İyi akşamlar.
Alacağımdan değil ama merak ettiğimden soruyorum;
TEFAS da bir sürü özel fonlar var. Bir yatırımcısı var fon büyüklüğü 22 milyon TL İş yatırımda bir sürü var mesela. Öyle aman aman bir getirileri de yok, zarar edenleri bile var hatta. Serbest özel fonlardan bahsediyorum. Bunlarda alınıp satılabiliyor mu ne işe yarıyor bunlar ?
Nil Satis Nisi Optimum
Fonun içinde tek bir şirkete ait tahvil bononun ağırlığı %2-3 ün üstündeyse o zaman riskli olur bence. Böyle bir durum yoksa zaten fon sizin yerinize sepet yapmış demektir. Sizin de birden fazla fon ile sepet yapmanıza gerek yoktur güvenlik amaçlı. Fonu aldığınız şirket batsa bile fonun varlığı değerini korur, el konulamaz.
Bundan sonraki Stratejim şu olacak aldığım fon 3 gün ardı ardına eksi yazar veya böyle olmasa bile ortalama getirimin mevduat karşılığı yüzdesi % 30 un altında kalırsa satış vereceğim.bakalım tutacak mı
Yazdıklarınıza katılıyorum.En yakın örneği suriye operasyonu sırasında fonlar endesk ile birlikte düştü sular durulunca endeks tekrar 103 bin seviyesine geldiğinde bir çok fon düştüğü seviyenin üzerindeydi.Ben kendi adıma yazıyım hissede al satı beceremem viop işlemlerini hiç bilmem vadeli işlemlere pozisyon açamam.Ne destek ve dirençleri okuyacak teknik bilgim nede detaylı araştırma yapacak zamanım var.Iyi yönetilen fonlarda enflasyon üzeri getiriyi yakalıyorsak çokta daldan dala konmamak lazım.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hala fonu vermedim ama endekste de bir uyumsuzluk var sanki, ne yapacağız bakalım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri