Sayfa 279/1012 İlkİlk ... 179229269277278279280281289329379779 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 2,225 - 2,232 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Kisa vadeli dusunme. Dolarin dusmesinde Brent petrolun 86 dolardan 58 dolara gelmesi etkili oldu. Abd ile iliskiler duzeldi ve bir anda Fed guvercinlesecek diye algi olusturuldu.

Ancak Turkiye nin makro ekonomik gostermeleri duzelmedi, tam tersine kotulesti. Dis ticaret aciginin azalmasi, cari fazla vermemiz vs bizim marifetimizle olmadi, tam tersine Turkiye nin cari fazla vermesi krizin habercisidir, cunku uretim kapasitesinin daralmasina isaret eder.

Ayni sekilde kredilerde ki daralmada, sanayi verilerinde ki ciddi dususte SOS veriyir.

Yine tahvil faizlerinin dusmesi de tipki 1994 te yapildigi gibi ihalelerin iptal edilmesi ile oldu. Yani ortada suni bir duzelme var, rasyonel degil.

Petrolun de daha fazla dusmesi iyi olmaz. Kisaca dunya 2019 2020 de buyuk bir global krizi konusmaya basladi. Yeni bir QE olmayacagina gore bu krizden en cok etkilenecek ulkelerin basinda Turkiye geliyor.

En kucuk olumsuz haberler TL uzerinde baski olusturur. Bu yuzden mumkun oldugunca iktidar Abd ile surtusmemeye dikkat ediyor.

Secim yaklasiyor. Su kosullarda iktidarin buyuk kentlerde kazanmasi kesin degil. Oyle olsaydi Mhp nin kapisina gitmezlerdi.

Aceleci olma. Algilarin seni uzmesine izin verme. Mart ayina daha cok var. Ev almakta da aceleci olma.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Tebrik ederim. Durumu çok iyi analiz etmişsiniz. Durum aynen özetlediğiniz gibi.

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Cok dogru..
    Dolar bekler bekler sonra yillarin acisini cikarir kisa zamanda..
    Genelde overshoot eder ve bunu ters yonde duzeltir.
    Bu nedenle dolar ufak ufak duzenli olarak sanki bir hisse senedini biriktirir gibi biriktirilir, temettu alir gibi faizi alinir.
    Bu yaz ki gibi bir hareket olursa bir kisimi satilabilir..
    Baska turlu dolardan para kazanilamaz.
    Syg,
    Dudu samimi bir itirafta bulunayım. Esasen dolara sıcak bakan bir insan değildim. Çünkü benim gözümde bir para yatırım aracı olmaz diyordum. Doğru ya da yanlış böyle düşünüyordum. Aslında halen aynı düşüncedeyim ama gerçekleri de görmemmezlikten gelemeyiz. Aslında bir ya da iki kere dolar almıştım. Çok iyi kazancım da olmuştu. Devam etmedim. Ama şimdi farklı düşünüyor ve bunu da düzenli olarak uyguluyorum. TL faiz getirisinin üçte biri ile dolar alıyor kenara atıyorum. Böylece kur riskinden tam olmasa da korunmuş oluyorum. Ayrıca dolar getiri ile alındığı için daha rahat oluyorum. Dolar düşünde ah yandım bittim edebiyatı da olmuyor. Ama tüm parayı dolara bağlarsanız işte o zaman uykularınız bile kaçabilir. Öyle birden çok kazanayım düşüncesinden ziyade planlı hareket etmek orta ve uzun vadede mutlaka kazandırır.

3. Doların 5 altına gelmesi gerekiyor..Aksi durumda yabancı giriş yapmaz...Önce enflasyonu düşür, sonra bakarız dediler. TL piyasadan cekilcek başka caresi yok.

Başka secenekleri yok!

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Cok dogru..
    Dolar bekler bekler sonra yillarin acisini cikarir kisa zamanda..
    Genelde overshoot eder ve bunu ters yonde duzeltir.
    Bu nedenle dolar ufak ufak duzenli olarak sanki bir hisse senedini biriktirir gibi biriktirilir, temettu alir gibi faizi alinir.
    Bu yaz ki gibi bir hareket olursa bir kisimi satilabilir..
    Baska turlu dolardan para kazanilamaz.
    Syg,
    uygulamalı olarak yaşadık 4 ay önce ! bu dolar adama vade bozdurtur messi gibi mubarek iyi oynamıyor dediğin anda tabelayı değiştirebilir ! Ama fed amca ecb dayı sıkıldık artık parasal gevşeme ye 2008 sonrası gibi geçiyoruz derlerse bizde hem faiz hem dolar üzüm pestili olur 6 oranı görmüştük tl mevduatta o yıllarda hatırlarsanız ! ama pek çok ekonomist bunun kısa vadede olamayacağını söylüyor

5.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    uygulamalı olarak yaşadık 4 ay önce ! bu dolar adama vade bozdurtur messi gibi mubarek iyi oynamıyor dediğin anda tabelayı değiştirebilir ! Ama fed amca ecb dayı sıkıldık artık parasal gevşeme ye 2008 sonrası gibi geçiyoruz derlerse bizde hem faiz hem dolar üzüm pestili olur 6 oranı görmüştük tl mevduatta o yıllarda hatırlarsanız ! ama pek çok ekonomist bunun kısa vadede olamayacağını söylüyor
    Ekonomistler öyle söylüyorsa tam tersini yap...Piyasa herşeyi en iyi fiyatlar...Fed diyor 4 kez faiz artırcam, piyasa diyor nah artırırsın max 1 artırabilirsin diyor..Fed memurları vs Akıllı Para...Ben akıllı paranın izine bakarım...Onlar TL giriş yapıyor, bizim halk cıkış yapıyor..Ben onların tarafındayım uzun bir süre...Halk ne zmn bozmaya başlarsa, akıllı para ne zaman TL'den cıkmaya başlarsa o zaman dolara geceriz..

6. Forumda dolarcılar ve tlciler neden sürekli ben haklıyım peşindeler ?
    Trade edin rahat edin ..Trende göre davranın.
    Saplantılı şekilde şu iyidir demek zarar getirir..Benden demesi !!!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Dudu samimi bir itirafta bulunayım. Esasen dolara sıcak bakan bir insan değildim. Çünkü benim gözümde bir para yatırım aracı olmaz diyordum. Doğru ya da yanlış böyle düşünüyordum. Aslında halen aynı düşüncedeyim ama gerçekleri de görmemmezlikten gelemeyiz. Aslında bir ya da iki kere dolar almıştım. Çok iyi kazancım da olmuştu. Devam etmedim. Ama şimdi farklı düşünüyor ve bunu da düzenli olarak uyguluyorum. TL faiz getirisinin üçte biri ile dolar alıyor kenara atıyorum. Böylece kur riskinden tam olmasa da korunmuş oluyorum. Ayrıca dolar getiri ile alındığı için daha rahat oluyorum. Dolar düşünde ah yandım bittim edebiyatı da olmuyor. Ama tüm parayı dolara bağlarsanız işte o zaman uykularınız bile kaçabilir. Öyle birden çok kazanayım düşüncesinden ziyade planlı hareket etmek orta ve uzun vadede mutlaka kazandırır.
    sizin yaptığınız gerçek bir kasko

8.  Alıntı Originally Posted by guneysu Yazıyı Oku
    23.50 ile 23.75 arasında 60 tl civarı oynuyor. 4 paket sigara parası.

gidemezsin dedi bana mt..
    %26 lar varken demek istedim ykb için demedim

Sayfa 279/1012 İlkİlk ... 179229269277278279280281289329379779 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •