6 eylülde açýklanan OVP'den hükümetin bu yýlki ortalama dolar kuru hesaplanabiliyordu. Yine ayný þekilde lineer artýþla yýlsonu dolar kuru da ortaya çýkýyordu 30,4 lira olarak. Bugün dolarýn 27,14 olmasý lazým, halbuki 27,01 lira. 13 kuruþ geriden geliyor. Kalan sürede dolarýn hýzlanmasý lazým sonucu çýkarabiliriz.
Haziran ayýnda internetten ayakkabý baktým. 2300 tl. Biraz bekleyeyim dedim oldu.3099 .
Neyse temmuzda indirim denk getirdim 2500 aldým. Rahat güzel ayakkabý fiyatlar yukselmeden diðer rengini alayim dedim.aðustosta beri bakýyorum hemen hemen her yerde 4999 tl. Bir yerde %10 indirim ile 4499 a denk geldim.Al(a)madim.Ayakkabýyý...
Kasým ayý kampanya ayý. Bakalim orada 3000 civarý denk getirirsem alýrým.
Ýthalat için Dolara talep en çok ithal araçlarda iken, ne diye dolarý baskýlayýp bunlarýn ithalatýný kolaylaþtýrýyorsun?
Cevap, "paramýz var ki alýyoruz" mu?
2 ayda yaratýlan yüzde 20 ye ek olarak 2024 e zirvesini görülmesi beklenen enflasyona karþýn vatandaþýn kendi pararýný korumak için gereksiz almak zorunda kaldýðý ithal mallara talebi nasýl önleyeceksin?
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Yani, benim de fiyat algým da o þekil, 2500-3500 arasý bi spor ayakkabýsý þeklinde...NataVega AVM deki Nike gerçek outlet (miþ) orasý ucuz, o da çok uzak mübarek, bir de bu iþleri çok dikkatli takip eden bi kitle var önceden haber alýp yaðmalýyorlar, ne numara kalýyor ne model..bi keresinde habersiz gittik yeni mal gelmiþ kampanya varmýþ, denk gelmiþti, herkesi Nike'landýrývermiþtim
Ýnternetten kýyafet ayakkabý almýyorum...görmeden..denemeden..ellemeden olmuyor...biraz eski kafalýyým o konuda...bi de bi taklit ürün olayý var ki, bazýlarýný benim diyen kolay kolay çözemez...
Hemen, masal anlatayým bi tane
Arkadaþýn ayakkabý maðazasý var bi tane, pek girmese de bu iþlere, bir gün dayanamamýþ mal almaya/bakmaya gittiðinde Ýstanbul'dan, membasýný bulmuþ, adidas nike ne ararsan, almýþ bi grup, dükkanda el altýndan tezgaha koymadan arka depodan getirip getirip satýyor eþ dost tanýdýk hýsým akraba, süper kaliteli, iþçilik on numara, yarýsýndan ucuz son sezon mallar...
Neyse, bakýyor ki, ne hesap soran var, ne anlayan ne dur diyen....mallarý koyuyor tezgaha dükkana arkadan çýkarýyor.
Bi gün, bu Nike/Adidas'ýn bölge müdürleri varmýþ, denetime çýkarlarmýþ, adamýn biri geliyor dükkana, bi de bakýyor satýþ var, alýyor eline inceliyor inceliyor, diyor ki bu taklit, yasal iþlem yapacaz ceza kesecez filan..
Arkadaþ diyor ki, taklit deðil, ürün 10 numara kalite, istediðin gibi incele bu nasýl taklit olur, 20 yýldýr ayakkabýcýyým ben...
Adam diyor ki, valla doðru söylüyorsun, ürün hakikaten kaliteli, belki Nike'ýn orijinalinden de kaliteli, þuralarý deri hatta, model de çok efsane olmuþ, ama bilader Nike'da böyle bir model yok diyor
Taklitçi, kendini aþmýþ, ayný konseptte yeni bir model tasarlamýþ
O zamanki rakamlarla 50 bin TL civarý bi ceza, haþýrt the at the moment..
Ayakkabý ve giyim olayý ülkemizde apayrý bir durumda.hele ki ayakkabý..sezonunda birþey almaya kalktýðýnýzda uluslararasý döviz fiyatýnýn 3-4 katýna ürün alabiliyorsunuz..ben yýllardýr giyim alýþveriþlerimin %70 ini amazon.com.tr üzerinden amazon germany satýcýsýndan,%30 unu amazon.com.tr satýcýsýndan yapýyorum..mesela hugo boss polo tr maðazasýnda 2500-3000 tl iken amazon germany den 1300-1400 e geliyor..
Bundan 3 ay önce dedim kýþýn yürüyüþ için eþimle kendime spor kýþlýk ayakkabý alayým dedim ; 2 çift columbiayý 4200 e aldým..
Tr de yazdan beri tek çifti 8000 lerde..þimdi ikisi de ayný firmadan çýkýyor ve ikisi de kar marjýný koyuyor..deli bir fark..þu an fiziki maðazalarý sadece beden denemek için kullanýyorum..
Tr den bir ithal ürün alýrken döviz bazlý yurt dýþý fiyatýna bakýn.mesela 50 euroluk bir ürün 5000 tl ise asla almayýn benden söylemesi..
![]()
Gümrükten geçmesi nasýl oluyor sugosu82
Amazon gümrük kargo vs herþey içinde ödemeyi alýyor sizden ödeme ekranýnda.direk kapýnýza geliyor ürünler.hatta gümrðk ücreti bazen daha düþük kaþýrsa amazon size iade ediyor farký.gümrük limitini geçen bir ürün ise zaten listelemiyor amazon sitesinde,veya sizden aldýðýndan fazla gümrük ödemiþse kendi karþýlýyor.mesela yukarýda fotosunu attýðým ayakkabýlar 100-200 tl zamlanmýþ sadece 3 ayda.
Yer Ýmleri