Sayfa 281/438 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331381 ... SonSon
Arama sonucu : 3500 madde; 2,241 - 2,248 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by dmrcelik Yazıyı Oku
    Az önce tavhl bilançosunu gördüm. Şirketin dönen varlıkları kadar borcu var neredeyse. Eskiden aldığım uzun süre de tuttuğum hisseydi. O da ciddi yatırımlar ve satın almalar gerçekleştirdi. Thyao'nun borcu da dönen varlıklardan çok. Ama ben eregl kadar borç meselesinin konuşulduğu hisse görmedim. Net borcu dönen varlıkların 3'te 1'i. Cari oran 1.5'tan 1.6'ya çıkmış. Elbette risk oluşturuyor, lakin nerede negatif bir mesele var, eregl onunla eşleştiriyor. Bir hisse üzerinde bu kadar negatif temenni neden olur? Sektör için de aynısını geçerli. Demir çelik dediğin an başlıyorlar: Çelik devri bitiyor, bunlar hantal, karbon vergisi çıkıyor vs vs. Ya tamam da her sektörde riskler var. Adamlar da yatırım yapıyor işte karbon yakalama, hidrojen, ges mes.
    Hocam naçizane, borçtaki riski kârlılıkla ilişkilendirmek lazım. Her ne kadar şu aşamada ciddi risk teşkil etmese de, düşük kârlılıkta artan finansal giderlerle birlikte ilk etapta temettüde mecburen bir baskı olacaktır.
    işler görünürde iyi gidiyor izlenimi verse de, demek ki piyasanın gördüğü başkaca riskler hala önemini koruyor.
    Çok yüksek tutarda yatırım yapılıyor, sunumda önünüzdeki yıllarda yapılacak yatırımlar için bir plan görmedim. Bilen var mı? 2025 ve sonraki yıllarda da bu kadar ya da daha fazla yatırım yapılacak mı?

2.  Alıntı Originally Posted by olimpik forum Yazıyı Oku
    2025 yılının kolay geçmeyeceğini söyleyen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, "Çok borçlu yakalanan şirketler bu dönemi zor geçirecek." dedi. Siz siz olun,hissenize aşık olmayın.
    Dikkat ederseniz tüm yorumlar ve yorumcular faiz indirimi odaklı. Bu durumda enflasyonun da belirgin manada düşeceğine eminler. Öte yandan iktidar partisinin ekonomiye pek bir ilgisi kalmadı gibi, yarattıkları gündemler ortadayken
    basit bir tasarruf planını bile devreye sokamadılar.

Enflasyon mevcut seyrini sürdürürken üstüne TL'de ani bir değer kaybıyla vites artırabilir, talep düşük olduğundan bu etkiye karşı mukavemet uygular, bu arada faizler daha da yükselebilir, bu da bir ihtimal olarak düşünülmeli. Ereğli gibi köklü şirketlerde bu durumun etkilerini zaten herkes tahmin edebilir. Büyük sanayiler içinde en esnek olarak ereğliyi görüyorum, savaş ekonomisi büyüyor ne yazık ki ve demir çelik bu ekonomide yer bulabilen bir sektör.

Hisselere aşık olmamanın yolu şirketlerin içine girip bir süre çalışarak gözlem yapmak. Dışardan bakınca görülen tüm o güzellikler kaybolur gider

Pala yine cömertliğini yaptı bugün 50 verdi,,sağolasın pala
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

En büyük risk İsrail...
    İsrail bölgedeki ateşi büyütecek gibi görünüyor.
    Zira İsrail'i yönetenlerin açık açık söyledikleri 80 yıllık döngü inancı/korkusu var....

5.  Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    En büyük risk İsrail...
    İsrail bölgedeki ateşi büyütecek gibi görünüyor.
    Zira İsrail'i yönetenlerin açık açık söyledikleri 80 yıllık döngü inancı/korkusu var....
    Bop esbaskani ?

6. İsrail meselesini herkes bildiği gibi değerlendirebilir.
    Bence en önemli nokta ABD'nin de İsrail'e destek kapsamında kökten dinci zihniyete verdiği desteği çekmesi. İran'daki rejim fena çatırdadı, ortadoğudaki malum örgütler çaresiz kaldı. Bu olduktan sonra birileri fena halde bozuldu ve davranışlarına yansıdı.
    Öte yandan bul ve yok et süreci ilerlerken S.Arabistan ve diğer bazı petrol ülkeleri petrol silahını kullanabilir, kısacası tarih tekerrür edebilir.

Ek: Dün bir arkadaşın burada paylaştığı ve benim aylardan beri söylediğim, uzun yıllar devam edecek durgunluk ve yüksek faiz-enflasyon ihtimalini de göz önüne alırsak resim gün geçtikçe 70'lere benzemeye başladı. Bu durum Türk borsassının hiç tecrübe etmediği bir durum ve uzmanlarımızın hiçbiri buna hazırlıklı değil.

Seansın kapanmasına 2.5 saat var,,genel hacim 38 milyar tl,,,hergün gittikçe düşüyor.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Alıntı Originally Posted by olimpik forum Yazıyı Oku
    https://www.borsaningundemi.com/habe...kli-mi-1823861

Bu da çok güzel bir makale,,,dikkate alınmayacak gibi değil.
    Bu gerçekleşirse gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerine milyarlarca dolar akmaz mı üstad?

Sayfa 281/438 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331381 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •