Sayfa 287/475 İlkİlk ... 187237277285286287288289297337387 ... SonSon
Arama sonucu : 3799 madde; 2,289 - 2,296 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

BBIDSI sisteminde en iyi getiri 60 dakikalıkta gerçekleşiyor.

Bence 43.5 dip.yatirim tavsiyesi olmasın.bence neden dip stoplayacagim haftayı altında kapatırsa😂

3.  Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    Bence 43.5 dip.yatirim tavsiyesi olmasın.bence neden dip stoplayacagim haftayı altında kapatırsa[emoji23]
    Son 2 yılın dip fiyatından stoplamak mı? Şaka yapıyor olmalısınız

4. Şişe ağır hissedir altında kalırsınız.

Yo gayet ciddiyim verdim gitti.kendi geri alımları ile bile ayakta kalamayan hisseye talep gelmediği sürece bir arpa boyu yol gidemeyiz.kalanlara bil şans.ruzgar tesine donerse yine gelirim.tahtacinin hamalligini çok yaptik biraz da onlar taşısın malımı zamanı gelince alırım nasıl olsa hep aynı para

6. Şişecam'ın sorunu geçtiğimiz birkaç yılın ortalamalarına göre radikal bir düzeyde gerileyen kar marjları. Aynı sorun sanayinin ana sektörlerinde de var veya başlamak üzere. Bugünkü görünümde amortisman dahil faiz ve vergi hariç yıl sonu karlılığı 400-500 milyon dolar seviyesinde. Bu rakamı hangi çarpanla hesaplayacaksınız ki makul bir firma değeri çıksın. Altı ile çarpsanız 3 milyar dolar, 7nile çarpsanız 3,5 milyar dolar çıkıyor. Daha bundan düşülmesi gereken 1 milyar dolar net borç var. Bir başka önemli handikap Wyoming yatırımıyla ilgili hiçbir güncelleme, bilgilendirme yapılmamasıdır. Halbuki o yatırım şirketin gelecekteki değerini belirlemekte kilit önemde. Yani sonuçta; bu fiyattan dahi satanlar kısa vadede yaptıklarından olumlu sonuç alabilirler. Eğer gidişat böyle olacaksa şirketin değeri 2 milyar dolara kadar gerileyebilir, imkansız değil. Her şeye rağmen değer 3 milyar dolara yaklaştığında büyük alıcıların geleceğini varsayıyorum. Kimse bu şirketi tümüyle çöp değer sınıfına gelsin diye beklemez.

7. Dün sadece izlemek amacıyla cüzi bir miktar aldım. Neden düşük kaldığına dair düşüncem Enflasyon ve döviz arasındaki bağın kopmuş olması, geçmişte döviz arttığında şişe maliyetleri TL olduğu için hep prim yapmıştır. Şu an ki ortamda TL maliyetleri artmakta lakin döviz girdileri güdük kalmakta ve kar marjları düşmekte diye düşünüyorum. Döviz hareketlendiğinde ilk ederini bulacaklardan olacaktır .

8. Çok da geri doğru okuyamadım ama...
    Holding birleşmesinden önceki süreçte topik yazarlarından bir @spenc hoca kalmış sanırım.

O dönemde de yatay hareketlerde,
    "Şişe'nin dövizin hareketine duyarlı olduğu, döviz yukarı hareketlenince hareket edeceği" tartışılırdı hep.
    Oysa ki döviz hareketlenince gidecek bir hisse alıp kim ne yapsın? Dövizin hareketleneceği gibi bir varsayım varsa döviz almak mantıklı.

Bu hisse geçmişten bu yana aylar, hatta 2 yılı bulan yatay hareketlere alışık. Döngü değişmiyor.
    Sadece topik müdavimleri değişiyor. Okuyunca dejavu yaşamış gibi hissettim.

Bol kazançlar.

Sayfa 287/475 İlkİlk ... 187237277285286287288289297337387 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •