Sayfa 29/95 İlkİlk ... 1927282930313979 ... SonSon
Arama sonucu : 753 madde; 225 - 232 arası.

Konu: (kod rakamlar)==>izmir'in dağlarında çiçekler açar..

1. Çünkü burada bir yandan enflasyonu düşürmeye uğraşırken bir yandan da ekonominin küçülmesini önce durdurmaya sonra da büyümeye döndürmeye yönelik bir ekonomi politikası uygulamak gerekmektedir.
    Böyle bir uğraşı içerisinde olunduğunu düşünmüyorum, ki bunun nedenlerini bu ve bundan önceki başlıkta 1-2 defa yazmıştım...Çok özet olarak uygulanan politika, bir taraftan ilave vergi yükü, yüksek faiz (konut sektörü hariç) ve kur artışı ile klasik ithalatın (otomotiv, elektronik) hızını kesmek ve buradan sağlanacak tasarrufu yerli kaynaklara (inşaat reklamları) yönlendirmek, diğer taraftan dış ticaret açığını azaltarak cari açığın düşmesine katkı sağlamaktır...Diğerleri, stratejik bir hedefi olmayan pansuman tedbirler...Enflasyonist ortam devletin kazancını artıran bir sistemdir...Çünkü enflasyon bir çeşit gizli vergileme yöntemi olup kısa vadeli politikalarda sıklıkla kullanılır..Şimdi detaylı yazacam ama kimse okumayacak biliyorum...Bu kadar yeter abi...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

2.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Haddim olmayarak soruyorum, SLUMPFLASYON mu diyecektiniz acaba.
    doğrudur... o kadar acaip bir kelime ki yanlış yazma ihtimali çok yüksek...

3. Issizlik ile ilgili bir bilgi paylasmak istiyorum calisipta issizlik maasi alanlar var isverenle anlasip yapiyorlar bunu isten cikip ptt ye gidip issizlik maasi alanlar var bizzat sahit oldum cunku ptt calisaniyim issizlik artti mi evet artti gecen sene 150 kadar issizlik maasi oderken bu rakam 400 lere kadar cikti ama gercek veri nedir bilmiyorum cok garip bi ulkeyiz gercekten

Sent from my LG-D802TR using hisse.net mobile app

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by STAH Yazıyı Oku
    doğrudur... o kadar acaip bir kelime ki yanlış yazma ihtimali çok yüksek...
    Arkadaşların terimi daha iyi anlamaları için en özet halinde açıklamasını yapmama müsade edersiniz sanırım.

SLUMPFLASYON

İlk kez 1974 yılında ortaya atılan bir terimdir.
    Enflasyon türlerinden en tehlikelisi olarak bilinir.
    Negatif büyüme ( daralma) eğilimine karşın pozitif enflasyon eğilimini tarif eder.

Yani şu anda ülkemizde (ne yazık ki) böyle bir duruma doğru gidişin belirtileri var.

Teşekkürler.

5.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Arkadaşların terimi daha iyi anlamaları için en özet halinde açıklamasını yapmama müsade edersiniz sanırım.

SLUMPFLASYON

İlk kez 1974 yılında ortaya atılan bir terimdir.
    Enflasyon türlerinden en tehlikelisi olarak bilinir.
    Negatif büyüme ( daralma) eğilimine karşın pozitif enflasyon eğilimini tarif eder.

Yani şu anda ülkemizde (ne yazık ki) böyle bir duruma doğru gidişin belirtileri var.

Teşekkürler.
    katkılarınız ve düşünce paylaşımınız için teşekkür ederim...bakın bu konuda Mahfi Eğilmez ne yazmış...yazdıkları kadar yazının tarihi de çok önemli..onun da ekran resmini aldım...(2009 yılında borsa 20.000 endeks değeri ile dip yapmıştı..şimdi ise zirve değerindeyiz..vitrin derken bu durumdan söz etmekteyim..)

214 ve 219 nolu gönderilerde daha geniş bilgi var...

6.  Alıntı Originally Posted by STAH Yazıyı Oku
    kod rakamlar SAT verdikten sonra gelen yukarı hareket BOĞA TUZAĞI olabilir...

4 saatlik grafikler..

kapanış<ortalama<89.330...denklemi gerçekleşmediği sürece ..YÖN YUKARIaklar...

eğer boğa tuzağı ise; aşağı yönlü harekette nasıl olsa kod rakam sınırlarından geçmek zorunda kalacaklar...biz de böylece karşı hamle olarak KOD RAKAM tuzağı kurmuş oluyoruz..

eğer değilse; sorun yok..normal bir yukarı hareket seyri izliyor olacağız...

iki önemli konu var...

1-Almanya ile yaşanan büyük krizi pek hayra alamet değil...

2-

YOL HARİTASI

Direnç 3... 90.700

Direnç 2... 90.300

Direnç 1... 90.000

Pivot Noktaları................. 89.700

Destek 1... 89.400

Destek 2....89.100

Destek 3... 88.800

şimdiden yazayım dedim..hafta sonunda vakit olmayabilir..çünkü önemli bir haftaya gireceğiz...
    yarın bu seviyelere dikkat edilmeli...

.

8. hafta sonunda ekonominin TEMEL değerlerinden söz etmiştik...

teknik olarak çok uzun süredir devam NEGATİF uyumsuzluğun da altını çizelim...

Sayfa 29/95 İlkİlk ... 1927282930313979 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •