Sayfa 29/637 İlkİlk ... 1927282930313979129529 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 225 - 232 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Mann Yazıyı Oku
    Devlet yapilan kesinti icin hersene yuzde 25 vermiyor. 10 sene kalirsaniz bir defa yuzde 25 veriyor. Kabaca yillik yuzde 2,5 yani.
    saka mi bu?

hersene %25 veriyor tabiki...

2.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    saka mi bu?

Sanirim siz saka yaptiniz.

3.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    saka mi bu?

kardeş konuyu troll luyor musun? lütfen dediğimiz yap, ve detaylı bir oku konuyu..gereksiz yere uzuyor BES mevzusu.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Güzel grafik...enflasyon ölçümüne güvenmediğim için ben usd bazlı grafiğe bakıyorum..reel kazanç olarak daha doğru bir resim ortaya koyuyor bence...peki farklı bir resim mi ortaya çıkıyor, hayır..hemen hemen yukarıdaki grafik gibi.

Yani, reel olarak endeksin bir şey kazandırdığı yok..doğru...ama olaya hisse bazlı bakmamız gerekiyor, doğru hisseleri seçmek de hem çok kolay, hem çok zor...eğer kısa vadede 2-3 kat kazanmak istiyorsan, sık trade ediyorsan..çok zor...ama uzun vadeli biriktirme metodu uyguluyorsan, çeyreklik bazda değerlendirme yapıpı portföyünü aktif şekilde yönetiyorsan..kazanmak kolay.

hedef ne olmalı...bence enflasyon üzerinde %10, ya da dolar bazlı %10 minimum hedef olarak alınabilir...şimdi böyle diyince bazı arkadaşlar bu hedefi mütevazi bulabilir...ama sevgili dudu nun eklediği yazıyı hatırlayın...eğer vadeniz 20-25 yıllara uzanıyorsa her %1 lik reel kazanç çok fak yaratır...25 sene boyunca ortalama %10 luk reel kazanç...50 li yaşlara geldiğinizde hayatınızın kalan kısmı için emekli maaşından fazla aylık gelir elde etmenizi sağlar.

bunun için uzun vadeli disiplini yatırımın mucizevi etkisine inanmak, ve sabırla tasarruf edip, yaptığımız tasarrufla düzenli hisse almak gerekiyor.
    Yuzde 10 yillik reel kazanc, muthis bir rakam. Dogru yatirimlarla ulasilabilir. Kriz donemlerinde zarar da edebilecegi gercegiyle 25 sene ortalama yuzde 10 diyebiliriz. Bir sene % 10 zarara ediyorsam, ertesi sene % 30 kar etmeliyim.

5.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    bir sirketin hissesini alabiliyorsan ve sirketin yarisindan cogu halka aciksa sahibi hisse sahipleridir

Burada sirketin sahibi derken ne kastedilmis? Yonetim Kurulu baskani falanmi?
    Koç, Oyak, İş, Sabancı gibi grupları diyor.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Mann Yazıyı Oku
    Sanirim siz saka yaptiniz.
    ozur dilerim ben her sene %25 zannediyordum

Hayir troll degilim. Eger dogruysa BES benim icin bitmistir.

Saygilar

7. Ahmet bey,
    Doğru falan değil elbette. Sizin dediğiniz doğru. Sayın Cautionary konu dağılmasın, uzamasın diye öyle dedi sanırım.

Size her yatırdığınız 100'e her ay 25 veriyor devlet. Bırakın yıllık %2,5'u, Ocak ayında yatırdığınız 100TL'nin 25TL'sine birde yılın geri kalanında mevduat faizi alıyorsunuz. %12 olsa 3 TL toplamda 28 TL yapar.

Yani Ocak ayındaki 100TL'niz kendi yıllık değerlemesi hariç 128 olur. Ne %2,5'u?

Diğer aylar içinde bu hesabı yapıp basit matematik ile çarpın bölün, yıllık % kaç oluyor bulursunuz.

Ama topik sahibi haklı, bu konuda bir sürü açıklama yaptı ve ilerlemek istiyor. Ama bir türlü bu konuyu aşamadı.

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    bir sirketin hissesini alabiliyorsan ve sirketin yarisindan cogu halka aciksa sahibi hisse sahipleridir

Burada sirketin sahibi derken ne kastedilmis? Yonetim Kurulu baskani falanmi?
    Bizde halka aciklik oranlari ortalama %15-20 gibidir.
    Sirketin sahibi kim? Bu soru 1. kriterdir.
    Nedeni de sudur. Ben bu kisi veya aile ile gercek hayatta ortak olmak ister miydim? Parami emanet eder miydim?
    2. Soru da temettu veriyor mu? Bu da hakim ortak/kisi/aile durust mu? Kazandigini paylasiyor mu?
    Sorularin anlamlarini daha cok acabilirim ama uzamasin diye gerek gormuyorum.
    Sagduyu sahibi herkes dusunebilir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 29/637 İlkİlk ... 1927282930313979129529 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •