Aynen durum bu hocam ....belli irade yaşadıkça belli şirketler gidecek..
Mesela gyo lar dahil...
Bu furya biter başka furya başlar..SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen durum bu hocam ....belli irade yaşadıkça belli şirketler gidecek..
Mesela gyo lar dahil...
Bu furya biter başka furya başlar..SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ona bakarsan gıda ölmez sektör diye bilinirdi. Şimdiye kadar hiç bir krizde diz çökmedi. Ama şimdi dağıldı.
Şu anda sorun tupraş’ta değil. Yarın dünya tekrar büyüme trendine girerse, hatta iranla amerika anlaşır. Tüpraş yine buradan petrol almaya başlarsa Tüpraş eski yoluna girer.
Ne zamana kadar gider derseniz.
Şirket yeni bir yol bulunmazsa, içten yanmalı motorlu araçların zirve üretimi görüp, azalmaya başladığı ve dünyadaki rafinerilerin üretimi talebi geçtiği noktada Tüpraş yavaş yavaş aşağı süzülür.
Ufak bir not daha geçmişte sokaklar petrol ürünleri ile aydınlatılırmış. Elektrik gelince bu gelir kapısı kapanmış. Ancak içten yanmalı motorların yükselişi ile petrol sektörü şaha kalkmış.
“Tüpraş'ın Fuel Oil Dönüşüm Ünitesi (RUP) İran ve Kuzey Irak petrolü gibi ağır petrol türlerini yüksek verimilikle işleyebilmesini sağlıyor. Bu petroller hafif ham petrole göre daha ucuz olduğundan rafinerinin kar marjı da aynı oranda artıyor. Trump'ın İran'dan petrol alımını durdurma talebinin hayata geçmesi durumunda Tüpraş'ın iran petrolüne alternatif bulması gerekecek. Bu da rafineri maliyetlerinin artması anlamına gelecek.”
https://businessht.bloomberght.com/s...ran-aciklamasi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
10 numara borsa özeti..[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ABD de enflasyon artıyor artma eğilimi insanlar sokağa çıktıkça artacak enflasyon arttıkça ABD tahvillerinin faizi artacak dolar güçlenecek altınin düşmesi normal birde yeni ABD hükümeti anlaşmalara geri dönecektir Rusya ile yapılan gibi gerilimler azalacak graafik olarak da ikili dipte sekip cikabilir ancak 1770 ler aşağı kırılırsa stop olmakta fayda olabilir
Sayın Dudu, aslında Froto araştırmıştım. Fakat günümüzde elektrikli araçlara hızlı bir geçis var. Bazı araç firmalarının bu trendde geride kalması yüksek ihtimal gibi geliyor.
Ek olarak Türkiye de yerli otomobil üretimi yapılıyor. Hedefler var. Devlet yerli üretimi yaygınlaştırmak için her türlü desteği sağlayacaktır. Buda diğer araç üretici/satıcılarını Türkiye pazarında olumsuz etkileyecektir.
Bu sebeplerden dolayı araç üreticilerinden portfoye ekleme yapmadım.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bildiğim kadarıyla FROTO elektrikli araç üretimi için buyuk miktarda yatırım yaptı veya yapacak ,özellikle hafif ticari araç sınıfında ihraçata yönelik elektrikli araç diye okumuştum...
Yer İmleri