama geçen yıl % 10 temettü verdi ve ben 2013 yılından bu yana tutuyorum...An itibariyle endeksten % 50 daha yukarıda şu fiyatlarla bile...Bir çok hisse 2013 fiyatlarının oldukça altında ya da o civarlarda...Endeks zaten malum aynı seviyelerde sürünüyor 90-93 bin...

"Az ama öz kazanç" gibi görünüyor ilk bakışta ama vadeye biraz daha uzun baktığın zaman durum öyle değil...2017-2018 yılını 4 TL civarında geçirdi ve millet paraya para demedi bu süreçte başka kağıtlarda...Ama bunu satayım gideyim öbürünü alayım dediğin anda kaybetmeye mahkumsun...Düşünmüyor da değilim ancak her seferinde özellikle düşen endekste tam bir can simidi olduğunu da bu dönemde 1-2 kez tecrübelediğim için yapmıyorum...Bazı manyak saplantılarımda var satmamak adına, insan sıyrık olunca...Yapamıyorum anlamında yazdım...

Böyle işte...Yüce rabbim -istisnasız- herkesin kodlarını ayrı yaratmış...Dün de dediğim gibi bu başlık bana göre biraz daha hareketli yani sinerjik...Benim gibi koala tarzı yatırımcılar için fazla uygun değil o bakımdan yazıp ta rahatsız etmek istemem abi...3 ün birini hep ben alırım a.q...Öyle de bir şans var bendenizde... Özürlerimle...
    Endeks aynı seviyelerde ama SELEC'in bugünkü 3.25 kapanışıyla son 5 yıllık getirisi % 100 olmuş durumda...Bereket versin...Bu yıl % 15 civarı temettü beklentim var abi...Ha, bu fiyat gayet tabiki temettüden arındırılmış fiyat...

Sayfa 279/1230 İlkİlk ... 179229269277278279280281289329379779 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •