Artan

14.980,00 9.99 11:23
44,72 9.99 11:24
159,70 9.99 11:22
3,99 9.92 11:24
16,30 8.67 11:24
Artan Hisseler

Azalan

13,18 -9.97 11:24
150,40 -8.18 11:24
91,05 -7.56 11:24
28,86 -6.78 11:24
3,38 -6.63 11:25
Azalan Hisseler

İşlem

3.079.433.280,94 11:25
2.280.513.001,05 11:24
2.264.640.227,93 11:25
2.113.831.214,40 11:25
1.930.897.103,33 11:24
Tüm Hisseler
Sayfa 3/166 İlkİlk 123451353103 ... SonSon
Arama sonucu : 1374 madde; 17 - 24 arası.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaşımlı (Şeffaf)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by siradanhisseler Yazıyı Oku
    merhaba sisteme siradanhisseler@gmail.com eklermisiniz. Merak ettim sistem sinyallerini
    eklemdım hocam

Alıntı Originally Posted by siradanhisseler Yazıyı Oku
    İyi bir sistem 1 dk lık grafik üzerinde dahil çalışır ve kar sağlar yanıldığınızı rahatlıkla söyleyebilirim. Tavsiyem her zamanki bakışınızı tamamen silin ve baş ne olabilir diye düşünün
    başarılı bir sistem tüm perıyotlarda düzenli getiri üretmeli kısmına katılıyorum genel anlamda öyledir fakat sistemler artık biraz daha gelişmiş çoğu zaman aynı sıstemın bır kopyasını 1 dakıkalık perıyota gıydırıp test edemıyorsunuz. periyotu 1 e indirmek iç taraftakı matematiği bozuyor. ancak dediğim gibi ne kadar düşük periyot bence avantajın o derece artması demektir. bu 20 dakıkalık sistemin daha kötü oldugunu göstermez. 20 kdaıkalıktada 30 dakıkalıktada harika sıstemler üretilebilir. Parada kazandırır. Bendede var kazandırıyorlarda ben potansıyelden bahsettim. sistemin hareket aralığını arttırıyorsunuz daha düşük periyotlar da.

Bir çok konuda size katılıyorum. Ne kadar çok işlem o kadar çok doğruluk ihtimali. Profit factor hesaplarken -(eksi) tarafa komisyon ve kaymaları da ekleyerek profit faktorü tekrar hesaplayın. İşte o zaman profit factör 1,5 ise iyi bir sistemdir, 2.5 ise mükemmel ve eğer 3,5 is dünya klasmanına girer.
    sistemin resmini attığım kısımın kz bölümünde işlem maliyetleri dahil yazıyor pf oranı ancak ne kadar doğru hesapladı ölçmedim. Pf oranı önemli bir değer iken bunun yorumlanmasının da en az oran kadar önemli oldugunu düşünüyorum az işlem sistemlerin pf oranı genelde yüksek ilerleyen yıllarda düşer bu oran örneğin:

10 yıllık veri var elimizde ve yavas bir sistem yarattık toplam işlemi 100 olsun pf oranıda 5 çıksın. başarılı işlem %30 olsun.

aynı veri ile hızlı sistem yarattık 1000 adet işlemi var pf oranı 1,50 olsun başarılı işlemde %30 olsun.

Şimdi baktığımız zaman yavaş sistem daha iyi görünür pf si 5 işlem maliyetleri düşük tutar az işlemli oldugundan.

Fakat veriyi uzat ve yavas sistemi toplamda 1000 adet işlem açacak sekılde veriyi uzat pf oranı büyük ihtimalle 1,5 seviyesine kadar inecektir. işlem sayıları eşiit iken pf oranını ölçmeliyiz. aynı şekilde çok işlemli sistemin ilk 100 işlemini baz aldıgınız da da pf oranı mevcut orandan daha büyük çıkacaktır.

Bu durumları test ettim bu arada veri ne kadar çok ise ve açılan işlem ne kadar fazla ise istatistiklerin sapma ihtimali okadar düşüyor. TÜm istatistikler pf oranı karlı işlem % si üretlilen ortalama puan ne kadarlık bir verinin ve ne kadar çok işlemin yeterli istatistikleri verdiği ise henüz ben bilmiyorum. Bildiğim tek şey olabildiğince fazla veri ve olabildiğince çok işlemle sistem yaratmak. Tabi maliyet unsurunu düşünerek.

Sizde bu konudakı deneyımlerınızı aktarın böylece yeni deneyimlerde kazanabılırız. Yani bunun doğrusu şudur derken arkasına sıgındıgınız doneyı araştırmayı deneyımı bıze aktarın bu yanlıstır dıyıp çekilmeyin de mesela anlatın bıze neden oyle oldugunu olması gerektıgını.

Farklı düşünen çok fazla üstad var ama ben optimizasyona karşıyım. Çünkü bir başladınmı asla sonu gelmez çünkü piyasa dinamik ve optimum değerler sürekli değişir.
    Size katılıyorum fakat optimizasyona bakış açım farklı benım. aslında tüm sistemler optimizedir back test yapıyoruz cunku back test ne demek parametrelerı yazıp koyuyoruz geçmişe bakıyoruz iyi görünüyorsa kullanıyoruz bunun optimizasyondan farkı ne ? ha elle optımıze etmışım ha bilgisayara optimize ettirmişim. belkide tesadufen yazdıgım parametreler bilgisayara optimize ettirsemde en iyi değerlere denk gelmiş olabilir. Yani tesadufen en iyi değerleri yazıp kullanmış olabilir halbukı bılgısayara optımıze ettirmemiştim. rasgele parametre girdim ve iyi sonuc verdi diye kullandım. Bir optimizasyon söz konusu değil ama nerden bılıyorsun ? belkide seçtiğin parametreler en iyi optimizasyon parametresi. O sebeple ben tüm back testi yapılan sistemlerin optimize sistemler oldugunu düşünüyorum. kafanda bir strateji vardır bunu kurup back testine hiç bakmadan kullanacaksan ozman optimze etmemiş olursun bu kezde sisteminin ne kadar sağlıklı calıstıgı konusunda hiçbir fikrin olmaz. Aynı zmanda yazdıgın stratejının en optimize değerlerini kullanıyor olma ihtimalin herzman var olacaktır. Optimizasyon cok geniş çaplı bir konu burada anlatmak ıcın aslında.

Bu kadar çok işlem yapan bir sistem için başarı yüzdeniz %60 üzerinde olmalı kesinlikle. Atladığınız bir başka nokta profit factorünüz çok düşük sistem aslında zarar ediyor. Profit faktor hesaplarken komisyon ve kaymalarıda hesaba katmalısınız. kendime ait sistemlerden birinde profir faktör 7,45 gözüküyor ama dediğim gibi maliyet ve kaymaları cıktıgımda elde sadece 3,9 civarı kalıyor.

Sizi tanımıyorum bu sebeple çok büyük konuşmaktan çekiniyorum. Sistem olayı ciddi tecrübeler barındıran bır yer her türlü tecrübeye açık olmayı gerektiriyor. Bence biraz kendınızden bahsedın sistemcilik işinde ne kadar süredir varsınız bu işte ne kadar vakit geçirdiniz ne tür badireler atlattınız kaç yıllık veri ile sistem geliştiriyorsunuz hangi platformu kullanıyorsunuz. Birazdaha kendiniz hakkında bilgi verebilirseniz taşlar daha çok yerine oturacaktır.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Robotun ismini Optimus prime koydum :D çok yaratıcı değilim malesef isim konusunda.

Sistem sinyanllerini bu şekilde paylaşacağım.

Talep eden olursa GMAİL olan kişilere robot her işlemde hangi fiyattan al hangi fiyattan sattığını veya hangi fiyattan nakite geçtiğini mail olarak gönderebiliyor.

İşlemi yapar yapmaz maili atıyor talep eden olursa gmailini bana versin robotun içine ekleyeceğim kod parçasıyla işlemler sizlere de mail olarak gelir.

cari bakiyemide viopa geçirdim yarından tezi yok sistemi aktif edeceğim.

HERKES İYİ YILLAR DİLLERİM...
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Robotun ismini Optimus prime koydum :D çok yaratıcı değilim malesef isim konusunda.

Sistem sinyanllerini bu şekilde paylaşacağım.

Talep eden olursa GMAİL olan kişilere robot her işlemde hangi fiyattan al hangi fiyattan sattığını veya hangi fiyattan nakite geçtiğini mail olarak gönderebiliyor.

İşlemi yapar yapmaz maili atıyor talep eden olursa gmailini bana versin robotun içine ekleyeceğim kod parçasıyla işlemler sizlere de mail olarak gelir.

cari bakiyemide viopa geçirdim yarından tezi yok sistemi aktif edeceğim.

HERKES İYİ YILLAR DİLLERİM...
    merhaba sisteme siradanhisseler@gmail.com eklermisiniz. Merak ettim sistem sinyallerini

4. Başarılar diliyorum

5. Benim yıllar içinde gözlemim sistemlerde grafik periyodu küçüldükçe zararlı işlem sayısı,stop sayısı,işlem sayısı sinir ,stres artmaktadır.

Bu yüzden mümkün olduğunca grafik periyodlarını yüksek tutmak gerekir. Sytem testerda ilgili yatırım ürününe dayalı seçilen özel periyod kullanılmalıdır.

5 dk ve civarı sistemlerin manuelde olsa ,robotta olsa komisyona çalıştığını düşünüyorum.

Bu yüzden min 15 dk grafik elzemdir

SM-J500FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Benim yıllar içinde gözlemim sistemlerde grafik periyodu küçüldükçe zararlı işlem sayısı,stop sayısı,işlem sayısı sinir ,stres artmaktadır.

Bu yüzden mümkün olduğunca grafik periyodlarını yüksek tutmak gerekir. Sytem testerda ilgili yatırım ürününe dayalı seçilen özel periyod kullanılmalıdır.

5 dk ve civarı sistemlerin manuelde olsa ,robotta olsa komisyona çalıştığını düşünüyorum.

Bu yüzden min 15 dk grafik elzemdir

SM-J500FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    @flexy hocam eywallah.

@atakan hocam

Sizin tecrübeniz nasıl gerçekleşti bilmiyorum fakat ben şöyle düşünüyorum. Profit factor ve karlı işlem %'si arasındaki ilişki. Trend takip sistemlerininde karlı işlem % si düşük kabaca %30 civarı zararlı işlem %70 dir. Yani çoğunlukla zarar edecektir sizde tecrübe etmişsinizdir eminim, fakat profit factor yanı karlı işlem oranı büyüktür. BU yüzden açtıgı işlemlerin çoğundan zarar etse dahi karlı işlemlerden büyük kar zararlı işlemlerden küçük zararlar elde ettiği için kar sağlarlar.

Ben şöyle tecrübe ettim parayı havaya atma deneyiyle bu durumu daha açıklayıcı bir biçimde aktarabilirim. Bir bozuk parayı hava 50 kere atarsınız yere düştüğünde tura gelme olasılığı ile yazı gelme olasılı farklı çıkacaktır. Ancak 1000 kere havaya attığınızda yazı ve tura gelme olasılığı %50 ye o derece yaklaşacaktır. BUradakı hava atılan parayı sistemin işlem sayısıyla bağdaştırabiliriz. Yani istatistiksel sapma olasılığı çok işlem açan sistemlerde daha düşük bir olasılık iken az işlemli sistemler de istatistiksel sapma oranı daha yüksek olacaktır. Dahada açalım konuyu ornegın bir sistem her sene ortalama 30 bın puan uretıyor ve ayda 10 işlem açıyorsa gelecek sene 30 bın puan yakalama olasılıgı sapma gösterecek belkide 50 bın uretecek belki -10,000 puan zarar yazacaktır. geçmiş istatistiklerin de büyük sapmalar yaşanabilir. istatistikte de temel budur ne kadar fazla deney istatistik tutarlılık oranını yükseltir. Sistemlerde veya algoritma tasarlarken kullanılan zaman aralığının uzunluğundan ziyada açılan işlem sayısının çoklugu daha belirleyicidir. geçmiş istatistiklerinizin sapma ihtimalini en aza düşürecektir.

Periyotu büyyütükçe işlem sayısı azalacak bar kapanısını bekleyeceğimiz için 5 veya 10 dkika içinde gerçekleşmiş olan fiyat hareketlerınden yararlanamama durumu ortaya çıkacaktır. Zaten stadart olarak benim tecrübem az işlemli sistemler daha uzun vadede ortalama getirisini yakalama eğiliminde iken, kısa vadeli yani çok işlem açan sistemler daha kısa vadede ortalama getiri hedeflerine Ulaşmaktadırlar.

Örnegın Optimus prime robotundan daha az işlem açan ancak aynı toplam getiriyi üreten bir sistem ile Optimus prmeyi karşılaştırdıgımızda gelecekte büyük ihtimalle şu oluşacak.

2019 optimus prime getirisi 13,000 puan
    2020 optimus prime getiri 17,000 puan
    2021 optimus prime getiri 15,000 puan

2019 yavas sistem getirisi 3,000 puan
    2020 yavas sistem getirisi 40,000 puan
    2021 yavas sistem getirisi 2,000 puan

gelecke 3 yılın ortalamasını aldıgımızda her iki sistemde ortalamada 15,000 puanlık bır ortalama getiriye sahip olsada. yavas sistem getirisi sapma gösterse bile ortalama getiriyi uzun vadede yakalarken. kısa vadeli sistem ortalama yıllık getiriye hemen hemene her sene üretmektedir. ne daha fazlasını ne daha düşüğünü üretmez.

Bir arkadas demişti ya getiri çok smooth diye. sebebi işlem sayısının çok olması diye açıklanabilir. Yine başka bir sebep overfitting de olabılır.

Bu arada testlerimde tahmini varsayımsal kayma ve komısyon malıyetlerı düşüldükten sonra orataya cıkan getiriyi göstermektedir. Kayma ve komısyon düşmediğimde getiri neredeyse 2 kat artıyor. BU sebeple ben testlerimi yaparken kayma ve komısyon malıyetı düşerek yapıyorum.

Mesela sizler calısmanızda ne gibi bir sorun yaşadınız ve bu kanıya nasıl vardıgınızı aktarabılırsınız ben uzun testler sonrası ortalama gerçek işlem kayma malıyetlerını hesapladıktan sonra varsayımsal olarak 35 puan tek işlem maliyeti düşmeyi uygun buldum. Yani gerçek hesapta çıkması gereken muhtemel getirilere en yakın hesaplamayla algorıtmayı kuruyorum.

@balıkadam istersem yaptırabılırım fakat özellıkle hisse piyasasına gırmemekteyım tek yone ıslem olması kazanç ihtimalini düşürür istatistiksel açıdan.

Sadece yukarı gıderken kazanç saglarsınız hısse pıyasasında aşağı düşerken sıstem stoploss yapıp bekler satıştan para kazanamaz yatay piyasada ise sürekli al stopa düşerek para kaybeder tek ihtimal yani hisseniz yukarı gıtmedıgı sürece kazanma ihtimaliniz ortadan kalkar. Hisseninde önümüzdeki gelecek 1 senede düşmeyeceğinin garantisini veremeyiz.

BU sebeple çift yönlü bir piyasada kazanma ihtimaliniz daha yüksektir. Trendler de her iki tarafa olur ya yukarıdır yada aşağı sıstemımız trend yakalama stratejısıyle işlem yaptıgı için halıyle aşağı hareketlerdende kar saglamak istatistiksel açıdan daha başarılı bır stratejı ve algorıtma orataya cıkaracaktır.

7.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    @flexy hocam eywallah.

@atakan hocam

Sizin tecrübeniz nasıl gerçekleşti bilmiyorum fakat ben şöyle düşünüyorum. Profit factor ve karlı işlem %'si arasındaki ilişki. Trend takip sistemlerininde karlı işlem % si düşük kabaca %30 civarı zararlı işlem %70 dir. Yani çoğunlukla zarar edecektir sizde tecrübe etmişsinizdir eminim, fakat profit factor yanı karlı işlem oranı büyüktür. BU yüzden açtıgı işlemlerin çoğundan zarar etse dahi karlı işlemlerden büyük kar zararlı işlemlerden küçük zararlar elde ettiği için kar sağlarlar.

Ben şöyle tecrübe ettim parayı havaya atma deneyiyle bu durumu daha açıklayıcı bir biçimde aktarabilirim. Bir bozuk parayı hava 50 kere atarsınız yere düştüğünde tura gelme olasılığı ile yazı gelme olasılı farklı çıkacaktır. Ancak 1000 kere havaya attığınızda yazı ve tura gelme olasılığı %50 ye o derece yaklaşacaktır. BUradakı hava atılan parayı sistemin işlem sayısıyla bağdaştırabiliriz. Yani istatistiksel sapma olasılığı çok işlem açan sistemlerde daha düşük bir olasılık iken az işlemli sistemler de istatistiksel sapma oranı daha yüksek olacaktır. Dahada açalım konuyu ornegın bir sistem her sene ortalama 30 bın puan uretıyor ve ayda 10 işlem açıyorsa gelecek sene 30 bın puan yakalama olasılıgı sapma gösterecek belkide 50 bın uretecek belki -10,000 puan zarar yazacaktır. geçmiş istatistiklerin de büyük sapmalar yaşanabilir. istatistikte de temel budur ne kadar fazla deney istatistik tutarlılık oranını yükseltir. Sistemlerde veya algoritma tasarlarken kullanılan zaman aralığının uzunluğundan ziyada açılan işlem sayısının çoklugu daha belirleyicidir. geçmiş istatistiklerinizin sapma ihtimalini en aza düşürecektir.

Periyotu büyyütükçe işlem sayısı azalacak bar kapanısını bekleyeceğimiz için 5 veya 10 dkika içinde gerçekleşmiş olan fiyat hareketlerınden yararlanamama durumu ortaya çıkacaktır. Zaten stadart olarak benim tecrübem az işlemli sistemler daha uzun vadede ortalama getirisini yakalama eğiliminde iken, kısa vadeli yani çok işlem açan sistemler daha kısa vadede ortalama getiri hedeflerine Ulaşmaktadırlar.

Örnegın Optimus prime robotundan daha az işlem açan ancak aynı toplam getiriyi üreten bir sistem ile Optimus prmeyi karşılaştırdıgımızda gelecekte büyük ihtimalle şu oluşacak.

2019 optimus prime getirisi 13,000 puan
    2020 optimus prime getiri 17,000 puan
    2021 optimus prime getiri 15,000 puan

2019 yavas sistem getirisi 3,000 puan
    2020 yavas sistem getirisi 40,000 puan
    2021 yavas sistem getirisi 2,000 puan

gelecke 3 yılın ortalamasını aldıgımızda her iki sistemde ortalamada 15,000 puanlık bır ortalama getiriye sahip olsada. yavas sistem getirisi sapma gösterse bile ortalama getiriyi uzun vadede yakalarken. kısa vadeli sistem ortalama yıllık getiriye hemen hemene her sene üretmektedir. ne daha fazlasını ne daha düşüğünü üretmez.

Bir arkadas demişti ya getiri çok smooth diye. sebebi işlem sayısının çok olması diye açıklanabilir. Yine başka bir sebep overfitting de olabılır.

Bu arada testlerimde tahmini varsayımsal kayma ve komısyon malıyetlerı düşüldükten sonra orataya cıkan getiriyi göstermektedir. Kayma ve komısyon düşmediğimde getiri neredeyse 2 kat artıyor. BU sebeple ben testlerimi yaparken kayma ve komısyon malıyetı düşerek yapıyorum.

Mesela sizler calısmanızda ne gibi bir sorun yaşadınız ve bu kanıya nasıl vardıgınızı aktarabılırsınız ben uzun testler sonrası ortalama gerçek işlem kayma malıyetlerını hesapladıktan sonra varsayımsal olarak 35 puan tek işlem maliyeti düşmeyi uygun buldum. Yani gerçek hesapta çıkması gereken muhtemel getirilere en yakın hesaplamayla algorıtmayı kuruyorum.

@balıkadam istersem yaptırabılırım fakat özellıkle hisse piyasasına gırmemekteyım tek yone ıslem olması kazanç ihtimalini düşürür istatistiksel açıdan.

Sadece yukarı gıderken kazanç saglarsınız hısse pıyasasında aşağı düşerken sıstem stoploss yapıp bekler satıştan para kazanamaz yatay piyasada ise sürekli al stopa düşerek para kaybeder tek ihtimal yani hisseniz yukarı gıtmedıgı sürece kazanma ihtimaliniz ortadan kalkar. Hisseninde önümüzdeki gelecek 1 senede düşmeyeceğinin garantisini veremeyiz.

BU sebeple çift yönlü bir piyasada kazanma ihtimaliniz daha yüksektir. Trendler de her iki tarafa olur ya yukarıdır yada aşağı sıstemımız trend yakalama stratejısıyle işlem yaptıgı için halıyle aşağı hareketlerdende kar saglamak istatistiksel açıdan daha başarılı bır stratejı ve algorıtma orataya cıkaracaktır.
    Bir çok konuda size katılıyorum. Ne kadar çok işlem o kadar çok doğruluk ihtimali. Profit factor hesaplarken -(eksi) tarafa komisyon ve kaymaları da ekleyerek profit faktorü tekrar hesaplayın. İşte o zaman profit factör 1,5 ise iyi bir sistemdir, 2.5 ise mükemmel ve eğer 3,5 is dünya klasmanına girer.

8.  Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Yatırım ürünü derken ???

Mesela yatırım fonlarında günlük periyotta fonlararası seçim yapabilmek mümkün olabilecek mi ?...Yoksa bunun için matriks gibi bir alt platform mu lazım ?...Baştan söyleyim bazı fonların haftalık getirisi % 7-8 leri buluyor...Taş attın kolun mu yoruldu, optimus alsın satsın hem de 7/24...Burayı biraz açar mısın abi bilale anlatır gibi bi zahmet...Because, böylece robotik teknolojisine giriş yapmış olacağım...Zaten piyangoda amorti bile yok, ancak buradan vurursak vururuz...

Sayfa 3/166 İlkİlk 123451353103 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •