Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 302/1014 İlkİlk ... 202252292300301302303304312352402802 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 2,409 - 2,416 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by EKaya Yazıyı Oku
    ev fiyatlarını şişir
    sonra vergiyi uçur...
    tahsilat filen yapabileceklerini sanıyorlar mı ?
    sürüyle emekli var evlerinin fiyatı uçmuş.
    harbi yapın tahsilat göreyim...

GSS olayina dönecek..
    önce af
    sonra u dönüşü
    sen mevzuuyu yanlış anlıyosun, artan şey vergi değil, vergi oranı aynı %0.2- 0.4 falan, on yıllardır sabit.. bu vergiyi hangi değer üzerinden vereceksin ? sahibinden.com'da yanı sokaktaki satılık ilanlarını mı baz alıcaz, benim evim en fazla bu kadar eder diye şahsi beyan mı ? vergiye baz olacak bir rayiç değer belirliyor belediye- emlak vergilerini belediyeler toplar..

belediyelerin belirlediği bu rayiç değerlerde bir standart yok, kimi yüksek kimi çok düşük, yüksek dediklerimiz bile piyasa değerinin çok altında.. sonra belediyelere esiyor bi yerden, bazı sokaklara %400- 500 artış yapıyor, ki bu yeni rayiç bile gerçek piyasa değerinin yine altında kalıyor..

neticede, emlak vergileri türkiye'de çok çok düşük, yıllık 4 milyar civarı- oysa mesela ABD vergi mevzuatları geçerli olsaydı toplanan vergiler 90 milyar TL olurdu (bu oranlamayı yaparken kişi başı gelir raakamlarını iskonto ettim, yani gelire oranla vergileme durumundan bahsediyoruz)

2.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    sen mevzuuyu yanlış anlıyosun,
    umarım....

accayip tansiyonum fırladı..
    ozaman
    yapsınlar revizasyonlarını görelim son değerleri..

vergi kısmına gelince
    gına geldi bana
    vergi vergi vergi.

ha evden de boru döşeyeceklerse..
    tıpayı takıcam.

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    iyi o zaman ekim-kasım-aralık verileri resmi netleştirir(temuz-eylül arası darbe etkisi nedeniyle satışlar etkilenmişti)...bayram filan yok, zaten mevsimsel olarak yılın son çeyreği en yükske satışların yapıldığı dönem.

ama şunu da unutmamak lazım kredi garanti fonu sayesinde piyasaya 200 milyarlık bir likidite enjekte edildi...bunun bir kısmı mutlaka gayrimenkule gitmiştir...ya da firmaların yaptıkları ödemeleri alan birileri emlak almıştır vs.

eylül ve sonrası global bir sııntı bekliyorum...bunun bize de etkisi büyük olur...zaten globalde bir sıkıntı olmazsa biz de durumu idare ederiz.

son çeyrekte dolartl kur beklentim 4 tl....2. ve 3. çeyrek büyüme beklentim %5 cİvarı...son çeyrekte %2 lere düşer büyüme...2018 de %1-2 arası olur yılın ortlama büyümesi.
    darbe olalı bir yıl oldu, darbe sonrası ağustos zaten tatil ayı, ölü dönem.. ekim'den itibaren anayasa mevzuu çıktı kur hareketlendi, herkes durdu, derken bombalar, patlamalar, savaş.. ocak- şubat kur hareketi korkutucu hal aldı, istikrar algısı yerlere serildi.. referandum beklendi, mayıs yine ölü toprağının altında geçti.. 2 aydır hareketlenme başladı, yavaş yavaş ama umut verici gözüküyor an itibariyle, sonbahar şenlikli geçecek gibi..

4. dolar kurunun şu an daha aşağılarda olması gerekirdi normal şartlar altında.. bence, kur'u savunmayı misyon edinen yerli merkez (merkez mi, varlık fonu mu, kamu bankaları mı her kimse) savunma hattını 3.50- 3.60 tutmayı daha defansif buluyor, buralardan gelecek saldırıyı savunmak daha kolay.. kur 3.00- 3.30 gevşemiş olsaydı, saldırıyı savunmak daha zor olurdu ve dalga boyu yüksek olacaktı, yani volatilite daha yüksek olurdu.. hani merkez'in meşhur retoriğidir- seviyeye müdahale etmem, oynaklığa müdahale ederim.. o hesap..

borsa hareketi olgunluğa ulaştığında, sıra dolara gelecek.. dolar hakettiği yerlerde istikrar kazandıktan sonra da, gayrimenkul talebi yükselmeye başlar.. kronoloji hep böyle ilerlemiştir..

5. 12 ay kiranın 2 si kira vergisine gidiyordu ....

Benim oturduğum semtte 1 kira da emlak vergisine gider ...

Kaldı 9 ay kira ...
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Ahmetg Guest
    Adam gitmis 15 milyon dolara otel almis sonrada senesi 1 milyon dolara kiraya vermis

bunun vergileri var kiraciyla ugrasmasi var binanin bakimi falan var yani bir suru is

oysa %4 ten faize verse yilda 600 bin dolar kafasi agrimadan para kazanacakti bina bakimi kiraci falanla ugrasmayacakti

Bu arada bina da deger kaybediyor her sene cunku eskiyor

Hayir yani bu kadar paran var yokmu senin bir finans danismanin hesap kitaptan anlayan adamlarin

http://www.hurriyet.com.tr/katar-emi...tirdi-40532012

7.  Alıntı Originally Posted by EKaya Yazıyı Oku
    umarım....

accayip tansiyonum fırladı..
    ozaman
    yapsınlar revizasyonlarını görelim son değerleri..

vergi kısmına gelince
    gına geldi bana
    vergi vergi vergi.

ha evden de boru döşeyeceklerse..
    tıpayı takıcam.
    aynı psikolojideyim...benim brüt olarak elde ettiğim kazancın %65 i vergiye gidiyor(yüksek maaşlı beyaz yaka talihsziliği)...isteyene detaylı hesabı anlatabilirim..tamam sıfır vergi vermeyelim tabii ki, ama en azından sağa sola dönebilelim...aklıma eşeğin aslanla hikayesi geldi...aslan bi dönebilsem yapacağımı biliyorum demiş ya.

ben pek çok kriter açısından 1000 de bire giriyorum, köle gibi de çalışıyorum...ama 5.20 dizel arabayı hayal bile edemiyorum...mesela almanya'da benimle aynı işi yapan adam porche bile binebilir (örnek olarak diyorum..yoksa dünya nimetleri açısından gözüm aç değildir..şu anki evim-arabam bana fazla lüks bile geliyor)....ortalık 5.20 den geçilmiyor, dötü boklu bir kobi sahibi, bu arabayı alıyor, karısına-bir de metresine alıyor...hepsini de masraf olarak gösterip vergiden düşüyor...zaten adam gibi kar eden kobi yok, vergi vereni yok...kobi si böyle, büyük firması farklı mı, hepsi aynı.

nedense bu pis düzenin figüranı gibi hissediyorum kendimi...bu nedenle köşeme çekilip, bu tiyatroda rol almamayı ciddi ciddi düşünüyorum...az çalışır, az harcar, çok yaşar, çok az vergi veririm..bu çarpık düzenin figüranı olmam en azından.

8. Beyaz yakalının hali malesef dramdır. %65 i geçiyor olabilir ödediğiniz vergi. Sigara alkol benzin ve araba kullanımı varsa kesin geçer.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 302/1014 İlkİlk ... 202252292300301302303304312352402802 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •