bambaşka bir açı da,
maalesef dış borç para bulduk diye sevinen hazine bakanımız var artık...
Borçlandığımıza sevinir hale geldik.
Allah sonumuzu hayır etsin.
bambaşka bir açı da,
maalesef dış borç para bulduk diye sevinen hazine bakanımız var artık...
Borçlandığımıza sevinir hale geldik.
Allah sonumuzu hayır etsin.
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
Borcu borçla çeviren vatandaşların halini yansıtıyor.
Borcu çevirebildikçe vur patlasın çal oynasın misali bir mutluluk hissi.
Bir zamanlar cari açık finase edildiği sürece sorun olmaz denildiği gibi.
Dış borçlanmada eskisi ile yenisi arasında görünen fark; yeni borçlanmaların ilave dış kaynak sağlamak yerine vadeleri gelen, gelmese de sürdürülemeyen eski dış borçları ve faizlerini daha ağır koşullarda öteleme niteliği taşıması.
2001 de de durum farkli degildi.
Ecevit borsa taban taban giderken 10 milyar dolar kredi bulduk IMF'den dedi diye kimse ne vade sordu ne de faiz oranini, bi de baktik ki her sey tavan olmus.
O 10 milyar dolardan sonra tabii neler oldu neler?
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
dudu abi çok uzun süredir sessiz takipçilerinden biriyim.2013 den beri se hasbelkader uzun vade yatırımı tercih eden bir küçük yatırımcıyım(portföy meblağı fena olmadı hani😊)
Tavsiyelerin,yol göstericiliğin için bir teşekkür etmek istedim.
su arıtım cihazında da tavsiyene uyacağım hiç aklıma gelmezdi ama😊
selam,sevgi ve teşekkürler...
Yazmasalar da takip edildigimi hissediyorum.
Cayda, corbada yemekte guzel oluyor aritilmis su.
Yazin damacana ile de aliyorum, sebile takiyorum, sogutup likir likir iciyorum.
Saka bir yana bu suya aku suyu gibi mineralden faydali elementlerden arindirilmis diyen de var bu nedenle gunde bir tane de maden suyu oneririm.
Hem geyirtir hem de hazimi kolaylastirir.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Bence 2001'e göre epey farklı bir durumdayız. Ecevit o zaman o 10 milyar doları devletin borcunu çevirmek için istiyordu. Şimdi ise durum farklı özel sektörün borcunun çevrilmesi gerek. Dikkat ederseniz bu hafta yapılan 3.6 milyar dolarlık anlaşma da özel sektöre aktarılmak üzere yapılmış bir anlaşma. IMF gibi kuruluşlar temsil ettikleri ekonomik sistem içinde devlete ait olmayan borçları çok daha zor prosedürler ile finanse etmek isteyeceklerdir. Belki de finanse etmek istemeyeceklerdir. Borcun kısmi olarak kamulaştırılması da durumu değiştirmeyebilir. Bu nedenle hali hazıraki sıkıntının ve açmazın Ecevit'in karşılaştığı sıkıntıdan kat ve kat daha büyük olduğunu düşünüyorum.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Sn.rxpu bankalar borcu taşımakta neden zorlasınlar..bu borcu ödemek zorunda olanlar bu köprü ve otoyolu hazine garantisiyle alan müteahhitler değil mi..ayrıca sn.elma'nın belirttiği gibi faizlerin arttığı şu ortamda refinansmanı daha fazlaya mal edilmeyecek mi, tabiki edilecek..
YİD yeni bir deterjan mı..![]()
Yer İmleri