Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 286/1002 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 2,281 - 2,288 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Bazıları şöyle düşünüyor ;

Enflasyon ve inşaat sektörünün durumu nedeniyle yeni binalar yapılmıyor, Ülkeye sürekli hatta düzenli bir mülteci akını var. Ortadoğu karıştıkça parasını kapan buraya geliyor ve yer- yurt alıyor. Arsa ve daire fiyatları 2 yıl içinde uçacaktır. diyorlar. Genelde çoğu emlakçılar aynı şeyi yayıyorlar.
    Onların görmezden geldiği bir erçek var. Evin değerini belirleyen tek şey talep değildir. Yaşam kalitesi çok daha etkili bir faktör.
    Ortadoğudan parasnı kapıp gelenlerin hücum edeceği semtlerde fiyat artışı bir yana, "yangın satışı" bile başlayabilir.

Forumda 2 yıl öncesine kadar beton beton dibini kadar betooon ! diyen aklı uzun/lar vardı, onlar kendi/lerini iyi bilir. Beylikdüzü`ndeki lüküs ! beton/larını satışa çıkarıp alıcı gelince fiyat arttırdığını söyler durur/lardı . Neyse bu Beylikdüzü`nde ki betoncu arkadaş/lar eğer beton/larını hala satmadıysa tahminimce beton/ları şimdiye kadar çoktan 5 milyonu geçmiştir. Öyle boş beleş bu hep bana hep bana AMENNA cıları destekleyip 16 yıl başımıza musallat etmek yok, şimdi BEDEL ödeme zamanı hadin bakiiim ! pamuk eller cebe... Ne diyorduk beter olmadan yeter olmaz... Herkes bedel ödemeli ah çekmeliki ülkemizi daha çok moka batmadan kurtaralım.

Carry trade yaparsaniz dolalarinizi artirabilirsiniz
     Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    Oturum amaçlı satın almak istiyoruz ancak dolar bazında sattığım evde 60 bin dolara yakın kayıp yaşadık bu bizi korkuttu açıkcası. Evi geçen hafta sattık elimize nakit geçti son 1 haftada aklımda olan evler hepsi fiyat revize etti 50-100K aralığında.

Sanıyorum Türkiye'de yaşıyorsanız finans uzmanı olmak zorundasınız yoksa paranız eriyip duruyor.

2016 Aralık yılında bankada 210 bin dolar ve 500K nakit param vardı 190 bin dolara ev aldım bugun dolar bazında 120 bin dolara sattım ev alıp yatırım yapmama rağmen eridim oturduğum yerde.

Şimdi oturum için ev almak istiyoruz ama doğru bir karar mı yoksa yine yanlış mı yapıyoruz tam karar veremiyoruz...
    SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by kemer77 Yazıyı Oku
    Carry trade yaparsaniz dolalarinizi artirabilirsiniz

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Hangi iki para arasında öneriyorsunuz

Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    Cevabınız için teşekkürler, vakit ayırıp detaylandırmışsınız.

2019 yılı içindeki krizde bu fırsatları açıkcası çok bekledim. var olan paramı biraz dolarda biraz mevduatta değerlendirdim fırsat ha çıktı ha çıkacak diye sürekli nakitte kaldım. Ancak fiyatlarda düşüş olmadı durağan kaldı pazarlık payları %2-5 arasında oldu. Bugün fiyatlara en düşük dairede son 10 günde 50-100K arasında fiyat artışı yapıldı.

3 lerde 6 lara gelen dolar

100 lerden 280 lere gelen altın

Aşırı primli gördüğüm borsa

%8-9 ile parayı bağlamak istemediğim mevduat

Artış eğiliminde olan ev fiyatları

Hangi işi kursam batmam dediğim piyasa

Neye elimi atacağımı şaşırdım açıkcası...siz neler yapıyorsunuz?
    Bu foruma yazan bazı arkadaşları cidden anlıyamıyorum.Bir arkadaş amazondan 10 dolara aldığım şey hala 10 dolar dolarda kayıp yok demiş.Yahu son 6 ayda borsada kağıtların ismini duvara yazsan dart oynayarak yatırım yapsan bir sürü kağıtda millet parasını katladı.Adamlar borsadan parasını çekip tekrar dolar alsa artık 10 dolarları 20 dolar oldu.Borsacılar son 6 aydır karlı demişim bunu anlamanın nesi zor.Ben altınları bozup haziranda kısmen bu borsa rallisini yakaladıım.Ama çoğu kağıtda erken çıkıp habire gümüşe yatırım yaptım.Şu anda 5 aydır gümüşte 1 lira kazanmadım ama çok artacağını düşünüyorum.Paramın yüzde yetmişi gümüşte yüzde 30 u borsada.Tüm paramı tedricen mart ayına kadar gümüşe geçireceğim,bence borsanın son 4 ayına girdik.Emlakta çöküşün başındayız.Emlağa kuruş yatırmam.(Ha borsa ile rahat ilgileneyim diye ufak bir ofis alma niyetim var,gözüme kestirdiğim işhanındaki ofisler 1 yıldır TL bazında düşüyor ,ihtiyacım olmasına rağmen finansal mantığım alma dediği için iki yıldır alamıyorum,aslında emekli adamız bu işler evden olmuyor,gider geliriz ofis güzel olur ona yatırım gözüyle bakmıyorum, ben ihtiyaç olduğundan belki bir ofise aklım yatabilir seneye )Gümüş yatırımımı da borsadan yapıyorum,neticede ben borsacı adamım))))))))))GMSTR diye bir fon buldum,ful gümüş var içinde ,onu alıp duruyorum borsadan ,bu GMSTR yi de bana 2 yıl önce hissenetde bir arkadaş tavsiye etmişti.Bu foruma allah razı olsun,borsa hakkında piyasalar hakkında bilgi dağarcığım inanılmaz arttı.Tüm paylaşımlar için forumdaşlara teşekkür ederim.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Bu foruma yazan bazı arkadaşları cidden anlıyamıyorum.Bir arkadaş amazondan 10 dolara aldığım şey hala 10 dolar dolarda kayıp yok demiş.Yahu son 6 ayda borsada kağıtların ismini duvara yazsan dart oynayarak yatırım yapsan bir sürü kağıtda millet parasını katladı.Adamlar borsadan parasını çekip tekrar dolar alsa artık 10 dolarları 20 dolar oldu.Borsacılar son 6 aydır karlı demişim bunu anlamanın nesi zor.Ben altınları bozup haziranda kısmen bu borsa rallisini yakaladıım.Ama çoğu kağıtda erken çıkıp habire gümüşe yatırım yaptım.Şu anda 5 aydır gümüşte 1 lira kazanmadım ama çok artacağını düşünüyorum.Paramın yüzde yetmişi gümüşte yüzde 30 u borsada.Tüm paramı tedricen mart ayına kadar gümüşe geçireceğim,bence borsanın son 4 ayına girdik.Emlakta çöküşün başındayız.Emlağa kuruş yatırmam.(Ha borsa ile rahat ilgileneyim diye ufak bir ofis alma niyetim var,gözüme kestirdiğim işhanındaki ofisler 1 yıldır TL bazında düşüyor ,ihtiyacım olmasına rağmen finansal mantığım alma dediği için iki yıldır alamıyorum,aslında emekli adamız bu işler evden olmuyor,gider geliriz ofis güzel olur ona yatırım gözüyle bakmıyorum, ben ihtiyaç olduğundan belki bir ofise aklım yatabilir seneye )Gümüş yatırımımı da borsadan yapıyorum,neticede ben borsacı adamım))))))))))GMSTR diye bir fon buldum,ful gümüş var içinde ,onu alıp duruyorum borsadan ,bu GMSTR yi de bana 2 yıl önce hissenetde bir arkadaş tavsiye etmişti.Bu foruma allah razı olsun,borsa hakkında piyasalar hakkında bilgi dağarcığım inanılmaz arttı.Tüm paylaşımlar için forumdaşlara teşekkür ederim.

dolar candır can Eurobond alın

Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    dolar candır can Eurobond alın
    Bence gümüş.

Gümüş zaten dolarla fiyatlanıyor dolar artarsa otomatik fiyatı artar.Eurobond faizi yıllık 7 diyelim dolara.Yıllık gümüşün ons fiyatı yüzde 7 üstü arttı mı eurobonddan iyi durumdayım.Ben gümüşte bundan çok daha iyi bir performans bekliyorum.Altın gümüş alan zaten dolar almış demektir.

Sayfa 286/1002 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •