Sayfa 300/777 İlkİlk ... 200250290298299300301302310350400 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,393 - 2,400 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. Şu an bizdeki en büyük sıkıntı malum şahıs ve tutumu..
    Korkarım ki para babaları o şahsı sildiler..
    İş yapmak istemiyorlar..
    Bu durumda FED QE ye yeniden de başlasa bizde dolar yükselir..

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Şu an bizdeki en büyük sıkıntı malum şahıs ve tutumu..
    Korkarım ki para babaları o şahsı sildiler..
    İş yapmak istemiyorlar..
    Bu durumda FED QE ye yeniden de başlasa bizde dolar yükselir..
    Para güven ister önünü görmek ister..
    Londra da git faizler düşecek bilmem ne de..
    Sonra gel göstergeye 10 puan bindir..

Yarın öbür gün kafasına esti 5 puan düşürmeyeceğinin garantisi var mı..???

Sen böyle sallapati bi ülkeye paranı getirir misin..

Gund zayıf halkayı zayıf halka yapan nedenler ne..o, şu, bu..her neyse..sonuçta el parasıyla üretimsiz yedin içtin mi, yedin içtin..ve hesap zamanı geldi mi, geldi..ha para babaları o şahsı silmedi diyelim..ne olur, tabiki bu kadar olmaz ama hesap orada duruyor..

Bak bu tabloyu ilk Ocak ayı başında yayınladım..kırılgan beşli içinde kimin en zayıf halka olduğunu görüyormusun..

Yoksa Zar Mxn vb.. FED bize mi yükseltiyor doları demen pek anlamlı değil..kaldıki onlarda iyi kötü etkileniyorlar şu sıra..

Yukarıdaki benzer açıklarımızı neyle kapatıyorduk bu güne kadar; büyük oranda portföy yatırımlarıyla..ehhh geleceğini portföy girişlerine, namı diğer sıcak paraya bağlamış bir ülkede para akımları ters çevrilirse ne olur..bu genel resim Gund..detaylar ayrı konu..belliki kötü yönetilirsen bunlar başına bela olur..o yüzden de ben Ocak ayında en son TL'leride dolara çevirerek %100 korumaya geçmiştim..

Bak buda MB verilerinden cari açığı daha çok ne ile kapattığımızın resmi..bunuda yayınladım buralarda..

Dediğim gibi ben genel resme bakıyorum..bugünkü global tabloda hangi iktidar gelirse gelsin doların löp löp düşmesi mümkün değildir..ha daha bir kaç sayfa ötede belirttim, dolar daha yavaş artar, ama artar..

Bakınız eskiden beri genel resim buydu..Bernanke zamanından kalma bir karikatür bu..ne olacağı ile ilgili..bu karikatürü ben çizmedim..

Esasen FED 2013'ten beri çok mühlet verdi..hatta çok zorlandı ama kırılgan beşlideki bizim dışımızdakiler hiç değilse cari açıklarını kapattılar..biz ne yaptık; o, bu, şu..özeti yedik içtik gezmeye devam ettik..

Diğer önemli bir kanıt Arjantin..Arjantin'i malum şahıslar mı yönetiyor, değil tabiki..zayıf halkanın zayıfı..

Ancak IMF yönetiminde artık..burası çok önemli..ona rağmen peso bugün yine dolar karşısında %4,22 değer kaybetti..

Yazdım, yada bana öyle geliyor, piyasanın doların güçleneceğine dair beklentisi sağlam Gund..

Artık biraz daha geçsin..Aralık ayında dediğim gibi karaborsa fiyatından vereceğim dolarları sana..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Dolar kıtlığı mı desem, dolar yoksunluğumu desem..ne desem Gund..

Abd bonoları yüksek iftaya rağmen talep görmeye devam ediyor..

Bizdeki durum faizlerin seviyesine rağmen belli..dolar yükselebiliyor..

Arjantin ise iki gündür %4 değer kaybeden pezoya bugün müdahale etti..hemde IMF'ye müdahele etmeme, pezoyu serbest dalgalanmaya bırakma sözüne rağmen..

Burada önemli olan 50 milyar dolarlık IMF anlaşmasına, yani IMF'in karizmatik kişiliğine rağmen pezonun değer yitirebilmesi..

Methadon eksikliği..histeriler, nöbetler devam edecek..belli..

Amerika yolcusu kalmasın..

YTD....
    Arjantin pesosu dolar karşısında yine değer kaybetmiş +%1,78..bilmediğimiz bir şey yoksa IMF kontrolündeyken peso'nun bu şekilde değer kaybetmesi oldukça düşündürücü benim açımdan..hemde MB'sı müdahale ederken..yatırımcıların beklentisi açısından doların ilerleyen günlerdeki gücü ön planda anlaşılan..biz ise bugün peso'dan sonra en çok değer kaybeniz, +%1,28..
    Son düzenleme : enki; 14-06-2018 saat: 19:14.

6. Battık o zaman sevgili dostum..Geçmiş olsun hepimize..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Battık o zaman sevgili dostum..Geçmiş olsun hepimize..
    Ciddi mi söyledin bilemiyorum ama olsa olsa IMF var sırada..birde belirttiğimiz gibi ortak noktamız seneye felan FED'in yavaşlaması..o zamana kadar dayanabilirsek..bakalım..

Dediğine benzer şekilde seçimden olumlu bir sonuç çıkarsa doların artışı biraz daha törpülenebilir dostum..

Bence tabii..YTD..
    Son düzenleme : enki; 14-06-2018 saat: 19:14.

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Ciddi mi söyledin bilemiyorum ama olsa olsa IMF var sırada..birde belirttiğimiz gibi ortak noktamız seneye felan FED'in yavaşlaması..o zamana kadar dayanabilirsek..

Dediğine benzer şekilde seçimden olumlu bir sonuç çıkarsa doların artışı biraz daha törpülenebilir dostum..bence tabii..bakalım..

YTD..
    seçimden olumlu sonuç nedir??

Malum şahsın yeniden seçilmesi ile IMF ??

IMF gelip sorgusuz sualsiz para mı verecek..
    Bu malum şahıs varken IMF in hangi kriteri Kabul edilecek miş..
    IMF i falan unutun derim..
    IMF muharrem ince ile gelir ..

RTE hayatta Kabul etmez..

Koyu AKP bir arkadaşım..eee istediğin faiz artışı oldu nerede dolar hala 4.50 dedi..

Seçimden sonra bunlar işte artırdık bi halt olmadı şimdi düşürüyoruz birde bunu deniyoruz derse..
    8 10 12 15 dolar..??

Aaaa yine yanıldık yok yok hava birisi hava dedi olayında mı gireceğiz..

Böyle ekonomi mi olur..

Dostum sen merdiven altı dolar teslim edecem diyorsun bu kadar rahat olma derim..Memlekette iç savaş çıkar..Bak benden söylemesi..

Benim birazdan olsa olumlu bişiler arama telaşım da bu yüzden..

Sayfa 300/777 İlkİlk ... 200250290298299300301302310350400 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •