Sayfa 288/997 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388788 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 2,297 - 2,304 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Bu gerçekse bile ABD'nin Çernobilden dolayı Türk kanını almaması neyi ispat ediyor ki?
    Sadece bizim santraller mi sızdırırmış veya bizim çevremizdekiler?
    Dünya kadar santrali bulunan AB ve ABD'de kiler sızdırmaz mıymış?
    Yoksa adamların hepsi aptallıklarından mı nükleer enerji kullanıyolarmış.
    Ben de bir araba kazası fotosunu karayolu ile ulaşımın yapılmaması için argüman olarak mı kullanayım
    Geçiniz efendim geçiniz.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

2. Önce hacim nedir ağırlık nedir öğren kraşçım.
    Ondan sonra gel konuşalım.
    Evet bir rekatörün 1 yılda ürettiği atığın HACMİ yaklaşık bir masa kadardır.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    masa kadarmış yuh sadece 1 reactor core'unun içinde 50-60 adet rod grupları bulunur,her bir rod grubu masadan büyük ve ağırdır. bu rodlar 2-3 senede bir verimi düştüğü için değiştirilir. aslında kullanılmış rod'un %97si hala U235 formunda yani yakılmamıştır. %3 diğer trans nucleitleri oluşturur. dünyada sadece fransa ve rusya ticari olarak bu çubukları yeniden işleyip mox fuel üretir. kullanılmış çubuklar 10 sene havuzda soğumaları için tutulur,bu aşamada aktif soğutmaya ihtiyaç vardır.eğer elektrik kesilir ve bu pompalar basamazsa bu çubuklar erir ve lav haline gelip havuzun dibini deler,fukuşimada olanda budur. nükleer enerjiye karşı değilim,hazine garantili anlaşmalara karşıyım. özel sektör becerebiliyorsa yapsın beceremiyorsa devlet yapar bu kadar basit.

3. Bir şeyin %100'ünü biz üretmedikçe o şeyden faydalanmayalım önerinizi tüm alanlara yansıtmanız dileğiyle

Nükleer çubukları Türkiye'de üretebiliyor muyuz?. Elin çubuğuyla nükleer santrale giriyoruz. Durum bu. Aslında biz o santralleri nükleer çubukların imalatçılarından kiralıyoruz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    Ne olursa olsun ben nükleeri çernobiliyle ünlü ruslara yaptırılmasını istemezdim. Bu ülkeyi ve güzelliklerini seven birisi bunu isteyemez.

Rusların salla pati mentalitesiyle bizim işletme mantığını birleştirdigim zaman korkuyorum. Oradaki sızıntının faturası çoook büyük olur. İcinden zamana zaten hepimiz ölürüz ameka diyen benciller var.

Amerikalıya yaptır Japona yaptır Almana yaptır da Rus nedir arkadaş. Bu yüzden karşıyız

5. Rusların yapacağı santralin bize toplam maliyetini ve bu maliyetle elde edeceğimiz enerjinin ekonomik değerini tam olarak bilyor musunuz da böyle bir yorum yapıyorsunuz?
    Zararına santral kuracak Türkiye öyle mi
    Yapmayın yaa.
    Zarar etmek için nükllerle falan uğraşmaya ne gerek var.
    Çok daha sorunsuz kolay yolları var zarar etmenin

Tüm bunlar benim de bilgim dahilinde. O yüzden adamlar resmen santrali kendi ülkelerinde kurup bize elektrik satacaklarına kablo ve iletim kaybı olmasın diye santrali Türkiye içinde inşa ediyorlar ve santrali kullanım ömrü boyunca bize kiralıyorlar. Nükleer çubukları da tabii ki yine sadece onlar belirledikleri fiyattan satıyorlar. (Bilmeyenler için söyleyeyim nükleer çubuklar elektrik ürettikçe mum gibi tükeniyor, bitince yenisini sipariş veriyorsunuz.Tıpkı doğalgaz elektrik santralinin gazını ithal ettiğimiz gibi)
    Ne demişler asılacaksan ingiliz sicimiyle asıl basılacaksan da güzel bir kızla basıl.

6.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    Ne olursa olsun ben nükleeri çernobiliyle ünlü ruslara yaptırılmasını istemezdim. Bu ülkeyi ve güzelliklerini seven birisi bunu isteyemez.

Rusların salla pati mentalitesiyle bizim işletme mantığını birleştirdigim zaman korkuyorum. Oradaki sızıntının faturası çoook büyük olur. İcinden zamana zaten hepimiz ölürüz ameka diyen benciller var.

Amerikalıya yaptır Japona yaptır Almana yaptır da Rus nedir arkadaş. Bu yüzden karşıyız
    vver1200 kötü reaktör değil,buradaki sorun alım garantisi.böyle serbest piyasamı olur? şu haliyle bu reaktör sochi de kurulsa ve kablo ile elektrik satsalar aynı anlama geliyor.

7. Türkiye'de yaptığı işe, mesleğine siyasi görüşünü yansıtarak bilgileri çarpıtmayan tek bir oda veya meslek örgütü var mıdır çok merak ediyorum. Siz uzun yıllardır Türkiye'de yaşayan insanlar olarak bu konuları benden daha iyi bilirsiniz.

Elektrik elektronik mühendisiyim. Verdiğim veriler elektrik mühendisleri odasının verileridir. Bu verilerde sizin iddianızı destekleyen bir veri görmüyorum.

8. ABD ve ÇİN savaşı çıkar mı? Olabilir.

Ya Dolar tuvalet kağıdı olacak, Ya ÇİN geri adam atacak, Ya da ABD ne yapıp edip Kuzey Kore yi bahane edip ÇİN e saldıracak. Hangisi?

Billionaire analyst sees China's oil for Yuan/gold gambit could force U.S. empire into a global war

http://www.thedailyeconomist.com/201...s-oil-for.html

Sayfa 288/997 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388788 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •