Konu betona gitmesin ama bana göre sürüsüne BETONCU batak sadece OHAL dolayısıyla beyan edemiyorlar.
Şimdiki Hazine ihalelerine Piyasa Yapıcı Bankalar haricinde kimse teklif veremiyor ...
Demirbank zamanınındaki ''piyasa '' bugünden iyiydi bence ! En azından piyasa vardı.
Şimdi piyasa miyasa yok.
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Genelde Eylül ayında turizm gelirlerinden dolayı cari açık fazla çıkmazdı..bu sefer öyle olmamış; cari açık 4.53 milyar dolar çıkmış..Eylül ayında biz dolar 3.4-3.5 felan uğraşırken hatırı sayılır bir portföy yatırımı girmiş ve bu cari açığın bir kısmını kapamış..demem şu ki, kış aylarında dövize daha fazla ihtiyaç duyulacağından tahminim daha fazla portföy yatırımına(namı diğer sıcak para) ihtiyaç olacak..girer mi, belli olmaz..ABD'de enflasyon düşük çıkar..hayde risk-on mod'a geçelim..olur mu, bilmiyorum..tabiki faiz seviyesi, büyüme oranı, dolarda gelinen seviyeler gibi pek çok etken de göz önünde bulundurulmalıdır..
Hele 3.89 geçilsin sonrasına bakarız..........3.89 da büyük birileri betonlama yapmışa benziyor...........
Walla globalde bir şekilde ''risk off'' modu başlasın..beton felan hikaye olur..
Az önce bir yerden okudum, Eylül'de 3.4 milyar dolar portföy yatırımı girmiş ülkeye..dolayısıyla herşey büyük oranda dış dünyaya bağlı diye düşünüyorum..
Biz sadece sürüklenmekle meşguluz..Kısaca dolar girerken uçuyoruz, çıkarken operasyon çekiliyoruz..![]()
Yer İmleri