Şu sıralar altın ve Dolar / yen paritesini takip ediyorum. Çok sıkıştı. Şu an 110 larda . Beklentim 110 ların üdtü ve altında 1341 kısa vade. Şayet bunlar olursa piyasaların risk iştahının arttığını gösterecektir. DOW da 27500 lere yükseliş olabilir. Bol para devam gibi. Faizler daha fazla artamayacaktır. Kuru yük gemileri taşıma oaranı ve petrol global bir krizi desteklemiyor. Türkiyenin büyüme rakamı hormonlu mormonlu çok yüksek. Seçim öncesi gözardı ettikleri sümen altından çıkacak ve masada olacaktır. İktidarın ve istikrarın devam edeceğini , son haberlerin gerek Münbiç gerekse Almanyanın durup dururken Fetöyü bir terör örgütü olarak tanıması sıradan şeyler değil. Nato tatbikatı da Rusyaya yönelik ve Türkiyeyi tekrar kazanmak için onlar için bir fırsat . Herşey anlaşıldığını gösteriyor. Türkiye istikrarsızlaştırılmayacak. Bükemediğin bilek öpülür misali.
Ülkede en üzüldüğüm şey insanların korktukları için özgürce düşüncelerini açıklayamamaları. 90'lı yıllarda daha özgür bir ortamda büyüdük düşüncelerimizi özgürce açıklayabiliyorduk. Şu anda insanlar dolandırıldıklarını bile açıklamaktan korkuyorlar. Gerçek anlamda bir demokrasi olmazsa ülkeye hiç kimse bırak yabancıyı kendi vatandaşı bile yatırım yapamaz. Bankanın dolar bazında neden %90 eridiğinin hesabı sorumlulara sorulamıyor. Gerçek demokrasinin olduğu bir ülkede bu konu gerek savcılar gerekse de gazeteciler tarafından didik didik araştırılır sorumluların analarından emdikleri süt burunlarından getirildirdi hayatları zindan edilirdi. Fakat bizde sorumlular ve suçlular zevk sefa içerisinde hayatlarını sürdürürken tek suçu ülkesine güvenmek olan yatırımcılar hiç hak etmedikleri halde yartımlarının %90'ını kaybetmiş oluyorlar.
Diğer ülkelerin senin Nasıl yönetildiğin umurunda olmaz .. Onlar senden Nasıl menfaat sağlarlarlarsa o yöne gayret ederler.
Operasyon , sondaj , yerli araba , medya yoğunluğu, devlet imkanı vs. Aklına ne geliyorsa seçimin son günlerine sığdır ve topunla tüfeğinle saldır babam saldır ... Garibim incem Muharrem'im kazanamazsan sen ağlama ... Senin yerine ben ağlarım .
Can sıkıntısı ufak bir yarışma açtım.
24 haziranda ilk turda Cumhur İttifika Başkan adayı Recep Tayyip Erdoğan % kaç oy alır?
Tahmini olan buyursun gelsin.
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=25860
Z a m a n ı S a t ı n A l a m a z s ı n !
Takip ettiğim kağıtlar var ancak beklediğim seviyelere gelmedikleri sürece alıcı değilim, gelişmekte olan ülkelerin ekonomileri son aylarda bayağı baskı altında kaldılar ve bu trend devam ediyor, acelem yok, %17.75 yıllık brüt faiz oldukça tatmin edici bir getiridir mevcut ortamda ve borsayı baskı altında tutacaktır
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Binbaşım, dolar şu anda 3 cepheden doping alıyor: artış eğilimdeki ABD faizleri, dolar endeksindeki yukarı tepki hareketi, piyasadaki likiditenin yavaş yavaş geri çekilmesi. Böyle bir ortam altın fiyatları için olumsuzdur. Eğer olur da piyasada çok ciddi bir kriz çıkar da borsalar göçerse altın fiyatları yine bundan olumsuz etkilenir çünkü para güvenli liman olan dolara yönelir, örneğin 2008 krizinde altın fiyatları ons başına 1000 dolardan 700 dolara inmişti, o yüzden altına yatırım yaparken bunları göz önüne alın derim. USDJPY paritesine gelince, Japonya merkez bankasının o kadar operasyonuna rağmen Yen değer kaybetmedi, 10 yıllık Japon tahvillerinin yıllık getirisi sadece on binde 5 (%0.05) ama Yen yine de değer kaybetmiyor, hatta uzunca bir süre bu getiriler eksi idi ve Yen yine değer kaybetmedi, USDJPY paritesinin yukarı gitmesi konusunda o kadar emin olma, koskoca Japonya merkez bankasının trilyon dolarlık operasyonları bile Yen'e değer kaybettiremedi, adamlar o kadar ileri gittiler ki Japonya devlet tahvillerinin %90 gibi bölümünün sahibi artık Japon Hazinesidir, ala ala piyasada tahvil bırakmadılar, eğer Japonya merkez bankası piyasayı manipüle etmeseydi USDJPY paritesi bugün 70'in altında olurdu.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri