Sayfa 297/1003 İlkİlk ... 197247287295296297298299307347397797 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 2,369 - 2,376 arası.

Konu: HALK Cafe - II

1. Trump And Mnuchin Discussing $1.2 Trillion Package To Fund Stimulus

Trump ve Hazine Bakanı 1.2 trilyon dolarlık destek paketini görüşüyor
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Bende bunu tartisiyorum her gun. Bu is cok uzarsa insanlar issiz kalacak sirketler batacak. Bu insanlar ne yapacak. Ulkelerin buna nasil gucu yetecek.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Doğruluğunu arastiramadim bilmiyorum ama Fransa C.başkanı " gerekirse bütün şirketleri devletlestiririz zorda kalırlarsa " gibi söz söylemiş. Eğer söylediyse daha düne kadar emeklilik reformu,asgari ücrete 100 euro daha pazarlığı yapıyorlardı. Protestocularin istedikleri miktarlar şimdi yapmaya calistiklarindan daha mi fazlaydı da onları yapamayız diyorlardı da şimdi bunu yapacaklar.

3. Büyük Yatırım Fonlarının yöneticileri ABD Kongresine baskı yapmaya devam ediyorlar. 2 trilyon dolarlık bir TARP derhal açıklanmalı diyorlar.

Guggenheim Investments' Scott Minerd Urges Congress: Pass A $2 Trillion TARP To Rescue World From Imminent Global Depression
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Şuradaki database'e bir göz gezdirmeni tavsiye ederim (Exchange traded funds=borsada işlem gören ham petrol yatırım fonları). Bu listede kaldıraçlı long takılan fonlar olduğu gibi kaldıraçlı short takılanlar da var: https://etfdb.com/etfs/commodity/crude-oil/

Crude Oil ETF List
    Definition: Crude Oil ETFs track the price changes of crude oil, allowing investors to gain exposure to this market without the need for a futures account. This is a list of all Crude Oil ETFs traded in the USA which are currently tagged by ETF Database.

Assets as of 2020-03-16 20:21 UT
    Symbol ETF Name Natural Resource Total Assets ($MM)

USO United States Oil Fund Energy $1,261.06
    UW TVelocityShares 3x Long Crude Oil ETNEnergy $479.13
    UCO ProShares Ultra Bloomberg Crude Oil Energy$363.56
    DBO Invesco DB Oil Fund Energy $232.14
    DWT VelocityShares 3x Inverse Crude Oil ETN Energy $152.85
    OILU ProShares UltraPro 3x Crude Oil ETF Energy $130.83
    OIL iPath Series B S&P GSCI Crude Oil Total Return Index ETN Energy $72.98
    SCO ProShares UltraShort Bloomberg Crude Oil Energy $65.91
    USL United States 12 Month Oil Fund Energy $38.04
    OILD ProShares UltraPro 3x Short Crude Oil ETF Energy $32.89
    DTO DB Crude Oil Double Short ETN Energy $18.92
    WTIU ProShares Daily 3x Long Crude ETN Energy $15.46
    OILK ProShares K-1 Free Crude Oil Strategy ETF Energy $13.04
    UWTI VelocityShares 3x Long Crude ETN Energy $9.56
    WTID ProShares Daily 3x Inverse Crude ETN Energy $9.46
    DWTI VelocityShares 3x Inverse Crude ETN Energy $6.27
    OILX ETRACS S&P GSCI Crude Oil Total Return Index ETN Energy $2.47
    OLEM iPath Pure Beta Crude Oil ETN Energy $1.62
    Harika. Sagolasin.

Alıntı Originally Posted by Yıldıztozu Yazıyı Oku
    Doğruluğunu arastiramadim bilmiyorum ama Fransa C.başkanı " gerekirse bütün şirketleri devletlestiririz zorda kalırlarsa " gibi söz söylemiş. Eğer söylediyse daha düne kadar emeklilik reformu,asgari ücrete 100 euro daha pazarlığı yapıyorlardı. Protestocularin istedikleri miktarlar şimdi yapmaya calistiklarindan daha mi fazlaydı da onları yapamayız diyorlardı da şimdi bunu yapacaklar.
    Bu suna ornek. Borc icin ozel kesim kamu kesimi ayrimi yapmanin anlami yoktur. Cunku ozel sektorun borcu bir gecede kamunun borcu oluverir, benzeri ispanyada olmustur.

Bu kadar sirketi kurtaramazsin. Bu karantina uzadikca infiallere catismalara sokak.olaylarina neden olabilir. Insanlar islerini kaybedecek, sirketleri batacak ve galeyena gelip bir sokak akimi baslatabilirler.

6.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Hocam dunyada resesyon varken petrol dusse ne kadar fayda saglayacak. Talep ciddi sekilde azalacak. Zaten resesyondan cikilsa petrol talebi artacagi icin fiyati yine yukselecek. Petrolun dusmesi bizim icin iyi ama belli bir seviyenin alti kimseye fayda saglamaz
    Günlük Petrol talebi 15 milyon varil (%20 ye yakın) azaldı bu virüs yüzünden ama Suudiler günlük üretimini azaltmak yerine 2 katına çıkaracaklar neredeyse. İşte bu yüzden petrol fiyatları pikeye geçti. Amaçları da Rusları köşeye sıkıştırıp anlaşma masasına tekrar oturtmak ve petrol arzını düşürmelerini sağlamak. Ama Rus ayısıyla dövüşmek asla kolay değildir. Adamların 500 milyar dolarlık döviz rezervleri var, ayrıca cari fazla veriyorlar. Suudiler ise yüz milyarlarca dolar bütçe açığı veriyor. Kimin köşeye sıkışacağı bariz değil mi? İlk etapta ABD 1 trilyon dolarlık hasar aldı bile bu savaşta. Bugün ABD'de 13 Cumhuriyetçi senatör Suudi Krala imzalı bir yazı göndererek yaptıklarının yanlış olduğunu belirtmişler. Var gücünüzle petrol pompalamayı bırakın diyorlar. Bu işten en zararlı çıkacak olan ABD, Suudiler ve İranlılardır.

7. 2008 krizinde Cnbc -e kanalında sunucular her davet ettikleri ekonomist e en kötünün geride kalıp kalmadığını soruyordu.
    Temel nokta da bu.Dibe yakın yerlerden doğru hisselere girenler uzun vadede güzel getiri sağlayabilir. Malda yakalananlar da eski maliyetlerine gelince güzel getiri sağlamış gibi sevinir.Borsaya tövbe edeceğim stres vakit vs. der. Gel gör ki yeni yükseliş trendini görünce zararını çıkarmanın verdiği güvenle de tekrar dalar hisseye bu böyle devam eder

8.  Alıntı Originally Posted by TGT Yazıyı Oku
    Üstad bugün net 6milyon 4055 lot alım yapmış şirket
    o zaman bankanın elinde 52M lot var demektir, geriye 18M lot kalmış

Sayfa 297/1003 İlkİlk ... 197247287295296297298299307347397797 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •