Sayfa 299/1012 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399799 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 2,385 - 2,392 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. @mustafasönmez'den

Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

2. [QUOTE=rxpu;2889482]
     Alıntı Originally Posted by 40YILLIKSANAYICI Yazıyı Oku

TL'nin dövize karşı kazandıracağı ve kaybettireceği zamanlar mutlaka olacaktır. Ancak son 10 yıllık dönemde Türkiye ekonomi tarihinde bence bir ilk yaşanmış olabilir.
    İlk defa 1.1.2013 ve hatta 1.1.2008 tarihleri pivot nokta alınırsa ,sonrasında hiçbir ileri vadeli zaman aralığında TL faizi dövizi geçemeyecektir. En azından bir insan ömrünün efektif kısmı olarak kabul edilebilecek 40-50 yıllık bir zaman dilimi içinde.

İşte bu diğer zamanlardan farklı olarak o ülkenin merkez bankasının verdiği savaşı nihai olarak kaybettiğini gösteriyor olabilir.

Bu arada merak edeb forumdaşlar için 26.11.2018 tarihi itibari ile pivot nokta 1.1.2008 veya 1.1.2013 arası bir tarih alındığında TL döviz getirilerinin başa baş gelmesi için gerekli kur değerini de hesapladım.

Şu an için (bugün) : 3,1701 TL

NOT: dolar ortalaması bu değerden yüksek olanlar da TL mevduatçı gibi zarar kısmına kaymış oluyorlar.
    3 civarları kurun şuanda olması gereken seviye.
    Ama ekonomideki bozuluş 5 TL civarı tutuyor.
    Beklentiler her zaman önemli. Piyasadan ne bekliyoruz.
    Dolar 6.60'larda iken 8-10 olacak dendi.
    Bir şeyin fiyatı her zaman artmaz.
    Geçmişte çok getirdi diye gelecekte de getirecek diye bir durum söz konusu değil.
    Ancak ekonomik düzelmeye yönelik ben hala olumlu bir hava, adım görmüyorum kendimce.
    Seçim sonrası doların akibetini net bir şekilde görürüz.
    Büyük ihtimal yine TL'den fazla kazandıracaktır.
    Ayrıca seçim sonrası dolar kazancının son kazanç olacağını düşünüyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by Mert1972 Yazıyı Oku
    Sayın rxpu 2002 2008 yılları arasında dolar peÄ· çıkmadı zannediyorum bu 6 senede tl mevduatcısi daha fazla kazanmadimı dolara göre.
    2002-2008 arası TL de kalıp 2008'de dolara geçen evet, ama ben hesaplamaları parasal pozisyonu bugüne çevirerek hesaplıyorum. O nedenle 2002-2008 arası oluşan avantaj uzun vadeli seriye geçirildiğinde elinde hep TL tutan bir yatırımcı için çok büyük bir fark ve avantaj yaratmıyor. Sadece seri uzadıkça oluşan ciddi zararın boyutu bir nebze olsun küçülüyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4. 2001 krizine giderken dolara bakacak olursak;
    1998 314 bin tl.
    1999 542 bin tl.
    2000 675 bin tl.
    2001 1 milyon 470 küsür bin tl.

Yaşadığımız 7.20 TL'nin ikinci bir dalgası var ise, tarih tekerrür edebilir.
    YTD.

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Son 10 yilda yani 2003-2008 arasi uygulanan Dervish programindan sonra hic bir seyin yapilmadiginin da kaniti..
    Ah pardon yol, kopru, kanal, tunel yaptik.. haklarini yemeyelim
    Syg,
    Bugünden geçmişe baktığımda derviş politikalarını da dengeli görmüyorum. Zira sıcak para girişleri ile kur değerinin halkın üretim çıktısı ve performansı ile uyumlu olmayan seviyelere inmesine izin verildi. Bu kurun enflasyonu çıpalaması için yapıldı. Ama tavşanı tutmaya çalışırken eldeki kaz kaçtı. Türkiye'yi terbiye edecek gerçek politikanın yüksek faiz yüksek kur politikası olduğunu düşünüyorum.

Yüksek faiz yüksek kur döngüsünü doğal üretim çıktısı ile kırabilecek bir denge tek uzun vadeli çıkış yolu gibi duruyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6. Burgan güldüren hesap 24,50'e düşmüş

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu bir ilüzyondan ziyade son 10 yılda Türkiye cumhuriyeti ve halkının ne denli fakirleştiğinin direk bir ispatı.
    Hem de hiç kimsenin itiraz edemeyeceği bir kesinlikte.
    https://pbs.twimg.com/media/DaQxXvAWsAEIZRc.jpg

Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    hocam yazınızın başında borsaya döner diyorsunuz mevduatçı için ancak yazınızı bağlarken riski sevmeyen mevduatçı borsaya gitmez diyorsunuz.

belki de tl de durmak risklidir, kim bilir.
    Hayir iki grup mevduatci var. Birincisi normalde bistci olup suan faizler iyi diye mevduata baglayan grup ikincisi ise yuzde 15 de versen tamam diyecek grup. Tam aciklayamamisim
     Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    eğer yazdığınız bu senaryoya kesin inanıyorsanız dolardan derhal çıkmanız lazım
    Suan dolardan cikmam intihar olur. Ama ilk ignede terkedecegim ortalamayi baya dusurdum. Bahceli de bir el atarsa cikarim
    Yatırım Tavsiyesi Değildir

Sayfa 299/1012 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399799 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •