Artan

15,86 9.99 18:10
136,50 9.99 18:10
13,56 9.98 18:10
29,38 9.96 18:10
55,75 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

113,50 -9.99 18:10
36,06 -9.99 18:10
186,80 -9.98 18:10
253,50 -9.95 18:10
580,00 -9.66 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.548.192.361,10 18:10
11.434.325.772,56 18:10
10.432.490.576,58 18:10
8.841.301.680,52 18:10
6.814.036.599,75 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 281/564 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331381 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,241 - 2,248 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Bu topik bir nebze hayal kırıklığı oldu benim için....İnsanlar tasarruf etme konusunu çok içselleştirmeden, yatırım yapalım her yıl paramızı %30-40 büyütelim sevdasında.

Ben bugüne kadar tasarruf konusunda ustalaşmayan birisnin uzun vade yatırım konusunda başarılı olduğunu görmedim...Kısa vade başarılı trade ler yapıp para kazanabilirsin...Uzun vade yatırım için olmazsa olmaz kural, tasarruf edebilme yeteneği.

Hatta elimde olsa, hisse, altın, döviz vs bu yatırım işlerine girmeden...önce 5 sene sadece tasarruf etme pratiği kazanılmasını sağlamak isterdim.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu topik bir nebze hayal kırıklığı oldu benim için....İnsanlar tasarruf etme konusunu çok içselleştirmeden, yatırım yapalım her yıl paramızı %30-40 büyütelim sevdasında.

Ben bugüne kadar tasarruf konusunda ustalaşmayan birisnin uzun vade yatırım konusunda başarılı olduğunu görmedim...Kısa vade başarılı trade ler yapıp para kazanabilirsin...Uzun vade yatırım için olmazsa olmaz kural, tasarruf edebilme yeteneği.

Hatta elimde olsa, hisse, altın, döviz vs bu yatırım işlerine girmeden...önce 5 sene sadece tasarruf etme pratiği kazanılmasını sağlamak isterdim.
    Üstat bence topice biraz haksızlık ediyorsun tasarruf etme ucunda bir amaç olduğunda daha çekici daha motive edici oluyor ben bu başlıkla tanışmadan önce az biraz tasarruf edip günlük ihtiyaclarda yaşanan fiyat artışlarını gördüğümde motive kaybediyordum. Ama bunları doğru yatırıma dönüştürme amacı ile tasarruflarım gelirin 3te 1inden fazlasına çıktı. Şu an ve gelecek yıllar boyunca duacinizim

ASUS_Z00AD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu topik bir nebze hayal kırıklığı oldu benim için....İnsanlar tasarruf etme konusunu çok içselleştirmeden, yatırım yapalım her yıl paramızı %30-40 büyütelim sevdasında.

Her yıl 30-40% büyütme kısmını bi kenara koyarak; tasarrufları yatırıma çevirmeden istikrarlı bir şekilde tasarruf etmek çok zor değil mi Sn. Cautionary? Paramı 3'e 5'e katlayayım sevdasına girmeden bir an önce değerlendirmeye başlamak daha verimli olmaz mı?

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

işte bu .... yazdıklarımda bu noktayı kastediyorum ben de ... tasarruf etmek demek paranı her yıl %30-40 arttırma sevdasına girmek değil... bunu becermek için yaşaman gereken tecrübe, tasarruf etme azmi ve çekeceğin acılardan bile çok daha farklı bir yerde... ilk önce tasarruf... sonra giriş sermayesi oluşumu ... sonra hayata yatırımcı olma başvurusu ... sonra yatırımcı karakteri geliştirme ... sonra bunu tecrübe etme ... ve becerebilirsen son olarak sadece yatırım araçlarından hayatını şimdi ya da gelecekte idame ettirebileceğin parayı kazanma ... becerebilirsen !!! ... bu süreç herkesi farklı hırpalar...sonuç farklı olur... başlıkta çoğu insan birinciden sonuncuya kısayol araştırıyor... ama başlığın asıl kastettiği bu değil ki ... beyaz yaka için yatırım koçluğu... Misal ben 26 yaşındayım ... 2 üniversite mezunuyum... yabancı dilim var... memleketim lüleburgaz... ama üniversiteden sonra izmir'de yaşıyorum... lojistik sektöründe çalışıyorum ... işe girişte bugünün parasıyla maksimum 2000tl maaş alabiliyorum... ( 3 yıllık tecrübeyle 2500-3000tl, 5 yıllık tecrübeyle 3000-3500tl ,orta-üst düzey yönetici olduğunda 5000-8000tl alabileceğim ) Evliyim... Evim kira... Eşim öğretmen...Çocuk yok... Sermaye sıfır... Benim gözümde ülkede %70-80 oranında bahsedilen Beyaz yaka bu ... rakamlar istanbul ,ankara ,antalya , konya, mersin, kayseri , malatya, antep vs için değişir ama oranladığında beyaz yakanın yaşadığı kabus değişmez ... Bu kişi nasıl tasarruf edip ileride yatırımcı olacak... Burada herkes tarafından paylaşılan ve hepsi birbirinden kıymetli bilgi, öneri ve tecrübelere ilave olarak bu tip mücadele hikayeleri gerekiyor ... Hayatında ne fedakarlıklar yapıp insan tasarruf ediyor ??? Bu önemli ... Tabii bu hikayeler doğal olarak uzun olur ... Diğer türlü temel ve teknik analiz için öneriler , hisse önerisi her başlıkta var ... Yani Brisa ya da başka bir temettü şirketinin kendi başlığının altında değil de burada önerilmesi çok büyük önem arz etmiyor ya da fark yaratmıyor ...Zaten Brisa'ya yatırım yapan analizlerini başlığında paylaşıyor...

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

üstad kolayca para kazanalım diyen aslında az bir kesim, ama sesleri çok çıkıyor! yoksa bu forum okuyucularının çoğunluğunun bilgili ve sabırlı olduğunu düşünüyorum.

mesela ben de blogda meramımı anlatmaya çalışıyorum ama birkaç kişi "çok konuşma bize iki hisse ismi söyle 15 günde 2ye katlasın" şeklinde yorum/tweet atıyor.. çok da takılmamak gerek bence bunlara. sizin paylaşımlarınız öğretici, ben kendi adıma bu başlığı geç keşfettim. ama sizler gibi tecrübeli kişilerin paylaşımlarına devam etmesi gerekir. yoksa pireye kızıp yorganı yakmayalım.
    Tasarruf etmek, kanaatkar yaşamak ve birikimleri yatırımla değerlendirmek üzerine bir blogum var:
    http://www.MrMilyoner.com

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Gecenlerde bir banka subesinde tanidigim bir sube mudiresini ziyarete gitmistim.
    Nisan ayinda beni gonderiyorlar cagirdilar teblig ettiler dedi..
    Baska bankaya gecer misiniz? dedim.
    20 sene oldu bu is beni cok yipratti, kullanillip burusturulmus bir pecete gibi kenara atildigimi hissettim dedi.
    Artik bu sektorde isinin olmadigini, belki egitimde filan calisabilecegini, evine ailesine, cocugunun egitimine vakit ayirmak istedigini ifade etti.
    Yatirim olarak bir ev alabilmis borclanarak.
    Bes'i varmis biraz ama onu benim tavsiyem uzerine bozup hisse senedi portfoyunu buyutmekte kullandi.
    Sizi tanidiktan sonra yatirima karsi bakisimiz degisti, esim de Bes'ini bozdu,
    kendimize guvenimiz geldi, yatirim yapmayi ogrendik artik bu sekilde devam edecegiz dedi.
    Syg,
    Muhtemelen iktisat okumuştur, eğitim + banka müdürlüğünün kendi yatırımlarını dahi yönetme kabiliyeti vermemesi çok acı..

7.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    geçen yeşilli bir bankanın iş görüşmesine gittim, sırf piyasa ne durumda diye bi göreyim dedim.. dönüşte servis full bayan çalışan dolu. "bugün servise bindiğime inanamıyorum" tarzında konuşmalar zaten çalışma koşullarının beyaz yaka için ne kadar ağır olduğunu özetliyor.

işte bu yüzden çıkış yolu sermaye piyasaları diyorum. temettü+trading+mevduat.
    belli bir sistem oluşturursa herkes sermaye piyasaları ile geçimini sürdürebilir.
    hem köle olunmamış, hem kendini daha geliştirmiş , hemde sağlıklı huzurlu bir yaşam geçirmiş olur.

syg.
    çok güzel tespit, sizin yorumunuz da harika!

sabırla yaklaşan herkesin bunu başarabileceğine inanıyorum. yeter ki hem tasarruf hem de yatırımda sabır gösterilsin. ama o kadar çok sosyal baskı var ki, gelirine göre şurda otur, şu arabaya bin, şu marka kıyafet-telefon vs al... tüketim toplumunun reklamı çok, ama birikim yapmanın yok..
    Tasarruf etmek, kanaatkar yaşamak ve birikimleri yatırımla değerlendirmek üzerine bir blogum var:
    http://www.MrMilyoner.com

8.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    geçen yeşilli bir bankanın iş görüşmesine gittim, sırf piyasa ne durumda diye bi göreyim dedim.. dönüşte servis full bayan çalışan dolu. "bugün servise bindiğime inanamıyorum" tarzında konuşmalar zaten çalışma koşullarının beyaz yaka için ne kadar ağır olduğunu özetliyor.

işte bu yüzden çıkış yolu sermaye piyasaları diyorum. temettü+trading+mevduat.
    belli bir sistem oluşturursa herkes sermaye piyasaları ile geçimini sürdürebilir.
    hem köle olunmamış, hem kendini daha geliştirmiş , hemde sağlıklı huzurlu bir yaşam geçirmiş olur.

syg.
    Servis süper bir imkan neden burada ağır şartlar olarak gösterilmiş anlamadım.
    servisi olmayan bir firmada çalışmak istemem nereden baksan günde ortalama ekstradan 1saat uyku

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

Sayfa 281/564 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331381 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •